Att titta på Höstlegender

Peter Morath 01:10 20 Oct 2011

Det finns oändligt mycket här i världen att skriva om. Men om jag skulle skriva om oändligt mycket så skulle jag inte ha någon tid över till annat. Och jag är väldigt förtjust i annat. 

Ett exempel på annat är att titta på filmen Höstlegender. Jag är väldigt förtjust i filmen Höstlegender. Ikväll såg jag den för femte gången. Den renar mig. Efteråt känner jag mig alltid ung, frisk och hoppfull. Som ett vitt ark färdigt att fyllas med upplevelser. 

Men ikväll gick det åt helvete. Jag låg i badet och fick plötsligt för mig att jag omgående, alltså verkligen på stört, ville se filmen. Och det innebar att jag fortast möjligast var tvungen att ta mig upp ur badkaret och leta reda på VHS:en, men ja det är en VHS, och det innebär att jag måste gå ner i källaren och rota fram det där lilla helvetet till videoapparat som jag VET ligger undangömd bakom en satans massa gräsklippare och högtryckstvättar och båtmotorer och något vidrigt jävla vitrinskåp (med handmålade SVALOR på, kan ni tänka er något gräsligare) som min mamma hittade i en container i Billingsfors typ 1996 och som hon sedan struntat i att använda och FÖRSTÅS ställt så att det praktiskt taget är OMÖJLIGT att ta sig förbi och komma åt det där lilla helvetet till videoapparat som jag VET ligger undangömd bakom en satans massa gräsklippare och högtryckstvättar och båtmotorer och något vidrigt jävla vitrinskåp som min mamma hittade i... den där containern.

MEN JAG VILLE SE FILMEN. Så jag stampar nerför källartrappen och är sådär kall och blöt och jävligt som man snabbt blir efter ett långt varmt bad och jag slår i den där tånageln som jag i en veckas tid stirrat på när jag sitter på muggen och tänkt att jag nog borde klippa, och det börjar förstås blöda ganska så jävla OTROLIGT mycket och golvet är svinkallt och jag svär och frustar och lever rövare där nere. Kall, naken, blodig. På jakt efter filmen. Om någon hade kommit in och frågat vad det är som står på hade jag förmodligen attackerat. Flugit på den fan. Huggit mig tag i halsen och sedan stilla viskat i dennes öra "ni förstår, jag letar efter filmen, en bra film, en av de bästa faktiskt - Höstlegender". 

Hursomhelst. Jag hittade den. Men så ska det ju till en fjärrkontroll också. Det fattar ni ju. Ni är ju inte efterblivna. Men jag ska bespara er detaljer om hur det gick till att hitta även den, för det är ett helt annat blogginlägg. 

Ja, sen tittade jag på filmen. Och om det kan jag nog inte säga så värst mycket. Den är som den är. Jag vet vad som händer. Jag kan de flesta replikerna. 

Allt sög. 

Fler blogginlägg från Peter Morath