Veckorevyns Size Hero

Parisa Amiri 13:01 7 Jan 2011

Bild från Hannah

Veckorevyn har fått en hel del uppmärksamhet för sin kampanj Size Hero genom redaktionens utvik i den senaste tidningen. För att belysa skeva kroppsideal kastar sju redaktionsmedlemmar av sig kläderna och berättar om sin syn på sin kropp. Jag gillar att de låter Vanliga Kvinnor modella i tidningen - alla försök till nyansering är viktiga och behövs. 

Men det finns något över tillvägagångssättet här, utviket, som känns motsägelsefullt. Isabelle Ståhl, klarsynt som alltid, sätter ord på mina tankar på SVT Debatt idag. 

"Veckorevyn säger indirekt att kvinnor är sina kroppar. Självklart är man sin kropp och självklart är vi alla objekt i någons ögon. Men varför uppmanas endast kvinnor att koppla sina kroppar så starkt till sin identitet och ständigt vara beredda på att lämna en fullständig rapport om hur de ser ut?"

"Jag är inte intresserad av vad killar tycker är osexigt. Eller, det är klart att jag är, men jag vill inte bli ständigt påmind om det. Jag vill inte att omvärlden implicerar att jag jag borde vara intresserad. Jag förstår inte varför killar har tolkningsföreträde på verkligheten och varför Vecko-Revyn gladeligen uppmuntrar tjejer till att låta dem fortsätta ha det."

Fler blogginlägg från Parisa Amiri