Kommentarer på: GT gillar naturliga tjejer

Visa inlägget

15 kommentarer

Skriv kommentar
 1. Bild för E
  E

  Du har inte läst Ronnies bok va?

 2. Bild för Björn Werner

  E: Men gud vad kul att du frågar! Jo, det har jag, och är fast besluten att ta med den som ett bra exempel på varför 23-åringar inte borde skriva tycka synd om sig-självbiografier och tänker fortsätta att föra in den i sammanhang där jämförelsen egentligen haltar. Bara för att den är så sjukt störig. Och dessutom, så sjukt malplacé är den inte i sammanhanget, typ att Karlsson kör hela "fin kille"-giget och nu troligen upplever en viss indignation för att det inte gick så bra fast han inte sa hora.

 3. Bild för Lidia

  Hahaha. Åhh va skönt med folk som reagerar mot detta! Tack!

  royontherun.blogspot.com

 4. Bild för Oskar
  Oskar

  Du skrev alltså INTE ett hånfullt inlägg om en person på grund av ditt otroliga samvete, och nu förväntar du dig beröm för det. Jag måste säga att det är lite oklart vad alla som går helt bananas över en krönika vill uppnå. Tror de att man ska vända om karln till feminist genom att föreslå att han ska avrättas? Flera exempel här: http://blog.svd.se/ledarbloggen/2013/11/12/dagens-riksidiot-ser-ut-som-e...

 5. Bild för Björn Werner

  Oskar: Ja, mer beröm tack!!!! Har du klickat på den glada gubben? Gör det snälla! Men vet du vad, tro det eller ej så har vi nån sorts beröringspunkt, du och jag. Jag ser inte heller värdet i twitterfeedens 140-teckensmobbmentalitet. Enkelt sätt för folk att verka smarta utan att säga något alls (men det är ju också en spaning som är lika fräsch och ny som svenska dagbladets ledarskribenter). Däremot tycker jag det är relevant att återvända till min favorit Karlsson och grundligt (och med hjälp av Eddie Meduza) peka ut varför han har fel för de rara läsare som har vägarna förbi min hörna på cyberspace. Kul att du sa hej!

 6. Bild för Oskar
  Oskar

  Nu har jag tryckt på den glada gubben!!

 7. Bild för E
  E

  Då har vi nog läst den boken väldigt olika du och jag, jag undrade för jag tycker att det framgår ganska tydligt att han inte haft för avsikt att skriva någon "tycka synd om sig-självbiografi".

  (Han skrev faktiskt om detta ganska nyligen: http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/ronniesandahl/article17783...
  "Titeln var en blinkning till läsaren. Hannes är i själva verket den som tänker hora oftare än alla andra. Med honom ville jag att läsaren skulle identifiera sig. För att på så vis komma närmare smärtpunkten: den egna skulden i patriarkatet.
  Bortsett från att några få nöjde sig med att läsa titeln – och genant nog trodde att romanen handlade om mig, och hur himla snäll jag är – tror jag att boken lyckades med sitt syfte.")

 8. Bild för Björn Werner

  E: Ja, det är väl det som är så fint med litteratur, att texten lever sitt eget liv efter att författaren har släppt ifrån sig den. Plötsligt får den andra tolkningar som inte alls var det som författaren hade tänkt. Till exempel så som jag och många andra samtida recensenter läste den. Vad är rätt vad är fel i vår postmoderna värld oj oj oj. Där har du ett spännande ämne till en B-uppsats i litteraturvetenskap!

   

 9. Bild för Björn Werner

  LG: Om du tar din hand, för den till ditt lilla rullhjul och snurrar bara några ynka snäpp uppåt i kommentarsfältet så ser du att jag och "Oskar" har fört ett samtal kring Sanna Rayman och hennes invändning men på en mycker mer trevlig och civil nivå än ditt yrande om "stolpskott". Och jag håller inte med ett skvatt om att jag leker låtsat dum.

  Vad gäller din andra länk: Jag vet mycket vel att herr Karlsson inte menar illa eller vill förstöra världen. Trots det hindrar det honom dock tyvärr inte från att skriva dumheter i en av våra största kvällstidningar. Ser inget problem i att bemöta det med en lagom dos sköj och allvar.

  Med detta sagt tycker jag att det finns en ordentlig dos av sanning i båda krönikorna. Det finns stora inslag av spelad dumhet och framförallt ogrundade påhopp på få tecken som förstör rådande debattklimat i Sverige (fast tror ärligt talat det alltid varit så). Men det är inte precis anonyma riddare i Nöjesguidens kommentarsfält som upprätthåller ordningen på den fronten, tyvärr. 

 10. Bild för Björn Werner

  Så! Nu har jag inte tid att kommentera mer! För mycket näthatare, för lite tid. Men vi ses igen, E och LG och kommande kommenterande viktigpettrar, vi ses igen!

 11. Bild för jany
  jany

  ja tyckte att d här va sjukt bra. du skriver jättekul......t.

 12. Bild för Chairman Mjau
  Chairman Mjau

  Så jävla slött. Så jävla onödigt. Du skriver alltså en hel jävla Södertörn-B-uppsats om en liten banal text i GT? Fattar inte hur alla dessa ryggdunkande twitter-politruker kan tycka att det är en rimlig sysselsättning. Vill du göra en insats för kvinnors situation? Gör det då! Skriv om kvinnor som får syra i ansiktet i Pakistan. Skriv om kvinnor som blir sönderslagna av pojkvänner och äkta män i Sverige. Och nej, det är inte två sidor av samma strukturella mynt. Du tar bara upp utrymme som du kunde använt till något vettigt.

 13. Bild för Snutte
  Snutte

  Bra text Björn! Det är just okunskapen hos folk som Karlsson och hans ilk och deras möjlighet att nå en stor mängd människor med detta förlegade och dammiga resonemang som göder den strukturerade sexismen och alla skeva skönhetsideal.

  Mitt råd till Karlsson och de äss som tycker att hans text är bra och viktig och att Björn bara är dum dum är att läsa några "bra" böcker i ämnet och inte Karlssons egen självbiografi vilket möjligtvis borde öppna era ögon något. Jeez. Nu när Interwebben har skapat en plattform för alla mentalt slöa människor att lufta sina inskränkta åsikter och tankar om livet är vi nästan tillbaka på Medeltiden då auktoritet gavs åt elaka präster med sina vridna åsikter om livet, skärselden och allting. Har du en dator, internetuppkoppling och ett slött sinne then the sky is the limit. Suck.

  Ge inte plats, auktoritet och inflytande till vem som helst för buddahs skull. Detta ska förtjänas. Se bara på Kung Joffrey och vad som hände där och använd det som ett avskräckande exempel på att aldrig ge makt och auktoritet till någon som saknar en kromosom. Ridå ned.

Skriv kommentar

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Björn Werner

Björn Werner är redaktör för Nöjesguiden i Göteborg. Han påstår ofta att han älskar trams, chips och livets mörka sidor men skriver allt som oftast raljanta inlägg om politik istället. 

Best of Björn Werner
GT gillar naturliga tjejer
Andra Långgatan har blivit hipp
Port du Soleil <3 strippklubben Chat Noir
Johan Staël von Holstein är deprimerad
Veronica Maggio sjunger inte heller om dagis
FFS, Pausat kaffe, lägg av!
Berlin blir aldrig coolare än Orup

 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla