Kommentarer på: Miss Skinny!

Visa inlägget

27 kommentarer

Skriv kommentar
 1. Bild för Emily
  Emily

  ..och kränger hamburgare varje dag är det att säga att smala kräket efter varje måltid.
  Jag förstår att det inte är det du menar heller men villabrand uppmärksamma att diskursen i inlägget kan bidra till fel generaliseringar.
  Nu vet jag inte hur detta blev för hela texten verkar ha delats upp...om det tidigare ens kom med. Teknologin, suck igen.
  PS Tycker du är fantastisk!
  Kram

 2. Bild för Emily
  Emily

  MEN :( Min tidigare text kom inte med. Nu vill jag gråta lite...

 3. Bild för Emily
  Emily

  I korta drag skrev jag att jag håller med dig men att det är bra att tänka på att kanske inte få det att låta som att nästan alla smala är ohälsosamma och har ätstörningar. Finns en del ofrivilligt smala också : ) Attans ingen direkt känsla i denna text ; )

 4. Bild för Kicki

  Här är hemsidan för dom som vill njuta av den.

 5. Bild för Hanna
  Hanna

  Det är vidrig. Orkar inte alltså. Typ 60 % av alle kvinnor i västvärlden har någon form av ätsörning har jag läst. Inte förvånande.

 6. Bild för Lovi
  Lovi

  Det är vidrigt. Det är vidrigt att jag spontant kände "åhå jag kanske passar". Kontrollerar inte min mat på någe vis men den tanken som poppade upp i mitt huvud är ju en god jävla start. TACK så mycket äckliga, vidriga jävla skitideal.

  Ps. Ogillar ideal överhuvudtaget. Känner mig sjukt otillräcklig till större ideal också. Det går inte att känna sig tillräcklig när det gäller ideal.

 7. Bild för Emelie
  Emelie

  Alltså, att säga att ALLA som har storlek 32 är anorektiska idioter som inte vet bättre än att ge in till störda ideal osv är ju vara dumt. Jag har storlek 32, för att jag är LITEN, inte underviktig. Jag har aldrig kunnat handla kläder i vanliga butiker för att storlek 32 inte finns så det här låter ju som fantastiska nyheter för just mig. Det är ju precis som om jag skulle säga att alla som har storlek 52 och uppåt är dumma som äter för mycket istället för för lite. Är man smal och liten, dvs petite, vill man ändå ha kläder som sitter snyggt, precis som när man är stor. Däremot tycker jag att det är vidrigt av dem att marknadsföra sig på det här viset.

 8. Bild för Moa
  Moa

  Tycker det är vidrig marknadsföring. Trodde först att det var ett skämt.

 9. Bild för Jessi
  Jessi

  Tror det är fake, en pr-grej för att sätta fokus på ätstörningar/sjuka ideal. Får se vad som händer den 26e!

 10. Bild för Anna
  Anna

  Well måste vi ställa våra kroppar mot varandra och anta att den och den pga bär storlek 32 är sjuk? Som någon skrev, vissa HAR storlek 32 utan att vara sjuka. Vissa har storlek 40 och är ätstörd. Ingen känner väl någonsin att den passar in i idealet, oavsett kroppsfigur. ALla känner vi oss misslyckade. Den här butiken är bara vidrig och inte ett dugg befriande, det blir ett jävla normaliserande. Liksom med SD när det var "befriande" att de "sa vad de tyckte om invandringen", well nu har de en massa makt.

  Mvh storlek 40.

 11. Bild för Aida

  Alltså, ååh, jag är så splittrad i detta. Tycker som några tidigare skrivit att marknadsföringen är vidrig. Men samtidigt är jag en tjej som naturligt har size 32, kanske till och med mindre. Jag kan ALDRIG köpa ett par byxor i en vanlig klädaffär så som H&M, Lindex, Kappahl m.m. Så nu hoppas jag verkligen att detta är sant för då jublar jag högt i mitt huvud. JA, bye bye to "normal" om jag ska falla utanför den storlekskategorin varje dag, screw that liksom!

 12. Bild för Emilie
  Emilie

  "Oerhört få kvinnor kan leva ett hälsosamt liv och vara en storlek 32, utan att det inkluderar ätstörningar som innehåller ångest kring vad en äter och hur en rör på sig. Ångesten är förlamande och pacificerande, och förhindrar kvinnor att utvecklas."

  Ursäkta, men vem/vilka representerar du för att kunna dra sådana smaklösa generaliseringar? Du kanske inte vet att en kan vara smal pga gener, eller vara rund pga gener? Jag är less på att höra folk åsikter om kvinnors kroppar. Är en smal får en minsann också höra det. "Äckligt smal", "vidrigt smal", "anorexiafall", ett nyp i sidan och en kommentar om att en borde äta mer.

  Din text är oerhört subjektiv och värderande: "32 asså, då finns det inte mycket kött på benen" och "ett äckligt företag som riktar sig mot en ätstörd skara". Säga vad en vill om detta företags marknadsföring men finns det inte webb-butiker för runda kvinnor? Det är inte alltid lätt för smala att hitta kläder som passar trots att klädkedjorna ofta har små storlekar.

  Jag är smal och otroligt stolt över min kropp, jag mår hur bra som helst, har inte någon pacificerande ångest eller ätstörningar (har aldrig haft). Sticker det i ögonen? Att jag ens behöver skriva detta... Sluta diskrimineringen av kvinnors kroppar, tack.

 13. Bild för Kakan

  Hallå tack alla som gjort mig uppmärksam på mitt störiga inlägg. Så onyanserat, jag har ändrat nu! tack tack

 14. Bild för Micke kjellhen
  Micke kjellhen

  Det finns ju renodlade butiker för överviktiga. Fetma är inte hälsosamt alls och en belastning för samhället

 15. Bild för Hanna HipHop Hildeman

  Jag hoppas det här är en pr-kupp. Storleksfixering är ohälsosamt på alla sätt och vis. Jag har haft ätstörningar i många år och ibland har det synts på utsidan. Tjejer i min närhet har ofta varit väldigt intresserade av att veta vilken storlek mina byxor har. Det verkar vara viktigt för dem att komma i mindre storlekar än de jag bär. Varför? Är det så man mäter duktighet, eller människovärde? Jag vill göra en kupp och klippa av varenda storlekslapp på vartenda plagg i varenda affär. Så kan man få känna efter och prova sig fram istället för att ha en massa storleksångest.

 16. Bild för Robert
  Robert

  Jag tycker det är bra att det finns butiker som säljer kläder för såväl storväxta som småväxta - vad är det för fel på det? Alla företag nischar sig mer eller mindre till olika konsumentgrupper.

 17. Bild för Hanna HipHop Hildeman

  Jag hoppas det är en pr-kupp. Storleksfixeringen är så jävla onödig. Jag har själv haft ätstörningar i många år och ibland har det synts på utsidan. Tjejer i min närhet har ofta varit intresserade av vilken byxstorlek jag har och det verkar vara viktigt för dem att kunna komma i storleken mindre. Varför? Är det så man mäter duktighet eller människovärde? Jag skulle vilja göra en kupp och klippa av alla storlekslappar, på alla plagg, i alla klädbutiker. Så kan man prova sig fram och känna efter istället för att stirra sig blind på storleken.

 18. Bild för Sophie
  Sophie

  Jag blir grymt provocerad av ditt inlägg.
  I många år har jag blivit kritiserad pga min vikt trots ett sunt leverne med normal träning.
  Jag är otroligt tacksam för att idag som 32-åring kunna finna kläder som sitter snyggt på mig.
  Mina värden är perfekta och jag mår toppen med min smala vältränade kropp.
  Vi accepterar mer fetma och gör tom skyltdockor större för att gemene man ska känna att de passar in i samhällets normer, en norm som är SKADLIG för hälsan.

 19. Bild för Izabel
  Izabel

  Herregud, tagga ner!! Jag är smal alltid varit, tom nu när jag är gravid. Kläderna som säljs till tjocka personer då, det måste ju också vara sjukt då för det är ju också en ätstörningar! Jag klagar inte! Men ibland kan jag bli irriterad på tt bb har fett snygga kläder som inte Jag kan ha. Men jag klagar inte på att tjocka personer borde banta. Eller ursäkta leva lite sunt å förmodligen röra på sig!!!!

 20. Bild för Rebecka Marchow
  Rebecka Marchow

  Nu tycker jag du är lite överdriven. Jag föddes väldigt liten och har haft extremt svårt att växa och gå upp i vikt när jag var mindre och även nu. Jag mådde jätttedåligt över att jag vägde så lite och var kort, men jag kunde helt enkelt bara inte gå upp i vikt. Det är mobbing det du gör, att du säger att man är överdrivet smal och har ätstörningar bara för att vi som får leta kläder i barnaffärer har fått en chans med "size zero" nu. Det är som att du skulle säga till en överviktig person att det är äckligt att den personen är överviktig. Tänk över vad du säger nästa gång, alla har inte ätstörningar eller är överdrivet smala bara för att man behöver en storlek 32, storleken 34 passar oss helt enkelt inte! och nu slipper vi leta i barnaffärer! Jag har inte en kropp där man ser att mina revben sticker ut eller att mina ben är jättesmala. Nu blir ju jag upprörd.

 21. Bild för Louise
  Louise

  Jag tycker det är bra! Finns en lång lista med butiker som enbart säljer kläder för storvuxna då kan det gott och väl finnas åt andra hållet. Finns många fina tjejer där ute som är födda otroligt smala, de har också rätt att hitta kläder som passar. Nu vet jag ju visserligen inte vad denna butiks syfte är men fler affärer med mindre storlekar till de som är smala kan bara inte ses som negativt och dålig. Då får man ta bort storvuxnas butiker med då det inte heller är hälsosamt.

 22. Bild för Filippa
  Filippa

  Jag förstår inte varför man måste klanka ner på dom som är smala. Som om det är något fel på det. Varför gör man på det viset? Det är fel att klanka ner på överviktiga men det är ju även fel att klanka ner på underviktiga. Alla är födda i olika kroppar. Vissa har kroppar som har lätt för att gå upp i vikt och är storvuxna av sig av naturen och andra är födda tvärtom med kroppar som är små och smala av naturen. Det beror på maten i många fall men vissa kan ju inte heller hjälpa det. Och även om det beror på maten, vad har man för rätt att lägga sig i det? Varför ska dom som är smala tåla att få skit när dom överviktiga inte ska tåla det? Jag förstår inte. Jag tror det beror på att smalhet ses väl som något mer acceptabelt i samhället än vad övervikt gör. Och då vill man vara snäll mot dom överviktiga eftersom dom redan har det jobbigt och dom smala dom får tåla det för dom har det ju ändå lätt i samhället. Lite så tror jag det är. Jag är varken smal eller tjock. Något mittemellan. Jag tycker bara att man ska lämna låta folks kroppar vara ifred. Oavsett vem det gäller.

 23. Bild för Emms
  Emms

  Hej,
  Kakan, jag respekterade dig förrut men nu har du totalt fallit i mina ögon. Jag kan inte bli längre än vad jag är, och jag är inte anorektiker, men jag är size 32-34. Ingen har någonsin sagt att jag ser anorektisk ut. Jag har faktiskt lite hull. Men jag är kort så 32-34 är enda storlekarna jag kan ha.

  Varför ska du klaga så på alla som inte är större och går i storlek 38-40-42-44? Varför kan inte ALLT vara OKEJ? Varför är bara ohällsosamt stor bra medans smal och absolut inte anorektiker dåligt?

  Skäms på dig. Jag ilsknar till när människor som inte är smala ska klaga på alla som är smala. Sluta vara avundsjuka.

 24. Bild för ken ring
  ken ring

  Det är exakt lika "stört" som klädaffärer som bara inriktar sig till tjocka människor. Däremot är marknadsföringen provocerande men är man så lättstött så kanske man ska jobba på att ta saker och ting med en nypa salt och inte ta illa upp av allting, livet blir mycket skönare då!

 25. Bild för Lo Hellgren
  Lo Hellgren

  Hej Kakan!
  Jag läste din text om Miss Skinny-kampanjen, som senare visade sig vara en pr-strategi för Frisk&Fri, samt de arga läsares kommentarer som publicerades under. Jag hamnade i något slags chocktillstånd. Självklart kan jag också se problemet, som många syftade på, med att skriva att personer med storlek 34 nödvändigtvis måste vara sjuka, men jag tycker inte att det du först skrev överhuvudtaget borde kunna tolkats som en slags skinny person-mobbing. Vikt och utseende är känsliga ämnen eftersom det finns en utseendehets i samhället, så det är inte konstigt att mindre insatta personer blir upprörda, men samtidigt förstår jag inte hur smala personer, som med tanke på kommentarerna du fick uppenbarligen passar i storlek 34, kan bli så provocerade när de de facto är godkända av samhället. Det är klart att det inte är kul att definieras som ätstörd bara för att en är smalare än merparten, men det är ju just det som är det sjuka. Merparten ÄR inte super skinny, och därför är det som krävs för att vara socialt accepterad djävligt fucked up.

  Någon skrev att hen tyckte det var mer accepterat idag att vara överviktig i och med att det existerar affärer som endast har oversize. Vidare påpekade hen att övervikt inte anses sjukdomligt men att smala gör det, vilket är fel. Allt som inte går inom BMI klassas som sjukdomligt. Två saker vill jag säga om detta: Att det existerar affärer/speciella avdelningar i affärer med stora storlekar s.k. oversize beror främst på att storlekarna i de "vanliga" affärerna har krympt. Sen så lanserades Miss Skinny med "do you fit in?" som att det skulle vara en kompetition, med ett mål. Det är uppenbart att det inte rör sig om att det nu finns en affär för kortväxta, naturligt smala chicks, de som ju inte kan handla i vanliga affärer (vilket jag förövrigt finner ytterst märkligt eftersom storlek 34 och mindre finns i alla butiker jag besökt. Sen vill jag också nämna grejen med BMI som egentligen togs fram för att beräkna en befolknings/stora gruppers hälsotillstånd, och egentligen lämpas det inte särskilt väl på personnivå.

  Det jag vill säga är att du har inte gjort något galet, i ditt resonerande om Miss Skinny. Samhället är sjukt. Och kvinnor blir sjuka av det. Tillexempel jag.
  Yours Sincerely Lo

  P.s: läs Kroppspanik av Julia Skott.

 26. Bild för Lo Hellgren
  Lo Hellgren

  Ändrar mitt "storlek 34" till "storlek 32" men står fast vid att merparten "hippa" affärer (som den Miss Skinny skulle varit om den varit något) har de storlekarna.

Skriv kommentar

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

KakanKakan Hermansson
är 33 år och queen of everything.

Hon är feminist och antirasist och pratar gärna hbtq, klass och våld. Förutom tv gör hon radio på Morgonpasset i P3, bloggar om kvinnor, ibland om rnb och har en master of fine arts i keramik och glas. Gör även video.

Älskar systerskapet högst.

Best of Kakan:

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla