Jag blir din misslyckade facebook-kompis för 50 kr

Tobias Boström 11:39 5 Mar 2012

I slutet på förra vecka tok-länkades en annons på de sociala medierna, där en tjej erbjöd sig att för enbart 50 riksdaler bli din facebook-flickvän i 10 dagar.

Den här veckan inleddes med att DN påpassligt slår på stort med en artikel om att “Facebook sprider olycka”.

En av de troliga bakomliggande anledningarna till denna internet-initierade misär är naturligtvis – vilket också påpekas i artiklen – att vi hela tiden jämför oss med våra facebook-kompisar. Och eftersom man oftast postar bra saker om sig själv leder det till en skev bild av verkligheten, där alla verkar lyckliga och framgångsrika. Förutom just vi själva – eftersom vi ju har hela bilden av oss. Vi blir, i vårt eget huvud, den mest misslyckade av alla vi känner.

Så, för allas tänkbara välmående, och för att jag själv ska kunna kapitalisera på denna mycket normala reaktion, tänkte jag erbjuda följande:

Kan bli din misslyckade facebook-kompis i 10 dagar för 50 kr

Behöver du en misslyckad facebook-kompis? Vill du ha någon i din feed som ständigt verkar ha ett tommare och mer tragiskt liv än du själv?

Då kan jag hjälpa till. Jag heter Tobias, är 30+ och bor i Stockholm.

Priset inkluderar 3 statusuppdateringar per dag. Exempel på saker jag kan skriva i din feed:

Dagens bravader: Fick sparken och klev barfota på en legobit

Nu gör mina leder samma ljud som när man biter i Camel Activate-ciggen. Igen.

Började trä min nya ringbrynja, bara 7000 ringar innan jag är klar. Livet var roligare innan jag blev dumpad

Det ingår även tre tragiska incheckningar. Till exempel på Södersjukhusets STI-mottagning, Arbetsförmedlingen Kultur Media och/eller Dovas Fridhemsplan.

Jag kommer även tagga in mig själv på minst 20 bilder där jag ser sjukt ful ut. Jag kommer också “gilla” alla dina statusar och skriva *avis* på minst hälften av dom.

Om du vill Photoshoppas på en bild där du skrattar åt mig och bli taggad kan det fixas. Du får själv göra bilden och det kostar dig 50 kr. extra.

Fler blogginlägg från Tobias Boström