Sex & Dating med baws.se

Rebecka 14:06 3 Sep 2013

Ni vet ibland när man känner "det här är för lätt"? Det är för dumt, det är för lätt att raljera över, så kände jag när jag fick upp ögonen för nya killsajten baws.se.

Okej från början: Två killar lämnar porrgubben Bingo Rimérs kärleksbarn Moore för att frigöra sig från tidningens utvikshistoria och skapa en livsstilstidning för män på nätet och de kallar den "baws.se".

Såhär sa de till Dagens Media för några dagar sedan:

Lägg nu "vad gäller journalistiken har vi valt att skriva lite seriösare" på minnet, okej? 

Det har redan stormat lite kring en artikel som publicerats på baws.se, en text skriven av Petter Axell som heter ”25 saker kvinnor kan bättre än män”. Texten fick skitmycket kritik för att den var sexistisk (men inte på flashback!!) och Petter fick en massa hatmail. Vilket jag beklagar! Tycker inte att hatmail är positivt ever.  Petter skrev ett svar till alla som hatmailat honom och menade föga förvånande att det bara var på skoj, och på skämt och kan alla inte bara slappna av. Och alltså jag tror honom! Jag tror att han bara vill skämta, problemet är väl att han inte alls verkar fatta varför det inte mottas som 100% kul skoj att skriva saker som ”Ja betyder nej. Nej betyder ja.”

Varför är det inte kul? Bortsett från att det är dåligt utförda versioner av ”skämt” som dragits till leda i varje dudebro-medie sedan Jesu tid?

 För att… Det är en så pass vanligt förekommande föreställning att kvinnor säger nej men menar ja att den skapar problem ända upp i rättsväsendet. Så det kanske är ett kul bus för Petter Axell som inte betyder något mer än ett (mycket litet) flabb, men för många kvinnor får sånt här konsekvenser på riktigt. I våldtäktsmål till exempel. Därför är det många som inte skrattar med dig. Därför är det här också något verkligt för andra än dig.

 Sedan är det aldrig så att ett skämt bara är ett skämt, ord betyder ju alltid någonting och bär på och reproducerar tankar och värderingar. Skämt blir roliga i en kontext där orden anspelar på något verkligt, annars är det bara ord.

XGFBMDRH – det var bara ett skämt! Get it?? Nä jag tänkte väl det.

 Exempel på ”skämt” som inte är kul eftersom det händer konstant och det är kvinnor som främst straffas i efterspelet:

 

 

Det övriga som finns under rubriken sex & dating på Baws.se är deprimerande. Alltså vem är målgruppen för detta 2013? Dudebro Bratesson i Hyssna? Det är liksom inte bara dumt utan också enormt tråkigt. Det är också så outhärdligt jävla gammalt. Alltså variationer på samma sexistiska punchlines och generaliseringar har gjorts i hundratals år, och tusen gånger bättre dessutom. Den mer seriösa journalistiken de säger sig vilja gå mot finns inte här.

Den samlade läsningen är sorglig. Moore-killarnas relationer verkar fasansfulla och nästan på gränsen till självskadebeteenden. Förutsätter nämligen att alla dessa skämt, råd och tips någonstans slår an något i dessa mäns själar.

För vad handlar det om när en person bara träffar och är ihop med människor som den verkar hata om inte det? Men moorekillarna har accepterat att det inte blir mer än så, de kämpar på förvissade om att ingen kvinna kan älska dom, inte vilja lämna dom för en sexig spirituell italiensk tränare,vilja knulla med dom ,vara intelligent och inte ständigt gnälla. Kram. Ställ högre krav killar. Det är ni värda.

(Här kommer lite skön homofobi in också.)

 

Det samlade är ett sorgligt möte mellan Cosmopolitans (nerlagd i sverige) fantasikvinna och Mooremannen (slut som papperstidning). Tänk om de kunde get with the program. Så otidsenlig fantasimodell att sälja på OCH det verkar ju inte funka så bra heller rent ekonomiskt.

Lawen Mothadi skrev för övrigt väldigt bra om humor och vad man "får" skämta om i DN i somras. Läs här!

Fler blogginlägg från Rebecka