Kérastase

Camilla 22:10 21 Jun 2011

Igår var jag på en Kérastase-behandling (ett av de främsta märkena när det kommer till hårvård) på salong Tid, där frisören gjorde en utvärdering av mitt hår och vad det behöver. Hon kom fram till att det behövde stärkas upp efter för mycket blekande slingor, och gjorde därför en stärkande protein-behandling på mig.

Under behandlingen använde hon en specialblandad kur just för mitt hår, men rekommenderade den ljusgröna Kéraste-serien som innehåller protein samt deras hårolja Kéraste Elixir Ultime för hemmabruk. Hon klippte även bort allt det slitna så att håret nu är i toppform.

Det är verkligen spännande att se när duktiga frisörer visar på hårstrået vilken spänst det har före och efter en behandling, eftersom man verkligen ser skillnad. Håret blev silkesmjukt och känns mycket starkare. Tycker man att en salongsbehandling känns lite väl dyrt kan man köra deras hemmakur Forceintense, som bygger upp håret med bland annat proteiner under en treveckorsperiod. Eller så undviker man att bleka, färga eller slita på håret med värme, så behöver man det inte alls. Det är ett billigare men lite mindre blont alternativ.

Bra tips som frisören gav mig:

- Tvätta alltid håret två gånger. Första gången löddrar det mindre, eftersom shampots tensider löser upp produkter och fett. Andra gången löddrar det mer eftersom håret är renare, och då är det viktig att man inte gnuggar, utan snarare "masserar" fingrarna i hårbotten ordentligt så att man verkligen löser upp smuts och fett.

-Ta reda på om ditt hår behöver styrka som i protein (som i mitt fall) eller vanlig fukt när du är hos din frisör, och anpassa produkter efter det. Att en inpackning inte fungerar på dig kan vara eftersom den endast ger fukt och inte uppbyggnad, eller tvärtom.

- Om man vill ha ett långt hår med bra kvalité är det viktigaste att klippa topparna lite men ofta, cirka var 8:e vecka, och använda värmeskydd inför all styling samt att använda produkter anpassade efter hur ditt hår mår just nu. Hårets kvalité varierar och du har inte samma hårtyp hela livet.

- Se också till att din frisör inte bleker onödigt mycket på redan blekta partier, utan var tydlig med att du bara vill bleka utväxten.

Fler blogginlägg från Camilla

09
aug
NEWS!
07
aug
SEQUINS
06
aug
SATURDAY
06
aug
SUMMER BEAUTY
05
aug
Högtryck
04
aug
Sardinien del 2
04
aug
Onsdag
03
aug
Sardinien del 1
03
aug
Många bäckar små
02
aug
Barcelona
01
aug
20110731
31
jul
Skymning
31
jul
Barcelona 110730
29
jul
Green & Blue
28
jul
Tot bé