Jävla trams detta

Rebecka 23:16 16 Jan 2014

Ja nu gick ju precis första avsnittet av Belinda Olssons mediesatir "Fittstim - min kamp" och jag har egentligen ingen lust att skriva om det, eftersom hela programmets syfte är att såna som jag ska skriva om det men...

Jag ska försöka stolpa upp några av mina tankar, och varva med lite bilder från programmet, när Belinda låtsas vara rädd, spelar vilse i feminismen och suckar forcerat i en simhall i Malmö. För programmet var en 58 min lång uppvisning av otroligt dåligt skådespeleri, låtsad tafatthet och minspel från en audition för estetiska programmet.

- Den mest påfallande känslan i mig under hela programmet var tristess. Helvete vad tråkigt det var. Dåligt driv, dåligt skrivet, idiotiska programpunkter och dåligt argumenterat. Alltså det var innehållsmässig katastrof.

 

 

- Allt var så löjligt!! Det var helt omöjligt för mig att ta något Belinda sa eller gjorde under hela programmet på allvar. Den här känslan av att vara vilse i feminismen som Belinda snackar om skulle kunna vara en geniun känsla, men hon lyckas inte övertyga mig om ett enda tvivel. Belinda är fullständigt medveten om att de frågor som hon lyfter fram i programmet som den nya feminismen (som då spårat ur) är mycket små delar av en gigantisk och bred rörelse som enbart lyfts fram för att skapa sensation och snabba klick. Så även i detta program.

- Brevet till Ulf... snacka om falskt trams. Omöjligt att ta på allvar.

 

 

- Jag blir inte ens upprörd, så oengagerande var det. Och jag har svårt att tro att någon som kanske inte vet så mycket om feminsmen eller någon som hatar feminismen kommer orka sitta igenom programmet i fortsättningen. De som kommer påverkas i någon riktning av programmets innehåll blir förmodligen andra generationens feminister som, precis som Ebba W.B inte har facebook, och inte förstår den yngre generationens frågor eller liv. Och eventuellt twitteratin.

 

 

- Undrar om Belindas agenda med det här egentligen bara är att sätta ljus på sin egen roll i feminismens medieframgång sedan 90-talet.

- Kan vi inte alla bara komma överens om att efter det här så TIGER VI IHJÄL PROGRAMMETS EXISTENS. SÅ SOM VI LOVAT GÖRA MED DEBATT SÅ MÅNGA GÅNGER.

 

 

 

 

Fler blogginlägg från Rebecka