Trailer Park Tuesday

Tobias Norström 15:37 21 Jan 2014

Ännu en kall tisdag, ännu en eftermiddag på husvagnsparken. Denna vecka med en ond fé, en kämpande poet och en bitter medelålders man. 

Plötsligt blev jag rätt peppad på Disneys storsatsning, »Maleficent«. Jag vet inte om det handlar om att det är ett så oerhört kärt återseende att höra den patenterade trailerrösten efter år av tystnad eller om det är för att Angelina Jolie verkar så kick ass. I grunden finns det dessutom något behjärtansvärt att, i linje med musikalen »Wicked«, berätta en klassisk saga utifrån antagonistens perspektiv. Jag tror »Maleficent« blir sagolik eskapism på klassiskt Disneymanér. Förhoppningsvis med hjärtat på rätt ställe och Jolie som råbarkad demon.

En film om en kämpande wannabe-poet som får sin privilegierade tillvaro satt på sniskan genom att jobba i en porrbutik. Med »American Horror Storys« egna Emma Roberts och Evan Peters i huvd- och birollerna. Komplett med parafraseringar på Samuel Beckett levererade av John Cusack. Sign me up!

Jason Bateman har bestämt att han ska begå regissörsdebut. Han gör det med en film om en medelålders loser som spöar barn i spelling bee-tävlingar och även passar på att dela ut lite verbalt våld när han ändå är igång. Det känns lite hjärtlöst. Speciellt eftersom berättargreppet med ett lillgammalt barn som lär en vilsen vuxen om det här med livet är jämngammalt med barna Hedenhös. Med det sagt kan väl det här säkert bli en småmysig »Bad Santa«-variant med allsköns ordlekar.

Fler blogginlägg från Tobias Norström