Mapei Hey hey - låt för låt

Rebecka 17:32 22 Sep 2014

Jag gillar överlag Mapeis album som känns ljust och väldigt motivational, och jag uppskattar hennes sångstil mycket. Men det finns alltid en massa omständigheter till hur vi känner inför olika låtar. Flera av låtarna på albumet tyckte jag t.ex. bättre om live. Jag lyssnar oftast på musik i hörlurar på väg någonstans, och för det fungerar ungefär samma sorts musik som lämpar sig bäst för shower framför spegeln. Det blir lite orättvist mot de låtar som funkar bättre till disken, klubben, eller förfesten. Hänger ni med? Ok, här kommer en liten låt-för-låt iaf. 

Don’t wait

Den här har ju alla hört. Måste säga att den växt på mig, jag golvades inte av ”Don’t wait” förrän jag hörde den live i somras och fick rys.

Change

En kärleksmarsch? Blir glad av första versen och av den glada vibben överlag men det här är ingen låt för lurarna på bussen. För festen, klubben eller demon.

Blame it on me

En svingullig love song en remix från klubbhit. Älskar trummorna men vill vrida upp allt?

Come on baby

Den här minns jag som otrooooligt bra live i somras på Way out west. Den lyfter inte riktigt på samma sätt i albumform, men tror fortfarande på den som radiohit. Otroligt smittsam refräng.

Things you know nothing about

En riktig håll-käften-låt! Haha, jag skojar, men det e tema käften. Musiken känns väldigt radiotrallig till en början, men det bryts av Mapeis sång som inte alls känns tillrättalagd.

As 1

Ballad som får mig att tänka på Stevie Wonder och Mary J. Söt och hoppfull.

Second to none

Dags för rap. Jag gillar det här, 0% fjäskigt eller publikfriande och ganska introvert.

Believe.

Singel. En favorit.

Step up

Slö och kaxig rap/sång mot pampig bakgrund, på väg in i ringen typ.

Keep it cool

Vet inte varför men jag tänker på Dj Shadow.

What’s innit 4 me

Bästa låten att uppträda framför spegeln till. Har proofat den själv.

Baby it’s you

Cover/remake på Shirelles låt från 1961, Har även gjorts av Beatles? Inte hört deras version men känner mig trygg i att Mapeis är bättre.

Fler blogginlägg från Rebecka