Världens bästa låt, vecka 2

Tobias Norström 15:30 9 Jan 2014

Ann-Sofie Lundin sitter upp i en säng. Hon har precis fött en son och sjunger om hur bräckligt allting är. Om alltings osäkerhet. Jag känner precis så jag med. När Min Stora Sorg i höstas släppte första singeln från sitt kommande album skrev jag att jag önskade en höst med lika delar ångest och dans. Jag fick mer än jag bad om. På nya singeln »Innan du går« fortsätter vemodet breda ut sig i Min Stora Sorgs musik. Videon dokumenterar hur Ann-Sofie efter förlossningen av Ali drabbades av lungemboli. Det är bilder av en väg tillbaka. Bilder som är lika intima som låtens textrader och berättar om uppgivenhet och hopp på samma gång.

Jag drömmer om någon annanstans, sjunger Min Stora Sorg. Det gör jag med. Det gör ont. Men det känns lite bättre till tonerna av »Innan du går«.

Fler blogginlägg från Tobias Norström