Birro i Let's Dance

Alex Schulman 10:05 24 Nov 2009

Blev tillfrågad om att vara med i Let's Dance. Jag tackade nej och det beror inte på att jag tycker illa om programmet - jag tycker mycket bra om programmet. Men att dag efter dag stå i en träningslokal och öva danssteg skulle vara svårt. Jag vet att jag skulle sakna att sitta här i min bokhandel och blänga på  kunder som kommer in för att ta en titt på mitt sorgliga utbud. Jag visste att jag skulle må direkt dåligt av att medverka. Jag träffade en TV4-chef på lunch, som frågade om jag hade något annat förslag och jag svarade själviskt: "Jag vill se Marcus Birro i Let's Dance." TV4-chefen undrade om han verkligen skulle säga ja och jag garanterade henne att det skulle han.

Så gick det några dagar och Marcus Birro berättade i Expressen att han ska vara med i Let's Dance. Men han gjorde det på mycket märkligt sätt. Han berättade att han lider av reumatism, han berättade att hans läkare har sagt att han måste dansa för att bli av med denna reumatism. Han skulle alltså ställa upp i Let's Dance för att bli kvitt sin reumatism.

Det tyckte jag var en underlig lögn. Varför sa han så? Varför kunde han inte stå för att han ville vara med? Han brukar en gång varannan vecka berätta i någon av sina fem bloggar att han står med var sin fot i båda världar - han läser Marcel Proust med samma lätthet som han läser Knasen. Varför sa han inte att detta bara var ett sätt att stå kvar i Knasen-landet? 

Man blir inte klok på honom, den gode Birro.

Fler blogginlägg från Alex Schulman