Jag har gått med i Spotify

Vad blir det för rap 09:29 4 Mar 2016

skarmavbild_2016-01-09_kl._12.51.45.png

 

Som ni kanske vet har jag använt mig av jättemånga olika musiktjänster samtidigt eftersom omvärlden tvingat mig till det. Tvingat? Hur? Tydligt exempel är när jag försökte göra en låtlista på en (1) musikströmningsstjänst till avsnitt 102 av podcasten Vad blir det för rap?! den 3 mars 2016: det gick inte.

Jag var tvungen att göra en inkomplett spellista i SpotifyFactsSweden och en inkomplett spellista i TidalFactsSweden för att få med alla sånger. Dessutom verkar det som att TidalFactSwedens spellistor automatiskt kommer med minst en sång av Eric Gadd, fattar verkligen inte hur det kunde bli så. 

 

skarmavbild_2016-03-04_kl._09.28.20.png

 

Det kommer tyvärr fortsätta så här, att jag måste använde massa musiktjänster. En annan medlem av VBDFR föreslog att jag skulle ladda ner musik olagligt som fysiska greppbara mp3s och stoppa in dem i min telefon, för att slippa jiddret med massa olika appar. Men det är för många klick för mig. Orimligt. Så många steg. Krävs sladd. Jag försökte be Siri bara lösa det åt mig men hon fattar inte ens vad jag säger.

Jag är besviken på tekniken.

Men jag ger inte upp mitt musiklyssnande för det. Jag kämpar på! Trots omvärldens otroligt engagerade insatser för att få folk som jag att sluta lyssna på musik genom att göra allting otillgängligt kämpar jag på. Jag har till och med fått en affärsidé för EN TILL musiklyssningstjänst. Berättar mer om det längre ner. 

Ett bevis på att jag kämpar på är t ex spellistan nedan. Jag har de senaste dagarna samlat några sånger från kvartal 1 av året 2016 som jag lyssnat på. När kvartalet är över stängs listan, men mars ut kommer det komma nya sånger. 

Hittills har Spotify bara saknat kanske 25 sånger som borde vara med på listan men som inte finns på Spotify, så det är bättre än förr! God lyssning!

 

 

Så affärsidén! Den bygger på exklusivitet. Vi vet ju redan att alla musik av Eric Gadd som strömmas på TidalFactSweden inte kommer från mp3s eller nåt sånt, det är Eric som på beställning spelar upp sina sånger själv i en studio och du lyssnar live. Det är den nya tjänsten. Alla musiker loggar in när de är i sin studio, användaren bestämmer när och vilken sång Coldplayan ska spela upp i studion. Endast en person får lyssna på live-spelningen, den som bestämmer vilken sång det är. Appen heter Lyxify och om man betalar månadsavgiften till mig på 1 miljon dollar kan man göra live-mashups också. Succé!

/Hugo

Fler blogginlägg från Vad blir det för rap