Trailer Park Tuesday

Tobias Norström 14:13 7 Jan 2014

Dags för årets första Trailer Park Tuesday med ett kärt återseende, en snedknullande kingslayer och ett apvirus. 

"A long time ago, we used to be friends, but I haven't thought of you lately at all", sjöng The Dandy Warhols i ledmotivet till »Veronica Mars«. För många har det inte alls varit fallet. För många har tänkt rätt mycket på »Veronica Mars« sedan serien lades ner för knappt sju år sedan. Den har liksom etsat sig fast och levt vidare i många marshmallowkroppars tv-älskande hjärtan. Ifjol blev det därmed klart att det med en långfilm finansierad av plånböcker med kopplingar till samma bultande hjärtan. Och dessa hjärtan lär slå ännu starkare av den första riktiga trailern för »Veronica Mars«-filmen. Vi får se Veronica som savvy advokat i New York, Logan i klaver med rättvisan och tecken på att gammal kärlek aldrig riktigt rostar. Det är ännu oklart om det blir någon svensk premiär men SF arbetar enligt uppgift på en deal med distributören.

Man gillar ju hämnd. Och man gillar ännu mer när hämnden utkrävs mot douchiga snubbar. På pappret borde därmed »The Other Woman« lova gott. Cameron Diaz får reda på att hennes kille egentligen är gift med Leslie Mann och tillsammans får de i sin tur reda på att han även är otrogen med Kate Upton. Nämnde jag att Diaz även är bästa kompis med Nicki Minaj? Det spelar egentligen inte så stor roll då handlingen i praktiken mest tycks kretsa runt Nicolas Kingslayer Coster-Waldau. Och någonstans är det nog en bedrift i dåligt omdöme att lyckas klippa en trailer till en film där fyra av fem huvudkaraktärer är kvinnor och ändå misslyckas i Bechdel-testet. Eller så är det bara en tramsig film. Jag tror på det senare. Och det förra.

Grej jag aldrig trodde jag skulle säga: Jag är otroligt peppad på uppföljaren till »Rise of the Planet of the Apes« (som, icke att förglömma, även hade den briljanta svenska titeln »Apornas planet: (r)Evolution«). Varför? För att hela skiten givits en inramning av post-apokalyptiskt virusutbrott. I samband med den första trailern lanserades även en viral kampanj med en liten informationsfilm om sjukdomen The Simian Flu. Var den tar vägen ska bli intressant att följa. Personligen hoppas jag på att det blir »Outbreak« av alltihop men att apan den här gången vinner i slutändan.

Fler blogginlägg från Tobias Norström