De 21 bästa Chappelle’s Show-klippen #5

Amat Levin 14:57 30 Jun 2010

– What if I told you that the accusers correctly described Micheal’s penis to investigators?
– Sir, I have never seen Michael’s alleged penis, but I bet you I could describe it. Alright, let me guess: there is a head, some shaft, some balls. Hair, maybe pressed, permed hair, with glitter sprinkled on it.
– … That is correct.

5. Celebrity Trial Jury Selection
På mitten av nollnolltalet kändes det som att en ny kändis åkte dit varje månad. Rättegångarna avlöste varandra och var det inte Michael Jackson och R. Kelly, var det Phil Spector och Paris Hilton. Typiskt nog fick ofta svarta känsidar hårade straff (OJ var så klart det stora undantaget tio år tidigare), medan vita tenderade att få en slap på handen och fängelse i ett par dagar.

Det här brukar skyllas på det amerikanska jurysystemet där vanliga medborgar har en skyldighet att agera jurymedlemmar. Av någon anledning tenderar svarta människor att åka dit hårdare om juryn utgörs av bara vita människor (se Rodney King-fallet). Well, i klippet nedan spekulerar Dave Chappelle i vad som skulle hände om juryn utgjordes av bara svarta. Skulle en svart jurymedlem kunna döma en svart kändis, eller skulle det resultera i både Onkel Tom- och förräderianklagelser?

Chappelle's Show  
Celebrity Trial Jury Selection
www.comedycentral.com
Buy Chappelle's Show DVDs Black Comedy True Hollywood Story

Fler blogginlägg från Amat Levin