Sverigedemokrater på Facebook - del 2

Damon Rasti 13:00 24 Aug 2011

Nu råkade jag upptäcka en grej, och jag ska på ett snabbt och enkelt sätt visa er hur utspritt detta jag skrev om igår med falska identiteter som SD:are använder på Facebook är. Jag blev själv rätt förvånad över hur pass avancerat de jobbar.

 När man går in på den SD-vänliga FB-sida jag länkade i förra inlägget, så är första kommentaren skriven av en tjej som heter Zara Lindberg. Utåt sett påminner det om "tjejen" jag skrev om igår med massa FB-sidor som är kopplade till SD.

Onekligen lika misstänksamt som profilen igår. Ung tjej som är extremt aktiv med sitt SD-stöd. Går man sedan in på hennes logg verkar det mer normalt den här gången. Hon skriver saker och kompisar kommenterar. Det verkar som att hon existerar i verkligheten. T.ex. skriver en "Malin Bergdof" och frågar om de ska ses imorgon. Men klickar man på Malins logg så är hennes ENDA aktivitet att skriva till Zara. Märkligt, men kanske ett sammanträffande.

Vi kollar på andra kompisar. Det finns en som heter Anton Lidman. Han har EN ENDA vän, och det är vår Zara. Ingen ung snygg kille har bara en vän på Facebook. Det säger sig själv. Men ok, vi kollar vidare. En annan som har skrivit på Zaras wall är Sanna Jonsson. En ung söt tjej som tydligen har gått på Norra real, men har 17 vänner. Den som kan visa mig en verklig ung söt tjej som går på Norra Real (eller annan innerstasgymnasium)och har 17 vänner får tusen kronor av mig direkt. Dessa kids har oftast ett par hundra FB-vänner minst.

Dessutom finns det ingen Zara Lindberg skriven i Norrköping, när jag kollar upp det i folkbokföringen. Det finns bara en Zara Lindberg i Sverige och det är en 36-åring i Stockholm (hemliga identiteter borträknade).

"Zara" har nu skapat en identitet på Facebook och kan sprida sån här dynga obefriat.

Dessa människor är, som jag skrev i tidigare inlägg, psykopater. De går långt för att sprida sitt budskap. Längre än jag trodde var möjligt. Är det en ung tjej som skriver SD-propaganda på Facebook (och nätet i övrigt) finns det alltså en stor chans att det är en fet gubbe som sitter på andra sidan skärmen. Om den tjejen inte är Paow vill säga.

Uppdatering: En läsare, BENJAMIN L,  har skrivit en intressant kommentar som är spiken i kistan för trollen:

"Jag använde Google's söktjänst där man använder en bild som sökord. Sökte på profilbilderna som tillhör personerna som nämns i artikeln. Zara Lindeberg: http://bit.ly/qx7TZf Bilden finns på många bloggar. Kan inte kopplas till en person. Anton Lindman:http://bit.ly/n18Gbc Bilden finns på många bloggar. Kan inte kopplas till en person. Sanna Johansson: http://bit.ly/nwVOadInga resultat, kan bara kopplas till FB. Malin Bergdorf:http://bit.ly/qKZ8gp Bilden kommer från en blogg, ägare skriver under som Emelie (Emme) alltså inte Malin."

Uppdatering 2: Tragikomiken i att SD:are kommenterar i andra "tjejers" namn i det här inlägget. HAHAHA!

 

Fler blogginlägg från Damon Rasti