VIDEO: OZZY "Vilken vacker dag"

Vad blir det för rap 18:49 19 Feb 2016

Jag har bott i Malmö. Jag älskade att bo i Malmö. Jag bodde inte i Malmö tillräckligt länge för att hinna sluta älska Malmö. Ozzy älskar sin Malmö Stad men jag tror inte han har en lika romantisk bild av Malmö som jag har. Ända sen jag bodde i Malmö har jag tänkt "om allt skiter sig kan jag alltid dra till Malmö, där kommer livet ändå vara helt ok". Jag tror Ozzy har sett en hel del skita sig i själva Malmö. Malmö spelar en större roll Ozzys nya video Vilken dag än Ozzy själv gör, och det är ingen inställsam roll. Det är svensk skitvinter, slask, mörkt mitt på dagen, blöta skor på parkeringen. När jag bodde i Malmö var det först världens längsta vår och sen världens längsta sommar, sen kom hösten men den såg jag aldrig så nära som i den här videon för då låg jag först sjukskriven i en lägenhet och sen låg jag inlagd på MAS, Malmös Allmänna Sjukhus. När snön kom så såg jag den genom ett fönster, högt upp i huset, som vätte mot Pildamsparkern, det var bara vackert. Jag önskar ingen att vara vara sjuk en hel höst och sen ligga på MAS i en månad men om ni måste ligga på sjukhus i en månad så kan jag verkligen rekommendera MAS. Personalen var så bra att det gick rykten på min avdelning om att det fanns en (1) otrevlig sköterska på en annan avdelning. På min avdelning var alla *hundra emoji*. Det var också där, genom all personal och dom andra patienter jag träffade, som jag lärde mig att verkligen uppskatta skånska, och alla olika slags skånska som finns.

Ozzy skånska är riktigt grov, riktigt Malmö, men jag är ingen expert, bara ett fan. Båda av skånska och av Ozzy. Ozzys rap är så jävla rå, hans flow också, plus hans röst, dialekt, slang. Tillsammans blir det rap som verkar skita fullständigt i vem som fattar, och som känns noll procent inställsam. Precis som Malmö gör i videon. Beatet passar perfekt, det skiter också i, är också grovt samtidigt som det har har små melodier som tittar fram ibland. Samtidigt som mycket i Sverige försöker låta som Future som Future typ kanske lät för typ tre år sen påminner detta om hur Future låter nu, det är lite samma stämning som på Monster/56 nights/Purple Reign/Evol, det där mörka malandet som är något annat också, samtidigt. 

För det här är en glad låt! Ozzy är tacksam, varje dag han vaknar upp är han tacksam. Han rappar om knarkpriser och hur vackert Malmö är i samma rad. Han går omkring i slasket men han ler. Fan jag vill åka till Malmö nu. Det är snart vår.

OZZY - Vilken vacker dag (producerad av Durimkid)

 

/Petter

Fler blogginlägg från Vad blir det för rap