Oskyldig

Amat Levin 20:36 14 Jul 2010

Åker man nattbuss eller tar den sista tunnelbanan hem någorlunda regelbundet är det oundvikligt att man ibland bor åt samma håll som en tjej/kvinna. Och som dude försöker jag alltid sakta in och på andra sätt göra mig så lite hotfull som möjligt. Jag menar, det kan knappast kännas tryggt att ha en man som går med rappa steg bakom sig när man går den dåligt belysta vägen från busstationen hem. Så jag går långsamt, tjejen/kvinnan slipper bli rädd och alla vinner.

I måndags blev det dock lite
mer komplicerat. En tjej gick en fem meter framför mig och i vanlig ordning saktade jag ner stegen. Problemet var bara att hon gick så FÖRBANNAT långsamt. Skulle jag sakta in ännu mer skulle jag bli tvungen att stanna helt och då hade jag definitivt framstått som creepy. Så istället för att gå snabbare tog tjejen upp sin telefon och ringde sin kompis/förälder. Eftersom hon rörde sig i snigelfart var hon på ett sånt avstånd att jag halvt kunde höra vad hon sa. "Kan du prata med mig tills jag kommer hem, det är någon som följer efter mig" är ett exempel på vad personen på andra sidan luren fick höra.

What the fuck? Trots mina ansträngningar lyckades jag ändå framstå som en bad guy. Någon av er som har något fool proof-tips på hur man INTE skrämmer slag på folk? Förutom att byta hudfärg/bli mindre storväxt, alltså.

Fler blogginlägg från Amat Levin