Kommentarer på: Svar från Our legacy

Visa inlägget

14 kommentarer

Skriv kommentar
 1. Bild för :)
  :)

  1. VI gav en fotograf ett uppdrag
  2. Vi fick tillbaka exakt det man kan vänta från just den fotografen
  3. "Vi valde att publicera"
  Ja, det ser väl alla. Den här undflyende retoriken ger tyvärr inga svar. Man kan vara värsta sexisten fast man har en flickvän, ja till och med fast man inte är man! Se bara på alla kvinnliga moderedaktörer världen över, som använder 14åriga modeller på ett sätt som känns väldigt mycket "manlig blick" ibland. Nä, kvinnan är inte ett alibi. Den som har beställt dessa bilder och låtit dem gå till tryck är antingen naiv eller cynisk. Jag hoppas på det förstnämnda.

 2. Bild för Looby
  Looby

  Att kalla det "konst" är ingen ursäkt. Inte heller att tjejen på bilden känner fotografen, eller att hon ibland fotograferats med kläder på - well halleluja. Och vilken sorts seriös "spanare" eller "polisens hjälpmedel" utför sina uppgifter utan kläder på?

  Det handlar inte om att byta om rollerna - fridom från förtryck varken inkluderar eller består i rätten att förtrycka i sin tur - utan om att slippa objektifieras, oavsett kön/ras/ålder/allt annat som differentierar. Kvinnan på dessa bilderna, varesig man tittar på en bild eller på hela serien, behandlas som ett objekt, värderad enbart för sin kropp, sitt utseende och sin sexuella dragningskraft.

  Det må vara hänt att ni anställt en fotograf med en risig kvinnobild (tyvärr ganska vanligt i industrin #terryrichardson), men vad som är värre är att ni inte hade omdöme/kurage nog att sätta stopp för det. Det är ju erat namn på framsidan, inte hans - ert varumärke i hårkorset. Urdåligt.

 3. Bild för Hm...
  Hm...

  Det finns alltid tusen hittepåursäkter att ta till då man ska försvara objektifiering av kvinnor. Den här gången är det försvarbart, därför att... Konst.
  Fuck you, Our Legacy.

 4. Bild för Kakan
  Hej Jockum ditt ålahuvud. Hur kan ett så långt brev innehålla så få svar? Att skylla sexism på konstnärlig frihet känns inte så fräscht, inte heller på att tjejen som är naken på bilderna är fotografens flickvän. Blir hon mindre sexualiserad då? Samma sak med Nich Cave ans the bad kvinnosyn, där han på affischen har en naken flickvän, med dolt ansikte. Sen undrar jag också hur dessa fotografer kan tycka att detta är nyskapande. Det är ju pinit. Du är bäst Brita
 5. Bild för L
  L

  Hoppas självinsikt följt av skam slår er snarast Our Legacy. TVÅTUSENJÄVLATRETTON OCH MAN MÅSTE FORTFARANDE FÖRKLARA BASIC PROBLEMATIK FÖR VUXNA MÄNNISKOR.

 6. Bild för Max Ahlborn
  Max Ahlborn

  Hej Jockum. Du undrar vilket som är det bästa alternativet mellan att "tiga och låtsas som ingenting eller valhänt försöka förklara". Jag har ett tredje förslag. Here goes:

  "Hej Brita. Du har helt rätt, det här blev verkligen skitdåligt. Och det var mitt fel. Framöver kommer jag personligen och Our Legacy som bolag i all vår kommunikation att försöka visa att 'Our Legacy-mannen' inte vill ha dig liggandes platt på magen. Vi gillar dig på tårna, full av uttryck."

 7. Bild för Linnéa
  Linnéa

  Så +1 på din kommentar Max Ahlborn

 8. Bild för Anna
  Anna

  +1 kakan och max och heja dig brita!

 9. Bild för G
  G

  "Kommunikation är alltid på betraktarens villkor"???? Men tjena. Alltså Jockum, medeltiden ringde och bad att få tillbaka sin syn på kvinnor och konst. Tack på förhand.

 10. Bild för db
  db

  Hur kan ett gäng moderna självständiga bla bla bla tjejer bli så påverkade av modefotografi att det här ens är en fråga? Låt bli att titta och låt bli att köp. Skaffa er lite självförtroende och bryt konventioner.

 11. Bild för Ellinor
  Ellinor

  Our legacy-svaret omvandlat till vanliga världen: Kund "det här blev inte bra alls". Leverantör: "alltså vi har använt en underleverantör, han är alltid ganska dålig. Det är därför."

 12. Bild för :)
  :)

  Ellinor, älskar din sammanfattning. JÄVLA OUR LEGACY, ni ska nu ut ur min garderob.

 13. Bild för Johannes
  Johannes

  Kommentatorfältet på denna blogg håller inte så hög standard.
  Istället för att dra åt olika håll i snöret skulle man istället kunna dra åt samma, denna sk feminism löser inga problem.

  Jag tycker förövrig att jockums svar talar för hur de tänkt, som han skriver så är kommunikation alltid på betraktarens villkor. Vill ni känna er kränkta, gör det. Det var inte deras avsikt med fotoboken, däremot så har den triggat en bra debatt som är hälsosam för genussamhället osv osv.

  Bra Our Legacy!

 14. Bild för g
  g

  håller med johannes. jockum är kung.

Skriv kommentar

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Brita Zackari

Programledare i Rix Morronzoo och manusförfattare till minst två komediserier för TV som gillar Björklöven lika mycket som hon gillar Beyoncé.

Gillar även krämer och dagen efter-outfits och drömmer om att bli castad till en kör-intensiv musikal. Har efter mycket möda lyckats få tillgång till ca 15% av sin hjärnkapacitet.

För att följa Brita via RSS, klicka här.
 
Brita i Schulman Show:
 
Best of Brita:

 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla