Angående gårdagens AHS – The Dead

Tobias Norström 13:00 21 Nov 2013

Ryan Murphy twittrade i veckan igen, eller tekniskt sett så instagrammade han. Den här gången en bild på Stevie Nicks på plats för att spela in sitt gästspel i säsongens »American Horror Story«. Tror det blir episkt även om väntan är lång – Nicks förväntas inte dyka upp i serien förrän avsnitt tio, alltså efter årsskiftet.

Veckans avsnitt inleds dock med helt annan vuxenrock: Toto. Jag älskar »Hold the Line« (edit: precis som Totodeluxe skriver i kommentarerna är det givetvis »Rosanna« som spelas, inget annat) och hatar att se den besudlad av sunkiga frat boys. Men förhoppningsvis kan vi snart få lite backstory på Frankenkyle som gör att han inte längre känns helt meningslös.

Jag är glad att ha Madison tillbaka. Speciellt nu när hon blivit ännu mer emo och går loss om generation ys obevekliga ångest och hur jobbigt det är att inte minor league-Fionas läkemedel inte tar.

Det är tydligt hur vi befinner sig i något slags mittparti för den här säsongen i och med alla lösa hängande trådar. Alla karaktärer befinner sig liksom i ett mellanläge. Madison som nyuppväckt, Cordelia som nybliven synsk, Frankenkyle och Zoe på ruinens självmordsrand och Fiona i sällskap med en yxmördare till spöke. Allt känns liksom lite osäkert. Som om vägen inte är utstakad vart alla ska än.

Det är så mycket på gång att man nästan glömmer att ett krig är på gång. Eller för den delen att Marie Laveau har mer swagger än en Kanye West-video. Seriöst, hur buff är Angela Bassett? På något vis är jag rätt glad att Queenie går över till hennes lag. Jag vill att Laveau ska få lite fler bundsförvanter än Cordelias töntiga ex.

Ändå lite fint med Queenie och superrassen Kathy Bates som delar en drive through-burgare. Ända till Kathy fuckade allt och gick Jimmie Åkesson på den goda stämningen. Men, det går alltid att bonda över mat visar det sig och några nätter senare är det dags för nattmacka igen. Inte lika mysigt med anekdoter ur superrassens liv. Undrar om det var historierna eller den undermåliga mackan som fick Queenie att byta sida.

I slutändan kanske inte det behövs dock. Speciellt inte om Cordelia och Zoe skrider till verket. Jag är mest glad att någon på häxakademin äntligen fattat att Zoe är hästen som vinner till slut.  För så måste det bli. Till dess hoppas jag att serien börjar knyta ihop lite lösa trådar. 

Fler blogginlägg från Tobias Norström