Turist och Paradise Hotel

Rebecka 13:15 5 Nov 2014

Bildkälla: http://bloggar.expressen.se/paradiset

Jag var och såg Ruben Östlunds "Turist" i förra veckan, sist av alla. Mina förhoppningar var inte precis skyhöga, jag var inte superimponerad av "De ofrivilliga" (har inte sett "Play") och brukar generellt inte bli tjusad av superhypade grejer men jag tyckte verkligen om "Turist", som lyckades fånga så många av de mest frustrerande aspekterna av att som straight kvinna behöva deala med män i relationer. Jag kände igen varenda replik och försvarsmekanism, för jag har hört dem förr, jag har sett alla dessa scener utspelas framför mina egna ögon, inte ravinen eller alpsemestern per se men ni fattar. Jag njöt. Undrar om Östlund fattar hur real den är. 

(Klassikern "det är DIN upplevelse" och när maken skyller all skit han gjort på ett okontrollerbart inre väsen typ som är nån helt annan...)

Jag har också följt Paradise Hotel den här säsongen, och mitt absoluta hatobjekt – Kian (tätt följd av "Trollis" numera) – är ett sånt prime example på den där maskuliniteten där allting känns som att de skådespelar "män", för att det är så patetiskt allting. Nu är Kian bara 20 år så han mognar väl hoppas vi men vilken fuuuuucking fjant. I gårdagens avsnitt satte han sig ensam och grät med en ukulele (?) i knäet. Kunde varit en scen i "Turist".  

Fler blogginlägg från Rebecka