Vem hänkar på i segelbåten?

11:41 3 Mar 2011

När man är 25 nyss fyllda och utan någon som helst riktning i livet och känner stress, press, obehag och otillfredsställelse inför framtiden, är det lätt hänt att man drömmer sig bort. Tänk om man skulle go somewhat crazy och göra en sån där Resa. Segla jorden runt. Kasta ankar lite vart fan man nu vill. Träffa bybefolkning på öde ö som ännu inte sett vit man. Äta grillad apjävel med hövding runt en brasa på stranden. Såna saker. 

Den här snubben, alltså. Sebastian Näslund heter han. Snygg, smart och globetrotter. Har gjort det mesta. Han har verkligen gjort och sett det mesta. Byggde sin egen båt. Fett liten. Tog den över Atlanten inte EN gång utan sex. Han bergsklättrar och fridyker, föreläser och fotograferar. Jag vill vara Sebastian Näslund. Åh herregud vad jag vill vara Sebastian Näslund. 

Han har alltså byggt den där jäveln. Det tog två år (eller 1642 timmar) som han skriver. Han pluggade samtidigt som han byggde båten och studielånet gick till skruvar, exposi och sandpapper. Sen stack han ut i världen. 

Ja, sen var han ensam där ute ett jävla tag. Badade lite. Läste Moby Dick. Åt ravioli på burk. Snorklade. Såg valar, hajar, exotiska fåglar. Tänk om det cirkulerar en massa great whites under honom på den där bilden. Usch jag blir svag. 

Vid Bermuda blev allt keff. Radarn la av. Det blåste upp till storm. Och så, på bara några sekunder, försvann molnen och vinden och regnet. Allt blev så lugnt, så stilla, så stjärnklart. Kan ni tänka er känslan! 

Mys. Undrar vad det är han läser. Jag tror INTE att det är boken Svensk Maffia, för den är ju verkligen skitdålig och Sebastian Näslund har fan bättre smak än så. Han tar väl inte med sig någon jävla kioskvältare ut på sina äventyr. Det här är Processen han läser, förmodligen. Eller Hemingways "En fest för livet" kanske. Inte fucking Svensk Maffia, i alla fall. 

Bara Sebastian Näslund kan komma på tanken att parkera sin båt uppe på beachen för att sen dansa upp på en bergstopp och ta en bild OCH lyckas få med den där jävla kråkan i bild. "Såhär eller?" frågade väl kråkan. "Ja alltså... Blicka ut mot havet mer, kråkjävel. Sådär. Se inte så jävla blasé ut. Du befinner dig ju för fan på en fett cool ö utanför Azorerna så SE INTE SÅ JÄVLA SUR UT, bra, så, klick"

Nej hörrni. Jag gör en helomvändning. Ska bli världsomseglare. Måste bara skrapa ihop lite deg. Får sätta mig i kassafan på ICA först och återigen lära mig alla PLU-koder utantill. Sen när jag har ett kapital drar jag iväg. Men jag vill inte åka ensam. Jag MÅSTE ha sällis. Vem hänkar? Vi lämnar Strömkajen torsdagen den 2 maj 2013 tycker jag. Vem är på? Serijöst? 

/ Peter

Copyright Sebastian Näslund, förresten. Tänk om han lackar för att jag använde bilderna. Räcker det att skriva Copyright då, så är allt bra sen? Jag gör det igen. Copyright Sebastian Näslund. Du är min jävla idol. 

Fler blogginlägg från Anonym