Gör inga egna vallåtar plz!

Tobias Norström 18:20 25 Apr 2012

Det är val i Frankrike. Jag vet ärligt talat inte så mycket mer än det. En sak jag dock vet är att det socialistiska partiet gjort en valfilm för presidentkandidaten François Hollande där de raggar röster i Paris förorter till tonerna av Jay-Z och Kanye West-samarbetet »Niggas In Paris«. Det är givetvis ett ganska riskabelt vågspel mellan att nå partiets potentiella väljare och att totalt allienera dem i ett misslyckat försök av "identifikation". Jag tycker att tilltaget ska uppmuntras, och framförallt tas efter.

Vid det senaste riksdagsvalet sköljde en uppsjö av minst sagt undermåliga musik över den svenska väljarkåren. Värst var givetvis beställningsjobben där delar av sveriges "musikelit" (här frontad av bland andra Wille Crafoord och Andres Esteche) offrade hedern för sitt parti. Socialdemokraterna levererade en särskilt värdelös låt med »Vi behöver ditt hjärta« skriven av Dan Feiff - en "Göteborgskille]" som även erbjuder "kvalitativ musikunderhållning för events, snabba musikproduktioner kring möhippor, svensexor och andra happenings". Jag förstår Socialdemokraternas vision att skapa nya jobb och sätta människor i arbete men det måste finnas gränser i solidartetsivrandet. Åtminstone i musikens namn.

Kontentan är därmed given: Gör inga egna vallåtar, stjäl dem av andra. De har oftast redan lyckats betydligt bättre med det där politiska.

1 Visa kommentarer (1)

Fler blogginlägg från Tobias Norström