Konsten att läsa kroppsspråk

Upfrombelow 18:43 28 Apr 2015

Jag har gjort en djupdykning i det Styx som är mitt förra blogginläggs kommentarsfält och upptäckt en grej som förvånar mig: jättemånga killar är tyvärr dumma i huvudet.

Jag fick i föregående inlägg ganska många kommentarer från män som tyckte att det var tråkigt att jag sa att killar inte fick ragga på tjejer. Å ena sidan är det rätt soft för en person som under sina första år i livet gick under smeknamnet Hanna Tyranna att få veta att det är HON som har makten över såna saker, men å andra sidan skrev jag aldrig någonsin att män inte fick RAGGA på tjejer. Jag skrev att det var obehagligt när killar, bland annat, förföljde en på krogen eller hem från tunnelbanan mitt i natten; att de drog i ens hår, tafsade, och att de vägrade lämna en ifred på tåget. Nu vill jag inte röra för fort i encephalongrytan här, men har ni någonsin hört någons föräldrar, NÅGONSIN, berätta sin kärlekshistoria och börja den med "jo, det var såhär, att jag satt och blastade lite Chingy på tåget ifred och när jag inte ville prata med honom drog er pappa ut mina hörlurar för att säga åt mig att inte vara en sån jävla fitta"? Nä. För det är faktiskt inte att ragga, det är att vara en jävla idiot. Beter man sig så borde man fan bli diskad från evolutionsmästerskapen.

Jag fick också några kommentarer där snubbar sagt åt mig att aldrig gå utanför dörren. Till er har jag en uppmaning: Gå ut mer! Träffa en människa! Titta på den! Försök lära er vad kroppsspråk och ansiktsuttryck är! Vill ni inte detta har jag gjort en liten guide, och som vanligt illustrerat den med konst. Häng med, här är tre olika bilder på killar som aldrig tittat på, eller träffat, tjejen de pratar med.

Här har Vittorio Reggianini för typ hundra år sedan antingen målat en kvinna som verkligen inte vill prata med en man, eller så har han målat en kvinna som har superallvarlig skolios ( :( ) och kämpar på med att snacka med en snubbe ändå. Det är svårt att avgöra tänker jag, och säkert ni också.

Här är Jan Steens målning De Koekvrijer från 1635! Det kan vara lite svårt att se exakt hur besvärad den här kvinnan ser ut, så jag tycker att vi zoomar in lite.

Jaha ja. Vad känner ni inför det här ansiktsuttrycket? Jag är själv en kvinna med ett ansikte och jag vet att jag använt det EXAKT såhär när jag tänkt "helvete, inte han igen". Kanske även "nu har han skrikpratat oavbrutet om att jag är en hora i en kvart utan att få gensvar", nu när jag tänker efter. Men jag vet inte vad ni läser i det här oljefejset. Kanske skriker det "ÄNTLIGEN! HAN HITTADE MIG! FORTSÄTT PRATA!", jag vet inte. Det beror som sagt lite på om man har träffat en människa förut eller inte.

Ni kanske undrar varför jag visar den här gamla ögonblicksbilden från när någon drog ut mina hörlurar för att snacka med mig på tunnelbanan i lördags natt. Haha, vad lurade ni blev! Det här är nämligen Artemisia Gentileschis första oljemålning, från 1610. Här tänker jag dra till med en gissning: Susanna (som målningen föreställer) är inte skitsugen på att prata. Men vad vet jag. Jag tycker att de här sköna killarna ska försöka ändå. Hon kanske bara spelar hard to get.

Fler blogginlägg från Upfrombelow