Kommentarer på: Och priset för skevast kvinnoporträtt i en svensk lookbook går till...

Visa inlägget

24 kommentarer

Skriv kommentar
 1. Bild för Helene
  Helene

  Ush! Hur tänkte Our Legacy där? Bra spaning Brita!

 2. Bild för JJ
  JJ

  Wait a minute.... SEXIST FASHION :O!?!?

 3. Bild för jules
  jules

  Tack för upplysningen!

 4. Bild för Rätt in i fällan
  Rätt in i fällan

  Our Legacy är väl medvetna om den aktuella genusdebatten, detta är ett utomordentligt enkelt sätt att få PR i coola tidningar som Nöjesguiden.

 5. Bild för Oscar
  Oscar

  Jag vill ge en känga till fotografen. Nytänkande att ha kvinnor presenterade med någon sorts nakenhet. Verkligen. Fräscht och arty också tycker jag. Jävla sopa jag blir så trött.

 6. Bild för Lotta
  Lotta

  Tack for att du lyft fram det har. Hoppas verkligen att de skams ogonen ur sig!

 7. Bild för Anton
  Anton

  Sjukt att en lookbook fångar "the male gaze" och "the male" samtidigt - Alla killbilder härovan föranleder reaktionen "har den där läskiga snubben stått och stirrat en hel timme?"

 8. Bild för Malin
  Malin

  Man blir så trött. Men säger som ovan, bra spanat Brita. Men har dem redan hunnit ta bort bilderna ur deras nätversion av lookbooken du länkar till ? Hittar dem inte där. Bra isf om dem är så snabba på att ta till sig respons

 9. Bild för lovisa
  lovisa

  fy vad sunkigt! de verkar ha reagerat med att ta bort bilderna iaf, länken funkar inte längre.

 10. Bild för Tove
  Tove

  Bra rytet! Det är pinsamt och vidrigt att varumärkesbygga med att our legacy-personen ska förhålla sig till kvinnor på det här sättet.

 11. Bild för Emilia
  Emilia

  Bra Brita!

 12. Bild för David B
  David B

  Som man så skäms man ju ögonen ur sig. Tror fan det finns rabiata feminister som skriker sig hesa över behovet av fler "Fru Gårman" när det är sån här skit som man borde reagera över.

  "Ni kan bättre än så, ni måste kunna bättre än så".

  Word. Gånger 1000. Skämmes tamme fan.

 13. Bild för Alice
  Alice

  Prutt-dåligt.
  Our Legacy vill ju ge skenet av att de representerar ett skönt, avslappnat och sofistikerat koncept med sköna snubbar som alltid är fångade i vardagliga "avslappnade" situationer. (Konceptet är urblekt av solen om nån frågar mig).
  Denna kampanj visar bara att Our Legacy-masken fallit av. Nu ville dom rocka loss, fast såklart...på det subtila och urbana Our Legacy-sättet i solblekta khaki kavajer med lite "sensuella infallsvinklar". Och resultatet blev konceptet i denna grabbiga lookbook - bara en billig kopia av en klassisk skev-könsroll-kampanj från något billigt Italienskt solkigt modehus.

  /Urrk. Hockeytrunk.

 14. Bild för Teddy
  Teddy

  Our Legacy är ju ett grabb-märke. För grabbar av grabbar.
  Enkelt. Då brukar det kunna bli såhär ibland när det blev lite "otyglat".
  Det är ju bara sanningen och såhär ser det ut även 2013. I Sverige också.
  Ja. I Sverige också.

 15. Bild för Julia
  Julia

  Öh hon suger kuk i en pool på första bilden, jag avlider vad fucking osmakligt, kommer aldrig mer köpa överraskningspresent till varken pojkvän, bror, pappa eller kompis (eller mig själv för den delen). Hoppas de känner att de har hittat sin rätta målgrupp nu när deras kvarvarande fans och kunder torde ha minskats rätt drastiskt till (gissningsvis) härliga snubbar som gillar porr, brudar, bärs och AIK. Grattis grabbar!!!

 16. Bild för Anna
  Anna

  :( fan vad tråkigt

 17. Bild för Jörgen
  Jörgen

  Fan vilken go röv då!

 18. Bild för Tina
  Tina

  JAG ER KRANKT!!!! :(:(:(:(:)::(
  RING AMNESTY

 19. Bild för Ola Kruman
  Ola Kruman

  Herregud, har ni inte sex? Det är faktiskt en del av livet och tom en rätt stor del av många människors liv. Skulle det bli tabu att inspireras av det till en plåtning bara för att ni väljer att se könssterotyper i allt? Skaffa en vettigare hobby än försöka känna er förtryckta hela tiden.

 20. Bild för nisse
  nisse

  "det var faktiskt nyheter för mig att till och med Our Legacy-mannen vill ha mig sådär. På mage, utan uttryck."
  Vad säger att någon vill ha dig såhär? I samma rtikel ligger ju en kvinna och kollar in i kameran med ett täcke som sträcker sig till hakan? En kvinna visar brösten?!?!?! Smatidigt skreks det i malmö att det skulle vara en frihet att som kvinna få bada topless på badhuset? Samtidigt har femen precis kommt till sverige? Samtidigt finns dett gott om bilder där män poserar utan tröjor utan att det ses som en unken mans-syn. På bilderna syns kvinnor med helt norlmala kroppar, inga super smala eller sminkade modeller. Slutligen med den nakna kvinnan på tv, 1 jag ser ingen avsugning 2 om det är en avsugning på bilden är detta hemskt då och varför just för kvinnan? Skulle det vara mer okej om det var lesbiskt sex eller en man som utförde oralsex på en kvinna?

 21. Bild för Ellen
  Ellen

  Känns omodernt och gör att hela märket känns trist tycker jag, lite sunkigt liksom.
  Bra spaning!

 22. Bild för Jeanette
  Jeanette

  Bra inlägg! En så sorglig och kränkande lookbook. Our Legacy kläder känns så mycket bättre än detta. Helt fel val av både koncept och fotograf. Vad hände?

 23. Bild för Andreas
  Andreas

  Antagligen var det bara för att få killar som läser att associera kläderna med sex. Gammal säljteknik som alla borde känna igen vid det här laget.

  Kan lika gärna slänga in en bunt pengar så får du samma effekt.

 24. Bild för Thor
  Thor

  Hur kan ni inramade feminister bara se fel med allt? Man ser det man vill se.

Skriv kommentar

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Brita Zackari

Programledare i Rix Morronzoo och manusförfattare till minst två komediserier för TV som gillar Björklöven lika mycket som hon gillar Beyoncé.

Gillar även krämer och dagen efter-outfits och drömmer om att bli castad till en kör-intensiv musikal. Har efter mycket möda lyckats få tillgång till ca 15% av sin hjärnkapacitet.

För att följa Brita via RSS, klicka här.
 
Brita i Schulman Show:
 
Best of Brita:

 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla