Lördagslistan: Årets tre största svenska skämskuddar

Tobias Norström 14:02 29 Dec 2012

Laila%20Bagge%20Wahlgren%20om%20l%C3%B6rdagens%20%C3%A4mnen
3. Laila Bagge begår programledardebut
Lördagen den 4 augusti markerade den första – och antagligen sista – insatsen idoldomaren Laila Bagge gjorde som programledare. Det blev en överlag smärtsam historia om osäkerhet, artikulation och simultanförmåga. Adjektivet ”stel” har aldrig känts lika otillräckligt.


2. Lars Wallin-yran
Det var en hel del som skavde i nylanseringen svenska »Top Model«. Isabella Scorupco var konstigt melodramatisk i sin programledarroll, Jonas Hallberg ansträngt LA-kompatibel och programmet i stort saknade en knasig Tyra Banks. Programmet peakade emellertid när en speciellt influgen gäst kom som ett yrväder med ett höganäskrus i en svångrem om halsen. För det var verkligen som om Strindberg hade gjort entré på en folkhögskolas skrivarlinje, reaktionerna visste inga gränser. Citatet ”Lars Wallin är typ den enda levande människan som man verkligen ser upp till” är ett målande exempel på den eufori som fyllde tv-rutan. En eufori som kändes lika regisserad som orimlig.

Stig%20Larsson%20om%20sin%20karri%C3%A4r%20och%20kvinnosyn
1. Stig Larsson har en ph-analys
Alla gottade sig i Stig Larssons minst sagt surt doftande kvinnosyn under 2012. Malou von Sivers ville med TV4s förmiddagsflaggskepp »Efter tio« inte vara sämre. Det tog lite drygt fem minuter innan intervjun utan pardon styrdes in på att handla om Larssons fäbless för yngre tjejer. Vad Malou eller redaktionen på »Efter tio« (eller någon annan heller för delen) inte hade väntat sig var en längre utläggning om åldersrelaterade förändringsprocesser i det kvinnliga underlivets ph-balans. Det hela kändes som en dåligt åldrad scen från en ungdomsmottagning i mitten av 70-talet. Det eller ett stycke tv-historia.


Bubblare: Thorsten Flinck
Thorsten Flinck hann med en hel del 2012. Han gästade bland annat allsången i Gränna hamn och stal showen genom att prata om sitt narkotikamissbruk, fråga om han skulle klä av sig naken och till slut bli utslängd. Han tog Ana Gina på röven i direktsänd tv. Och han gjorde ett ingrepp i underlivet efter att en hårsäcksinflammation växt sig stor ”som ett litet äpple”. Ola Rapace: Hur toppar du detta 2013?

Fler blogginlägg från Tobias Norström