Kommentarer på: När jag ringde upp ett NÄTTROLL!

Visa inlägget

84 kommentarer

Skriv kommentar
 1. Bild för Rikard
  Rikard

  Kakan!
  Jag tycker att du är så jävla bra.
  Du är i mitt tyckte en av Sveriges viktigaste människor.
  Ditt Twitterkonto samt din blogg fick mig att inse att jag kränkt och diskriminerat kvinnor när jag själv tyckt att jag inte gjort något fel (Visst är det helt sjukt att jag inte kunde komma på det själv!)
  Jag skulle inte säga att jag har feministiska glasögon än, men jag lånar gärna dina tills dess.

 2. Bild för Anna
  Anna

  Jag vet att "nätkärlek" på intet sätt väger upp mot det jävla vidriga näthatet, men vill ändå säga att det finns SÅ många som inspireras av dig, som peppas och blir glada och stärkta i den feministiska kampen när dom hör dig. PEPP och STYRKA till dig! <333

 3. Bild för Peter

  Jag är väldigt imponerad av att du tog dig för att ringa personen i fråga, precis som du skriver tror jag att många tror att ni 'mediemänniskor' inte är någon slags radiorobotar utan känslor och egna liv.och jag kan tänka mig att många andra i samma sits då bestämmer sig för att använda den idén som ett slags skydd, att 'då får dom väl tro det'.

  Just därför är det så bra när du och flera andra försöker överbrygga dom världarna genom att skriva om det och agera som en människa av kött och blod. Keep it up!

 4. Bild för Kristina
  Kristina

  Alltså, det är ju helt obegripligt att en människa tycker det är rimligt att kalla någon en hemsk, äcklig och gnällig hagga som får hen att vilja ta livet av sig, och sen blir genuint förvånad när den andra tar det "hårt och personligt". Konsekvensanalys någon?

 5. Bild för Konfunderad
  Konfunderad

  Jag står helt på din sida i detta, men varför utgick du från att det var en "karl"? När du annars är noga med att skriva väldigt könsneutralt så blir det, iallafall i mitt huvud, lite konstigt.

 6. Bild för Oskar

  <3 Nätkärlek till dig.

 7. Bild för bullen
  bullen

  Är det där nivån på hatet som du alltid refererar till? Patetiskt. Några subjektiva adjektiv (som mycket väl kan vara korrekta, vem är vi att recensera "Söders" smak?) + hagga. Spela valfri korpfotbollsmatch och du kommer drabbas av värre tillmälen. Vad krävs för att du ska erkänna att du är ömhudad? Och kanske valt fel yrke? Du borde fundera på att växla bana till typ receptionist hos valfritt tjänsteföretag i city. Men du kanske skulle känna dig kränkt även där, om någon glömde säga god morgon..?

 8. Bild för camilla landin
  camilla landin

  herregud vilket pangarsle. det finns ingen så bra som du kakan hermansson. du är av guld skapat och allt du säger är guld. jag älskar dig fast jag inte känner dig. tänk så mycket bra du måste vara för att en okänd människa kan älska dig. jäääääääääääääääääääävlit bra. haj!

 9. Bild för Kajsa
  Kajsa

  Huvva, mänskligheten är så skrämmande!
  Men fortsätt vara Kankan, Kankan! Du är chef!
  Blev rörd till tårar när "en stöttande Martina kom och satte sig brevid mig" Systerskapet FTW!!!
  Ni på Morgonpasset är bäst, ni förgyller så jävla många människors mornar'
  Ni tar upp riktiga samhällsproblem och upplyser
  det svenska folket med intressant information. Till skillnad från andra radio/tv kanaler... Så TACK för det!

  Kram

 10. Bild för Sandra
  Sandra

  Vill passa på att säga att jag beundrar din styrka, fortsätt så! Massa kärlek till dig!

 11. Bild för Jarl
  Jarl

  Det svåra med den här typen av s.k. hat (jag håller definitivt inte med om den etiketten) är att den är riktad mot dig som yrkeskvinna = dig som person eftersom du är radiopratare. Han använder ett väl hårt språkbruk, men detta är ju defintivit inget ovanligt sätt att prata om personer man har svårt för.

  Faktumet att det är riktat mot dig som person gör att du tar åt dig mer än om han kallat dig för massa sjuka saker och att han skulle döda dig och din familj m.m. Det är lättare att avfärda som ren galenskap.

  I min mening vädrade han sina åsikter till SR-ledningen med ett lite väl hårt språkbruk. Han hatade inte, han kritiserade. Att du sedan gav honom skuldkänslor visar bara på det faktum att han är en vettig människa. Med andra ord var "hatet" du kände inbillat.

 12. Bild för Hanna
  Hanna

  Jag får frustrationshjärtklappning här men HEJA DIG du modiga människa. Kakan alltså, våga inte tro att jag syftade på någon annan.

 13. Bild för Cecilia
  Cecilia

  Hej! Världen är full av människor som antingen inte tänker alls eller tänker först efteråt. Glädjande dock att personen i fråga bad om ursäkt, det visar i alla fall på någon form av hyfs - trots allt. Kanske kände han sig trängd när du ringde upp honom och hade svårt att ta sig ur sin försvarsställning. Oavsett vad tycker jag att det är ett oerhört skrämmande fenomen att människor i skydd av sin anonymitet (vilket ju är det vanligaste när det gäller i vart fall nätet) uttrycker sig nedsättande, nedslående och hotande mm. De är ändå värsta sortens människor - likvärdiga med rasister som sätter på sig svarta huvor) d v s de VÅGAR INTE stå för det de säger, men hävdar ändå sin rätt. Märkligt och nedslående! Jag tycker det var oerhört strongt av dig att ta tjuren vid hornen. Jättebra och framför allt viktigt. Och förmodligen enda vägen att nå fram! Modigt och bra. Heja dig!

 14. Bild för Maria Axelsson
  Maria Axelsson

  Kakan ❤❤❤!
  Du är på rätt plats och du är den röst jag helst vill lyssna till i radio! Du är viktig och sticker ut där i mediebruset som jag och min familj och alla andra duschas av varje dag, året runt.
  Låt inte trollen ta dig, för vi andra behöver dig så, så mycket.
  Respekt!
  /Maria

 15. Bild för Cecilia
  Cecilia

  Finaste Kakan, du ska veta att för mig och för SÅ många andra lyssnare förgyller du verkligen min morgon när du är med i Morgonpasset. Du, Hannah, Nour och Martina är alla grymma kvinnliga förebilder och jag älskar hur ni tar plats och inte ber om ursäkt för det - precis så ska det vara!! Ni är underbara, allihopa. Kram från en ständig lyssnare som varit med sen Tomas Tengbys tid...

 16. Bild för Kerstin
  Kerstin

  Asså, Kakan... Du är så jävla grym!
  Jag kan inte ens börja att försöka förstå hur mycket skit du måste få ta genom att vara en offentlig, feminist och flata! Det måste vara så jäävla tungt och hårt och jag blir så imponerad av hur cool och stark du är!
  Fett gjort att ringa honom! Modigt! Inte för att jag ska bedöma hur "bra" du hanterar näthatet - det är helt upp till dig hur "modigt" eller "konfrontativt" eller "konstruktivt" du pallar tackla de här trollen, såklart! Men ja, jag ville bara säga att jag tycker du är helt fantastisk! Go Kakan! <3

 17. Bild för Majken
  Majken

  Kakan. Inte för att kärlek kan ta bort det faktum att det även finns så mycket hat, men det du gör (egentligen bara med din blotta existens) ger många människor (probably mest qvinnor) såå mycket styrka att orka. Att orka vara kvinna, att orka vara sig själv. Att inte tappa sin faktiska identitet, att stå för den en är.
  Jag brukar (försöka) tänka på att dessa bl.a nättroll (btw, varför denna gulliga benämning på en grupp människor som uppmanar till mord och våldtäkt, uppmanar å upprätthåller hat/kvinnohatet..?) en gång i tiden var små söta knoddar, med tjocka lår, rufsigt hår, blöjan på sne. Som klappade händerna med spretiga fingrar när ngn sjöng "lilla snigel". Då deras agenda för dagen var att hitta den finaste pinnen, som dom sedan envist ville ta med in på rummet och gömma bland de andra 35 pinn-kompisarna. Fast föräldrarna alltid sa "nej. Inga pinnar inomhus!".
  Jag mår sällan bättre på det stora hela av att tänka att den som i "vuxen" ålder uppmanar till tex våldtäkt "en gång var ett oskyldigt litet barn", och att det på så sätt förringar dennes nutida handlingar. Men det ger mig lite perspektiv och även styrka, och får mig att lättare kunna avväpna dessa galningar, med tron och hoppet att det är möjligt att förändra dom. (Möjligen är nog dock de äldre redan förlorade...) Att det är pga hur samhället är konstruerat som skapar dessa individer.
  Jag skulle kunna fortsätta ett tag till, men det jag mest vill säga till dig är att du är helt fantastisk. Och ditt engagemang är icke förgäves. Tro mig! Styrkekramar till dig. Fight The Power! Puss!

 18. Bild för call me al
  call me al

  <3

 19. Bild för Emelie
  Emelie

  Din satans inspirationskälla. Fan vad jag älskar det här. Du är grym, så starkt av dig att våga ringa. PUSS fortsätt vara du, bästa.

 20. Bild för emmaren
  emmaren

  Fina Kakan! För varje "hater" som hör av sig finns hundra "lovers"!

 21. Bild för Benke Benk BÄEEEENKTJOF Benkesson
  Benke Benk BÄEEEENKTJOF Benkesson

  Yeah, feg utav bara helvete som sitter bakom ett fånigt namn och mail, men nu vill inte alla bli kontaktade av den blödiga( /sadface ) "Kakan".
  Ironi, skämt, och påhopp för att man är en allmän personlighet finns det ingen förståelse för. Och att de ställningar radiopratare tar, samt den attityd som gäller vissa samtalsämnen, trycker på alla de rätta knappar för att aggregera en handfull lyssnare, finns det minst lika lite överseende över.
  Jag kan själv erkänna att både "Kakan", och många andra radiopratare har spontant fått mig att vilja uttrycka alla möjliga tillmälen via mail och telefon, och kasta radion i väggen.
  Den människa som säger att andra ej kan provocera denne, ljuger något helt ofantligt!
  I denna "politiskt korrekta" era, tror folk att det tillhör ens fulla rätt att ej kunna bli förolämpad, samt att ej diskutera ting som inte faller en i smaken. Detta är inte möjligt, ingen är fri från kritik(Om än exremt outvecklad sådan)!
  Så med det vill jag tacka för mig(Egentligen inte, jag hoppas innerligt att en lastbil backar över var och en på p3 flertalet gånger! Särskilt Kakan, a.k.a. en vidrig pk-fitta. Vartenda en av er tillhör världens avskum, och tro inget annat!)

 22. Bild för Stina
  Stina

  Bullen och Jarl: Men vad i hela fridens namn är det med er? Brukar ni tala på det viset som Kakan blev tilltalad i meddelandet till de människor som befinner sig i er närhet? Jag betvivlar nämligen det. Av någon anledning verkar det som att snubbar (för jag misstänker att ni är just snubbar) utgår ifrån att så länge något skrivs och inte sägs så är det A-OK. Så är det dock inte, kan jag meddela er. Resten av vuxenvärlden är nämligen rörande överens om att man inte bör skriva saker man inte skulle kunna säga till någon ansikte mot ansikte. I Kakans fall verkar det som att trollet fortsatte vara ett troll en stund till innan hen drabbades av den åkomma resten av befolkningen kallar ett samvete.

  Att kritisera innebär också att du har ett ansvar för _hur_ kritiken förs fram. Gillar jag inte maten på en restaurang stegar jag inte upp till kocken och skriker åt hen att hen är värdelös och äcklig och inte heller får jag för mig att recensera kassapersonalens utseende på Ica Malmborgs när jag handlar där för att jag tyckte att de var lite väl korta mot mig när jag skulle betala. De saker vi tänker om andra människor BÖR inte alltid dryftas. Alla har vi en hemsk liten röst inom oss som säger taskiga saker om andra ibland, men är man intelligent nog att odla någon form av empati vet man också att tysta den rösten innan det den säger smiter ut genom munnen på oss.

  Det jag vill säga är att det är lätt att avfärda det som ovanstående person skrev till Kakan som osmakligt och hårt formulerat men i slutändan harmlöst, men om man tänker efter _innan_ man skriver inser man också att det inte alls förhåller sig så. Att snubbar (för ja, än en gång hävdar jag att det främst är snubbar som håller på som ni gör) snabbt tänker och skriver att det väl inte var så farligt, beror på att vår tolerans för vad som är OK har höjts och att varken Bullen eller Jarl behöver ta ansvar för det de har skrivit i den här kommentarstråden. Ni kommer aldrig träffa Kakan och känner därför att ni, tuffa som Agaspisar, kan sitta förvissade om hur _rätt_ ni har och hur överkänsliga alla andra är.

  Varför riktar jag då detta till er när ni redan är så säkra på er sak? Antagligen för att jag är så trött på tuffa snubbar nu och behöver avreagera mig. Men jag oroar mig inte för att detta ska uppfattas som spetsigt och onödigt aggressivt. Tar ni illa upp är det ju faktiskt _er_ det är fel på. Inte mig. Jag framför ju bara saklig kritik.

 23. Bild för Anna
  Anna

  JEVLAR vad bra! Kämpa starka du, vi är många på din sida! Tyvärr är vi kanske inte lika aggressivt skrikande och ihärdiga i det som the haters.. Styrka åt ditt håll!

 24. Bild för Christina
  Christina

  Fan jag blir så ledsen när jag läser det här. Att du får så mycket hat så att du inte kan läsa mailen överhuvudtaget. Det är så jävla snett. Jag tycker du är så sjukt grym. All heder och kärlek åt dig Kakan och bajs till hatarna!

 25. Bild för Tomas
  Tomas

  För varje hatisk kommentar är du värd tusen positiva. Så jävla bra allt du gör och står upp för!

 26. Bild för Homo sapiens sapiens

  Det är helt sjukt att du ska behöva stå ut med allt det där hatet! Verkligen vidrigt! Glöm aldrig att för varje bitter liten hatare är vi många som tycker att du är helt fantastisk! Just för att du är DU!

 27. Bild för Jonna
  Jonna

  Ja detta samtida näthat tänker jag är desperat frustration över att samhället utvecklas och att man själv inte kan tolka det som händer. Man är rädd för att förlora matchen om man låter någon annan ha bollen. Men nu är ju livet inte en fotbollsmatch som tur är.
  Finns det behov av nya yrkesroller inom media och inom politiken som hanterar hot och kränkningar? Hur upprätthåller vi yttrandefriheten och personlig integritet? I vilka forum ska lyssnare och journalister kommunicera?

 28. Bild för Bea
  Bea

  Kakan! Jag blir VRÅLGLAD när du är med i Morgonpasset! Kör hårt.

 29. Bild för Siri
  Siri

  Så jävla bäst!!!!

 30. Bild för Åsa
  Åsa

  Bästa Kakan! Du är ett föredöme för så många. Du är underbar med din rättframhet, din humor, ditt intellekt och din underbara spontanitet. Tack för att du orkar. Många kramar!

 31. Bild för Sanne Aronsson
  Sanne Aronsson

  Alltså. Jag FÖRSTÅR INTE hur man kan bli så tokig på någon och sen skriva så jävla taffligt. Alltså, hur går hjärnprocessen till? Jag kanske stör mig en sekund på något någon säger på radio eller tv men sen har jag liksom ett LIV som rullar på och tänker inte mer på det. Jag fattar inte att man lägger den tiden och energin på att hata, och om man verkligen tar sig tid så borde man ju också ha tid att framföra "kritiken" på shysst sätt.

  Och vad är det där jävla "du är överkänslig"-snacket som alltid kommer upp. Det är inte jag som är överkänslig det är du som saknar hyfs och empati! Det gör ont i mitt hjärta att du ska behöva utstå sånhär skit. KAKANKAKANKAKAN! Jag lyssnar jätteofta på morgonpasset och tycker du är en härlig mix i smeten. HEJA DIG! <3

 32. Bild för Matilda
  Matilda

  Du är bäst Kakan! Alltså. jag jobbar på en kundtjänst vilket gör mig så jävla bitter osv. Men det jag tänkte på nu när jag läste din text är att jag vill ställa frågan (försöker att inte låta som Magdalena Ribbing): HUR kan man BETE sig såhär mot andra människor, som man inte känner och aldrig träffat face to face? How about normalt jäkla hyfs?? Och det är inte någons jävla jobb att uppfostra dem. Har man passerat tonåren har jag ingen förståelse för folk som ballar ur på detta vis. jag kan inte fatta att du pallade ringa upp, men det var bra att du skrev om det. och vadå till de som skriver "det där var ju inte så farligt" - då kan ni ju själva be att få mailen vidarebefodrad och riktad till er, detta + 100 ggr värre saker dag ut och dag in....

 33. Bild för Alice
  Alice

  Alltså Bullen här nedanför. Varför ska Kakan behöva ta till sig kritik som riktar sig till henne som person och inte som radiopratare när detta handlar om hennes arbete på radion? Varför ska hon behöva stå ut med personliga påhopp bara för att hon är offentlig? Jag tror på konstruktiv kritik, kritik som ger en chansen till förändring. Kritiken "söder" gav var ju inte givande eller intressant alls för att främja en dikussion som kan ändra sättet hon är (om det nu är det han vill förändra). Om han gett mer konkreta bevis på varför hon var en sådan gnällig och äcklig hagga så skulle kanske en förändring vara möjlig. Han vinner inget och hon blir sårad...

  För övrigt är väl kakan den smartaste och tuffaste jag sett och hört!!!

 34. Bild för L
  L

  BRAVO, så fett att du pallar kakan!!!!! hejar på dig.

 35. Bild för DITT STÖRSTA FAN
  DITT STÖRSTA FAN

  ÅHH! Du alltså! Helt fantastisk!

  Men märkligt att den här snubben i sitt försök att säga förlåt måste påpeka att det är du som tar det hårt och personligt och att det är synd. Han har obefintliga sociala skillz, noll självreflektion och inte förmåga att tilltala andra på något som ens kommer i närheten av god ton. DET är synd.

 36. Bild för Heinrich
  Heinrich

  STINA: Det är inte en allt för ovanlig jargong i vissa kretsar tyvärr, varken hos killar eller tjejer har jag märkt.

 37. Bild för Peppe
  Peppe

  Jag gillar det du skriver, men argumentet "vuxna människor" som gör si eller inte gör så.. Släpp det genast när du pratar om internet. Tyvärr har alla inte blivit uppfostrade på internet än, medelålders människor utan internet-vett och etikett.
  Om någon här kommer ihåg hur man fick ta datorkörkort i datorsalen i mellanstadiet så tänk om vi gjorde likadant med internet nu? Alla människor som skaffar en dator/ett internetabonnemang, _måste_ gå en kurs i vett och etikett samt googling steg 1 :) vad sägs?

 38. Bild för Jim
  Jim

  Bra och viktigt inlägg! Kämpa på!

 39. Bild för Martina
  Martina

  Kakan du är min stora idol, du är så himla inspirerande!! Tänk på alla dom som ser upp till dig! Du är underbar.
  Från en 26årig tjej från Berlin

 40. Bild för Frida
  Frida

  Heja dig som sa ifrån! Tack för att du visar att man kan och att man ska, nu ska jag våga säga ifrån varje gång någon säger något kränkande, elakt och helt enkelt bara så förbannat onödig. Det är dags att visa att det inte är okej! Du är helball och gör ett fantastiskt jobb i p3, jag tokdiggar hela morgonpassetgänget och lyssnar varje dag!

 41. Bild för Vera
  Vera

  Du är så jäkla bra!
  Snälla fortsätt ta fajten för de som inte orkar eller för de som inte ens är medvetna. Det du gör, varje dag, gör skillnad!
  Tack för att du gör världen ett bättre ställe <3

 42. Bild för Ine Enkler
  Ine Enkler

  Hej!

  Vill bara ge dig allt stöd som min lilla kropp förmår. Du är helt fantastisk.

 43. Bild för Sara Bengtsson
  Sara Bengtsson

  Fyfan vilken kärlek och respekt jag känner i för dig efter detta OERHÖRT sakliga och kloka inlägg. Det är faktiskt inte svårare än så, alla måste faktiskt behandla varandra med respekt. Tyck olika, argumentera och konfrontera men bete sig, please! Vill bara säga att du är så jävla bra och ball som orkar fortsätta va offentlig och hantera dessa situationer, jag hade aldrig orkat. Kram på're

 44. Bild för Ida Kristin Labba Persson
  Ida Kristin Labba Persson

  Go Kakan!
  Du är så otroligt tuff, troll och andra ruskiga saker finns på allt för många ställen. Tråkigt stt du får stöta på dem på ditt arbete.
  Du är bäst på det du gör!

 45. Bild för Annette
  Annette

  Kakan! Vill bara säga att jag enbart lyssnar på de avsnitt du är med i. Man har ju förmånen att välja och vraka om man lyssnar i podcastform.

 46. Bild för Ingela Ring
  Ingela Ring

  Jag upplever dig som en häftig kvinna, du är den du är och står för det, du vägrar anpassa till normen(som inte skulle finnas om inte så många strävade efter den). Du är proffsig och stark, sånt har alltid svaga män varit rädda för...förr brändes vi på bål och nu näthatas....det är så trist med små elaka människor....enda sättet att må bra med sig själv är att ge kärlek!
  Jag uppskattar din humor och din röst i radio och ja, gillar hela dig.....bra att du sätter ner foten och lyfter detta förhoppningsvis kommer mer kärlek än hat, det är det du får fokusera på iaf:)
  Go girl, du äger ♡♡♡♡♥♥♥♥

 47. Bild för Kim Björk
  Kim Björk

  Du är grym kakan, jag gillar dig!

 48. Bild för Cornelia
  Cornelia

  Du ger mig ork att fortsätta sätta mig emot all idioti i världen. Tack

 49. Bild för Linnéa
  Linnéa

  Kämpa Kakan <3 Den stora (om än lite tysta) majoriteten längtar efter att få höra din röst i radio, få ta del av din utstrålning och energi i tv-rutan och få skratta högt när vi läser din blogg. Vi finns, vi är i majoritet och vi är på din sida!

 50. Bild för Ulrika
  Ulrika

  Bra gjort av dig !!!

  Trist att du faller i fällan att använda " Nättroll " synonymt med " Näthatare ".

  Begreppet Nättroll göra inget att göra med hat, däremot att luras och trixa. Men sedan Aschbergs program började förvrida internetbegreppet har de försökt få Trolla att bli synonymt med Hata. Detta har blivit en slags sanning hos den äldre generationen som kanske inte förstår bättre.

 51. Bild för sista from anotha motha
  sista from anotha motha

  Bra jobbat Kakan! Jag och många med mig tycker att du är grym!

 52. Bild för Hedvig
  Hedvig

  Fyfan vad fint på nåt sätt. Hörde också ett inslag där Hanna och de andra ringde upp en som hade skrivit att morgonpasset bara borde ha svensktalande gäster pga att morgonpasset var pinsamt dåliga på engelska. ÄLSKAR KONFRONTATION. Det MÅSTE ju vara typ enda sättet att hantera näthatsskitet? Fattar ju att du inte kan sitta och ringa upp varenda elak kommentar osv, och det ÄR ju SJUKT att en ska behöva säga "hej jag är människa jag blir ledsen sluta göra såhär" liksom (och att en perosn står på sig och menar att det är hens RÄTT att skriva att nån är en äcklig hagga?!) - men liksom, bakom varje hat-kommentar måste det väl finnas en vanlig människa? Mer eller mindre? Klart det finns nazis och psykopater osv, men jag tror (pga måste ju tro det för att orka leva typ) att de flesta människor i världen är OK vettiga eller bara ovetande/ignoranta, inte liksom fullblods-as rakt igenom, men de flesta internetkommentatörer ger ju sken av att vara det sistnämnda. Så där är det ju nåt skevt. Tänker att om dessa skojare/troll som sitter framför datan och spyr galla faktiskt fick möta människan de kastar skit på och se konsekvenser av sina äckliga ord osv skulle ändå många liksom fatta nånting. Hoppas jag. Iaf tycker jag det var bra gjort och bra att människan faktiskt skrev och bad om ursäkt. Tycker som nån annan här skrev att du är en av Sveriges viktigaste personer. Tack.

 53. Bild för Hanna
  Hanna

  .... Skriver "Bullen" genom cyberspace!!!
  heja Kakan!

 54. Bild för Lotta
  Lotta

  Asså Kakan du får ALDRIG sluta! Det är så många fler människor som älskar dig än som hatar dig, det är bara det att vi inte alltid syns. Klart det inte väger upp att folk är helt dumma i huvudet utan folkvett men hoppas denna kommentar hjälper lite på vägen.
  Du är min och min kompis riddare på den vite springaren!

 55. Bild för Linnea
  Linnea

  <3

 56. Bild för Carin
  Carin

  Fantastiska du. Jag är så glad över att du finns i världen och vågar och orkar vara med och slåss för alla kvinnors handlings- och talutrymme. Du gör mig starkare och visar mig att jag har makten att leva mitt liv som jag vill leva det inte som det förväntas av mig.
  Mer Kakan Hermansson åt världen.

 57. Bild för Stephanie
  Stephanie

  Du är bäst Kakan! Blir så glad varje gång du är med i morgonpasset, och så inspirerad. Keep it up! Love

 58. Bild för hanna alakoski
  hanna alakoski

  du är min idol Kakan!

 59. Bild för Annelie
  Annelie

  Kakan! Du verkar vara en fantastisk personlighet och är superhärlig att lyssna på och att se på i tv för den delen!
  Låt inte sådana här människor förstöra det eller dig.

  Tack för att du står upp och är du!

 60. Bild för Elleonore
  Elleonore

  Jävla barbar.
  Du är en fantastisk människa och en TRUE förebild för alla kvinnor i sverige.
  Vad skulle vi göra utan Kakan? *blir helt tom och förvirrad av bara frågeställningen*

 61. Bild för Agnes
  Agnes

  Heja Kakan!!!!

 62. Bild för Gunhild Sällvin
  Gunhild Sällvin

  Hur är man funtad när man måste hata så mycket?!

 63. Bild för NB
  NB

  Starka, duktiga Kakan! Jag hoppas du vet att för varje idiot som hatar går det tusen andra som älskar dig. Så är det nämligen. Allt gott!

 64. Bild för Astrid- tecknare

  Att det mest grundläggande kan vara så svårt för vuxna människor.
  En upphör aldrig att förvånas.
  Modigt av dig Kakan, och jag hoppas innerligt att det kommer ett bot mot nät(kvinno/ras/hbtq)hat snarast!

 65. Bild för Fino
  Fino

  Jag älskar att höra dig i radion! Du är helt underbar, rolig och förtjänar inte fega stackares oursäktliga hat! More cookies to the people!

 66. Bild för Linnea
  Linnea

  Kakan for president! Så jävla rätt

 67. Bild för Kytökangas
  Kytökangas

  Du är ju grym! Inspirerande att läsa! Jag kan inte i min vildaste fantasi förstå hur man kan försvara så hårda ord för att man är en s.k offentlig person. Fy tusan vad du är bra och modig!

 68. Bild för Agnes
  Agnes

  En vet ju om att hat finns, synnerligen när folk kan hålla sig anonyma och därmed tycker att de kan kasta ur sig vad som helst. Jag hade dock ingen aning om hur situationen i Morgonpassets mail såg ut, och att du blir så trakasserad. Själv blir jag nämligen bara glad och peppad när jag hör din röst, eller ser dig i nåt annat sammanhang. HELT SJUKT att du ska behöva ha det såhär, ingen ska behöva ha det såhär. Ber och hoppas på snabb förändring i samhällets strukturer och i dessa människors tankar.

  Slutligen: Hurra för dig, du inspirerande, smarta, roliga, genom-vackra kvinna. Du har öppnat så många tankar och känslor i mitt huvud och i min själ, som betyder fasligt mycket för mig. Gud har sänt dig med ett uppdrag, ett uppdrag i att vara du och att dela med dig av allt du är. Du uppfyller det så bra, trots motstånd och motgångar. Jag förstår att det måste vara fruktansvärt med allt du får ta. Men du gör skillnad, du gör verkligen skillnad. Tack för det.

 69. Bild för Susann Hedman Niemi
  Susann Hedman Niemi

  Älskar dig Kakan!!! Stark, klok och rolig!!! Modig är du också! Kort sagt en toppentjej!!! Kramar!!!

 70. Bild för Linda
  Linda

  Kakan, du är underbart fantastisk <3 <3

 71. Bild för Danne
  Danne

  Kakan, Du är gryyyym! Alla har sina egna smaker och favvisar bland radiopratare, personligen älskar jag dynamiken i Morgonpassets ensemble! Att uttrycka sig förnedrande om någon och använda sig av bottenlösa struntord som din kränkare gjorde är aldrig rätt!

  Keep on fighting! Du är grym!

 72. Bild för Ulrika
  Ulrika

  Du och din röst är viktig, du står inte ensam i dina åsikter! Även om jag förstår att det ibland känns som det. Jag tycker du är en inressant och kunnig person som verkligen behövs i etern! All kärlek.

 73. Bild för Sofia
  Sofia

  Heja dig! Starkt gjort, bra skrivet! Du är en så himla bra förebild, tack för att du syns och hörs!!!

 74. Bild för Yevonde
  Yevonde

  Åh fy farao vad bra gjort av dig!!! :D
  Jag lyssnar på morgonpasset för det mesta en stund varje morgon, ibland är jag morgonsur och trött och det kan bli lite för mycket tjo och tjim innan min hjärna har vaknat till liv liksom - men då gör jag det radikala att byta kanal eller att stänga av. Vill som tipsa näthatarna om de alternativen. Så heja Kakan! Jag tycker du verkar vara så himla vettig!

 75. Bild för Sofie
  Sofie

  Fortsätt Kakan med det du gör - You go girl!

 76. Bild för Jonas
  Jonas

  Det finns så många män som beter sig så jävla illa att jag skäms. Skäms för att dela deras kön. Skäms för att vara man.
  Det känns så otroligt viktigt att vi får bukt på allt det här eländet. Allt hat. Vi kan så mycket bättre än så här!
  I år går jag från S till FI. Försöker smitta av mig på min omgivning.
  Dags för förändring!

 77. Bild för Seth Petersson
  Seth Petersson

  Oj, att du vågade ringa upp från din egen telefon utan att använda skyddat nummer.
  Det blir sällan av att jag lyssnar på morgonpasset numera men första gången jag såg dig i tv4 kände jag att du hade en rolig personlighet. Att sända i morgonpasset är en ära som du förtjänar.

 78. Bild för anette

  Bra att du ringde upp trollet!!
  Modigt att konfrontera och delge dina tankar om detta oerhört dåliga agerande.
  Ingen människa ska behöva ta något sådant. Det har under så många år pratats och diskuterats om mobbning... vart har vi kommit med det? Ingenstans. Lika många människor blir utsatta idag, om inte fler, barn som vuxen och nu även s.k kändisar.
  Bara för att man är en offentlig person skall man inte behöva ta sådant hat. Jag kan förstå att, är man en offentlig person och står i rampljuset, då får man ta kritik. men låt oss då hålla oss till konstruktiv kritik. Man kan också undra vem det är som får denna typ av näthat. Får Robert Aschberg, Martin Samuelsson, Arga snickaren, Mikael Persbrandt osv detta, det vet inte jag, men jag kan föreställa mig att dessa troll vänder sig till mer "snällare" personer som inte har skaffat sig den stora "pondus" som dessa har. Vem skulle vilja gå i närkamp, eller bli muntligt attackerad utav denna typen utav offentliga personer. Men som sagt...kanske de är lika utsatta som de som vi nu känner till. Vem det är som uttrycker hatet det vet vi ju, svaga och okontrollerade människor som förmodligen mobbat eller mobbats eller haft många tråkiga upplevelser och inte fått eller får någon uppmärksamhet. Rädda och fega eller kanske enbart dumma.

  Hursomhelst jättebra jobbat!!!!

 79. Bild för Rebecka409
  Rebecka409

  Älskade, underbara, vackra Kakan. Det gör så ont i mitt hjärta att läsa om dessa hemska orättvisor du tvingas uthärda. Vet att det inte kan "väga upp" för nånting, men jag älskar dig. Fast jag aldrig träffat dig är jag helt säker. Du är en så fantastiskt inspirerande förebild. Bara att du tar en sån här strid en gång, tröstar så mycket när man bara vill ge upp om hela mänskligheten. Förstår inte alls hur du orkar vara så stark, men det är vackert. Det är sånt som får en att tro att Gud kan göra underverk. Puss!

 80. Bild för Hanna
  Hanna

  Herrejesus Kakan! Hade inte en aning om att du fick så mycket skit! Obegripligt! Lyssnar nästan dagligen en stund på Morgonpasset och du ska veta att du har allt mitt stöd och att jag älskar alla er programledare! De som inte klarar av att lyssna på kvinnor som tar lite plats kan ju bara ta sig i brasan och stänga av radion. Det är ju just hur coola och kul ni brudar är i Morgonpasset som gör att jag lyssnar, och tror många håller med mig! Kram på dig!

 81. Bild för Fundersam
  Fundersam

  Vad har detta med kvinnohat, rasism och homofobi att göra? Personen söder uttryckte inte hat mot kvinnor, invandrare eller homosexuella! Men är man en man spelar det ju ingen roll vad man säger eller hur man uppför sig, alla är kvinnohatare, rasister och homofober enligt radikala feminister, det är lasten man får ta när man föds som man. Som du hänger ut söder och påstår att han är flera hemska saker som du inte har belägg för, är du absolut inte ett skit bättre än de som skriver hat mail till dig.

 82. Bild för Frida

  Du är så jävla bra Kakan! Du är smart och rolig och vass och modig och massor med annat och du gör dina jobb med den äran. Tycker du är grym i radio, tv, pod, text osv osv osv. Heja dig!

 83. Bild för s
  s

  Du är den bästa människan som syns i media. Så är det bara!

 84. Bild för Anton
  Anton

  Det va ett jävla tjat om näthat(Malexander). Palla när Kakan (snuten) tycker synd om sig själv.

Skriv kommentar

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

KakanKakan Hermansson
är 33 år och queen of everything.

Hon är feminist och antirasist och pratar gärna hbtq, klass och våld. Förutom tv gör hon radio på Morgonpasset i P3, bloggar om kvinnor, ibland om rnb och har en master of fine arts i keramik och glas. Gör även video.

Älskar systerskapet högst.

Best of Kakan:

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla