Beyoncés nya #2

Amat Levin 13:59 5 May 2010

 

Kul att Beyoncés nya verkar ha splittrat publiken. Vissa avgudar den och andra hatar den (haha nej, det kanske inte är SÅ svart/vitt). Men ändå, de vanligaste klagomålen:
 
Låten är keff
Visst, den inte är en av hennes bästa, men ge den lite tid så kommer ni att sjunga med i refrängen den här gången också.
 
Att det är same old tits ’n’ ass show off
Snälla. Hon gillar att anspela på sex liksom, get over it. Jag förstår faktiskt inte den här kritiken. Det finns en poäng om man applicerar den på Ciara, som faktisk bara kan sälja skivor om hon gör överdrivet porriga videos. Men Beyoncé? Världens största kvinnliga artist? Hon kan gå Alicia Keyes mer påklädda roll och fortfarande ligga etta på alla världens topplistor. Ingen, inte ens skivbolaget, tvingar henne att trippa runt och visa hud. Ingen borde se Beyoncé som en sämre artist för att hon visar hud. Och hon visar inte hud för att Omvärlden förväntar sig det. Slutsatsen blir att hon gör det för att hon vill. Hela grejen med att kvinnor ska styra över sin egen sexualitet är självklar. Men visst borde den även gälla för musikvideos eller konsertuppträdanden?
 
PS. Sen kan man så klart bli trött på henne för att hennes hudvisande inte är särskilt nyskapande och för att vi redan har fattat att hon är snygg, men det känns som en annan diskussion.

Fler blogginlägg från Amat Levin