Lisa Magnusson tar sig an Pär Ström

Parisa Amiri 10:55 24 May 2011

Förra veckan på väg till jobbet bläddrade jag igenom Metro. Plötsligt dyker Pär Ström upp i en intervju om hans nya bok, "Sex feministiska myter". Jag bara gapade. Såg mig om i vagnen för att se om någon reagerat på samma sätt, inte det, de hade väl inte kommit så långt i tidningen än. 

TV4 Nyhetsmorgon i söndags nämnde jag den här antifeministiska boken för Tilde de Paula som sa "Ja, den har jag fått". Bad henne låta bli att läsa den och strunta i att bjuda in den här förvirrade människan till en intervju. Det är mitt råd till alla er. Köp den inte, läs den inte, ge inte den här sorgliga personen utrymme. 

För att vi ska slippa läsa den har strålande Lisa Magnusson tagit på sig denna obekväma uppgift och sedan plockat isär den sjaskigt argument för sjaskig argument. Läs det!

Ex:

"Myt tre. Kvinnor har svårare att göra karriär.

Pär Ström menar att kvinnor helt enkelt är ointresserade av att göra karriär och helst bara vill gifta sig rikt så att de därefter kan stanna hemma och sköta hushåll och barn. "

Nu gapar ni väl ändå? Säg att ni gapar.

Fler blogginlägg från Parisa Amiri