A-Laget

H: Store P från Norge!

Vad blir det för rap 12:51 31 Jan 2014

 

Ni som har hört några avsnitt av vår podd vet kanske att jag lyssnar på typ fem norska rapskivor per år. Efter att ha hört hans förstasingel idag är jag helt säker på att Store PRegnmannen kommer vara en av de skivorna i år.

Allt började med att DJ Giraffo skickade Store Ps grupp A-Lagets skiva Nokke Feita 3 till mig för några år sedan. Detta var när nästan all svensk rap fortfarande enbart lät som att det var 90-tal fortfarande. Visserligen var det samma år som jag typ för första gången började lyssna på svensk rap som inte handlade om Hässelby, så vad vet jag. Jag blev hursomhelst superförvånad när den inleddes med en norsk variant på DJ DMDs klassiska Texas-underground-hit 25 Lighthers. Jag kände inte till att det fanns skandinavisk musik som influerats från den södernmusik jag växt upp med. Jag kände typ inte till att det fanns skandinavisk rap som inte försökte låta 90-tal. 

Det blev aldrig att jag lyssnade speciellt mycket på Nokke Feita 3 trots att den bestod av en mängd bra och nya beats och röster som gjorde annat än att rappa 16 bars efter varandra med samma flow. Men skivan lämnade ändå sina spår då den fick mig att börja hålla lite koll på vad norrmännen håller på med egentligen. Nu några år senare är det helt plötsligt inte helt helt oväntat att höra nån spela en norsk rappare som Phil T Rich aka Arif ute i Stockholm, pga han har hits (lyssna på när VBDFR pratar med honom så vet ni). Norge gör hits!

Nu några år senare ska Store P släppa en egen skiva i Regnmannen. Jag tror att det är hans första soloskiva och jag tror inte att det kunde börjat mycket bättre än att han släpper videon och singeln vikje være i din verde:

 

 

Av: Hugo

Läs mer

Vad blir det för rap

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla