D'Angelo, din veka slampa

Maja Bredberg 12:44 27 May 2011Min girl/baby/love/mamma Kakan kommenterade att hon inte är nöjd angående Beyoncés låt. Och jag vill bara förtydliga mig, för jag håller delvis med. Alltid arg, aldrig nöjd förklarar de flesta av mina issues med livet här i livet. Jag menade inte att Run the World (Girls) är the kvinnoanthem of all times. Långt ifrån. Jag tycker bara att det finns betydligt större berg som det är viktigare att gå på, än att sitta och spilla tid med att feltolka shit.


Run the World (Girls)
 har dock kommit att belysa en del av problematiken med kvinnlig frigörelse. Såg att en tjej på Twitter kallade mitt blogginlägg för "extremt korkat". För att Beyo tydligen inte är en stark kvinna eftersom hon dansar lättklädd. Det är intressant, tycker jag, hur man då tar en rätt förlegad och traditionsenligt manlig syn på kvinnans sexualitet, paketerar in den prydligt i någon form av grovhuggen feministisk tanke, slår ett presentband om skiten och skickar tillbaka det så att det återigen slår ner på kvinnan.
Kommer vi verkligen inte vidare? Ständigt är det kvinnans kropp som inte får visas, ständigt är det kvinnans sexualitet som är ett problem. Som bör stävjas. Visserligen inte för mannens skull den här gången, utan för systraskapet. För kvinnokampen. Resultatet är dock precis detsamma. Beyoncé kan inte vara en stark person förrän hon skyler sig. Att anspela på något så mänskligt som sex, det är tydligen svagt det. När hon gör det. Ta vilken manlig r'n'b-sångare som helst - alla är freakin nakna. Det hör till genren, välkommen att slå er ner på den här musiklektionen, idag pratar vi r’n’b aka baby makin music. Sex ÄR en vital del av r'n'b och det har den alltid varit (älskar Lovie Lee!). Och det är ingen som ens skulle komma på tanken att uppfatta dagens manliga, tillika väldigt lättklädda, sångare som svaga. D'Angelos Untitled (How Does It Feel), någon? I princip alla Trey Songz videor innehåller Trey Songz nakna, inoljade kropp men låt oss nämna Can't Be Friends för ordningens skull, eller gotta ner oss i kalsongmode deluxe med Kellz i Feelin’ On Ya Booty och Usher i You Got It Bad, för att inte tala om Genuwine och hans Pony

Gemensamt för alla dessa videor är att männen är betydligt mer lättklädda än Beyoncé – och dessutom anspelar de mer på sex. Ändå är det ingen som lägger huvudet på sned och tycker att Usher är en ynklig människa där han breder ut sig som en Adonis i sängen. Många som blir upprörda över att se D’Angelos sneda bukmuskler och känner att han måste vara en riktig vekling, ett offer för sexistisk förminskning? Nej. För det är en ängslighet inför människans sexualitet som är totalt förbehållet de gånger vi sätter kvinnor i fokus. 


Det där tillhör en av de absolut sorgligaste kvinnosynerna jag vet. Att man inte skulle kunna vara badass med sitt ass all exposed. Jag förstår verkligen inte vad man har för snedvriden uppfattning om kvinnokroppen om man anser själva uppvisandet av den vara svagt. 
 
Tips: SLÄPP ERT HORA- OCH MADONNAKOMPLEX.
 

Fler blogginlägg från Maja Bredberg