Framtidshopp #2 - J.Cole

Amat Levin 16:32 4 Feb 2010

Jag har redan raljerat om varför dagens hiphop gör mig lätt illamående. Och jag har redan satt mina förhoppningar till geniala Jay Electronica som, om Gud vill, kommer att släppa ett album i år. Men visst finns fler unga guldkorn som ännu inte har debuterat med en fullängdare och idag ska jag tipsa er om en ytterligare – J.Cole. North Carolina-rapparen, som flyttade till New York som 18-åring för att förverkliga sina rapdrömmar, är Jay-Z:s nya skivbolag Roc Nations första signering. Albumet kommer senare i år, men J.Cole har redan hunnit gästa (och överglänsa) andra rappare. Ni kanske har hört A Star Is Born från Jay-Z:s Blueprint 3, men lyssna på Beautiful Bliss (andra versen) där Wale av allt att döma blir owned på sig egen låt.

Eller Just Begune (tredje versen) där J.Cole visar att han inte känns malplacerad bland veteraner som Talib Kweli, Mos Def och just Jay Electronica:

25-åriga J. Cole har redan hunnit släppa två mixtapes, The Come Up (2008) och The Warm Up (2009), och båda två är extremt positiva överraskningar och toppar andra rappares fullängdare med hästlängder. Seriöst, lyssna på World Is Empty:

Eller Dreams där Hank Crawfords Wildflower samplas. Wildflower har samplas 1 000 gånger, av alla från Kanye West till Petter, men den här versionen känns ändå fräsch:

Och lyssna på – äsch. Kan inte fylla hela bloggsidan med YouTube-inlägg. Gör dig själv en tjänst, glöm Drake och ladda istället ner J.Coles båda mixtapes här och här! Det är gratis!

Fler blogginlägg från Amat Levin