Kommentarer på: Hanna Fridén: "Vi måste sätta stopp för Facebooks katastrofala anmälningssystem"

Visa artikeln

8 kommentarer

Skriv kommentar
 1. Bild för DenDärAndraJessica
  DenDärAndraJessica

  Häng ut företag som vägrar eller nonchar när ni kontaktar dem. Jag som konsument har rätt att veta om företaget jag funderar på att handla från stödjer rasister, fascister, nazister och kvinnohatare.

 2. Bild för Jenny Stenberg
  Jenny Stenberg

  Det är så mycket galet skrivet i den här artikeln att jag inte vet vart jag ska börja.
  En storm i ett glas.
  Först och främst ser jag inte hur en uppenbar trollsida kan väcka sån uppmärksamhet bara för att den inte togs ned på sekund?
  Hade varit en sak om det varit en stor blomstrande community, men så var det inte.

  Angående Dahmer.
  Vet du hur många gånger man måste få saker bortplockat från från sin sida för att få 30 dagar?
  Jo det är massvis! Damher har alltså upprepat struntat i att bry sig om facebooks regler.
  Första sakerna man får anmält leder bara till kort liten avstängning.
  Man bör också fråga sig hur Dahmer fortfarande publicerar aktivt på facebook just i detta läge om hon är AVSTÄNGD? Mycket märkligt!
  Kan det vara så att hon fuskat sig förbi det hela genom att ha flera konton (Vilket förövrigt inte är tillåtet)?

  Har följt den här debatten länge, och det finns flera feministiska grupper på facebook som sitter och sysslar med organiserade anmälningar för allt som de själva inte tycker är ok eller som går emot deras politiska uppfattning.
  Grupperna har fått ner mängder med bilder och sidor för riktiga struntsaker.
  Man publicerar något i gruppen (kanske en sida som är emot hen, eller en reklambild som man anser vara sexistisk, en humor som inte faller i smaken).
  Ingen frågar om motivering, alla bara anmäler.
  Jubel uppstår när man får ner något, vilket sker precis hela tiden.
  Det som jag tycker är märkligt blir nu när man själva fått något anmält och borttaget för samma anledning som man nyss jublat, ja då är det inte lika kul?
  Man kan fråga sig vem det är som egentligen står för censuren av åsikter och tankar, när de enda som organiserat sitter och utövar sådant är feministerna själva?
  Frågan är också hur Dahmers uppenbart sexistiska sida mot män fortfarande kan vara kvar?
  Mycket märkligt med allt hat den sprider.

 3. Bild för Jenny S
  Jenny S

  Mycket märkligt att nöjesguiden valde att ta bort min kommentar, när jag påpekade det felaktiga i facebookritiken. Bröt inte mot några regler?
  Blir även lite ironiskt när krönikan delvis kritiserar "censur", och så utövar ni den själva?

 4. Bild för Veronica
  Veronica

  Jenny S: Att feminister har fått ner "riktiga struntsaker" håller jag absolut inte med om. Och att det inte finns någon motivering till att folk ska anmäla en sida kanske beror på att det inte behövs någon - om en är det minsta påläst så är det ofta tydligt varför någonting är motbjudande. Dessutom anklagar du oss(de o-så-hemska feministerna) för censur. Mjae, vill verkligen inte kalla det för censur, utan snarare, än en gång, att det rör sig om sunt förnuft och att alla människor har samma värde och att folk som inte tycker det inte ska få något spelrum. Det är så många feminister resonerar och sedan handlar därefter. Angående den sexism du anklagar LD för att föra kanske du ska ta och läsa detta bland annat: http://hej.blekk.se/2013/12/19/ja-da-vore-det-omvand-sexism/ sen så finns det ju självfallet andra texter och videos som beskriver samma sak som du kanske kan hitta på egen hand.
  Att du får ett inlägg som handlar om hur otroligt hemskt det är att sidor som "Vitmakt n****slakt" inte tas bort på grund av rasister med fel jobb att handla om hur hemska feminister är fattar jag inte.

 5. Bild för Tom
  Tom

  Men man får ha en bild på Hitler som hailar i full hakkorsmundering med texten min vän Hitler som omslagsbild utan att det bryter mot fb:s regler...

 6. Bild för Sean
  Sean

  Måste man bry sig? Om det nu finns 96 dårar som gillar detta, påverkar det nån annan? Dessa personer kommer knappast gå i pridetåg och krama svarta personer på stan för att facebook tar ner deras sida.

  Det bästa sättet att tysta dårar är att ignorera dem.

 7. Bild för Im Taehui
  Im Taehui

  Sidan blev borttagen och ganska snabbt dessutom. Det är för mig obegripligt att den här artiklen skrivs dom om den inte vore borttagen på grund av anmälningarna utan påstås blivit borttagen på grund av media uppmärksamhet.

  Finns det änns några bevis på det?

 8. Bild för Erik W
  Erik W

  Rösta med fötterna. Stäng ned era facebook konton om ni menar allvar. Shit or get off the pot.

Skriv kommentar

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!