Dokusåpatävling på TV4

Alex Schulman 23:45 25 Nov 2009

Såg ni Kvällsöppet med Lennart Ekdal alldeles nyss? Det handlade om dokusåpor. Meral Tasbas och Robinson-Mirre tjafsade om vilken dokusåpa som var bäst. Mirre tyckte Robinson, Meral tyckte Baren. De hade bjudit in andra dokusåpamänniskor som skulle tycka till. Alla hade något att säga i ämnet. Det var svårt att tro på att det där verkligen hände. Att Lennar Ekdal stod där och betraktade hur dokusåpadeltagare argumenterade i vem som hade varit med i den bästa dokusåpan.

Baren? När var det, 10 år sedan? Minns den här sajtens läsare över huvud taget Baren ? Minns ni Meral? Varför ägnade Lennart Ekdal 30 minuter åt detta? För att få lite TYNGD i det hela hade han bjudit in mossig farbror som i vitt hår och glansig blick talade om "personal brands". Han menade att det var ett modeord, att det var alltmer viktigt att bygga sitt personliga varumärke och farbrorn ville mena att det alls inte är självskrivet att man bygger sitt personliga varumärke bara för att man är med i en dokusåpa. Så levererade han en lång rad floskler och Lennart Ekdal nickade och lade pannan i djupa veck.

Plötsligt var det dokusåpadeltagare på varenda stol. De bytte dumheter med varandra på mycket knipslugt sätt. Och jag satt och tittade på. Kunde inte slita blicken från det där. Hade programmet sänts för tio år sedan hade jag känt att det nog var "lite daterat".

Fler blogginlägg från Alex Schulman