Kanske den roligaste nöjesnyheten på 2000-talet

Alex Schulman 10:31 3 Dec 2009

När jag summerar 2000-talet så tänker jag ofta på tidningsrubriker. En av de mest bisarra fanns i Expressen för 1,5 år sedan. Det var en liten blänkare på tusen tecken eller så. Det handlade om Björn Ulvaeus. Han hade varit i hemmet då hans revisor hade ringt med dystra besked. Han berättade att Björn skulle bli tvungen att betala sin skatteskuld omedelbart – det blev inget anstånd. Björn blev mycket dyster när han hörde det, så dyster att han sa: “Jaha. Då kan jag lika gärna ta livet av mig.”

Revisorn hann inte protestera muntert, hann inte säga “nej då, det här löser vi”. Björn lade nämligen på luren. Så gick Björn ut på verandan där hans fru satt och läste en veckotidning. Han lade sig i hammocken, muttrade surt och så somnade han. Under tiden ringde det på Björns telefon. Om och om igen. Det var revisorn, som plötsligt befarade att Björn faktiskt skulle ta sitt liv. Eftersom Björn hade lämnat telefonen i köket så hörde han inte signalerna. Han låg ju och sov i hammocken! Efter att revisorn ringt ett tjugotal gånger stod det klart för honom: Björn Ulvaeus har tagit sitt liv. Nästa samtal gick till larmtjänst.

“Björn Ulvaeus håller på att ta sitt liv!”

Det var en magnifik uttryckning, både polis och ambulans satte fart mot hans hem. De bröt sig in i huset, stormade igenom utrymmena, kom ut på verandan – och där låg Björn Ulveaus och snusade i solen.

Ha ha ha.

Jag älskar den historien.
Då kan jag lika gärna ta mitt liv.
HA HA HA.

Fler blogginlägg från Alex Schulman