Sverigedemokrater kapade en ung tjejs identitet på Facebook

Damon Rasti 15:30 23 Aug 2011

 För några dagar sen kontaktades jag av en bekant, fotografen Pavel Maira, som bad mig titta på en Facebook-profil som verkade lite skum. Det var en ung tjej, som bloggade och hade starka sympatier med Sverigedemokraterna. Inget konstigt med det i dessa Paow-tider kanske, men på hennes info-sida var det bara likes på ett gäng SD-sidor.

 

Jag kollade upp hennes blogg som det länkades till och fann inget som tydde på att hon stödde SD. Efter lite googlande hittade jag bloggerskans riktiga namn. Jag dubbelkollade på Facebook och fann en annan identitet och kontakade henne och hon blev chockad. Det var inte hon som stod för kontot ovan, utan det var alltså någon som hade skapat ett konto som skulle föreställa vara henne. På sin wall skrev denna person SD-propaganda i hennes namn och på andra sidor spred "hon" SD-vänliga meddelanden (finns fler om man googlar hennes namn).

Den tjejen som hade bloggen i fråga heter Linda H och hon kontakatade den fejka personen som omedelbart raderade kontot. Jag fick ändå ställa några frågor till Linda (som godkände att jag skrev ut hennes namn och blogg) om det som hadebhänt. "Så jävla omoget och respektlöst! Hoppas jag slipper samma sak igen... Du förstår inte hur arg jag är." var hennes första reaktion. Vi pratade vidare och hon berättade: "Jag är ju tillsammans med en muslim. Tänk om någon hade sett skiten . USCH, vad hade de trott om mig?"

För jävligt helt enkelt. Och snacka om att välja fel tjej att identitetskapa. TILLSAMMANS MED EN MUSLIM! Men det här är inte första eller sista gången sånt här händer. Jag varnade redan under valet för att det fanns mängder med falska identiter skapat av sverigedemokrater, som t.ex. hette "Ali Hassan" och skrev provocerande saker om svenskar och kvinnor för att spä på främlingsfientlighet. Börjar man nysta lite, ser man att det är ett nätverk av människor som försöker vinna över röster, med diverse fula knep.

Folk som ristar hakkors i sina egna pannor, och kapar andras identiteter. Om politik var en tävling i sociopati så skulle SD få min röst alla dagar i veckan.

(Den riktiga personen som blev kapad.

Fler blogginlägg från Damon Rasti