Comments & answers

Rebecka 22:26 20 Feb 2012

Tänkte svara på lite comments!!

Angelica:

alltså, hör dig _absolut_ om det strukturella osv etc, MEN: männen som nu faktiskt slår är HANDLANDE INDIVIDER och även om de/chris enligt lagens mening har "sonat sitt brott" (och där motsätter jag mig inte något nu, rättsväsendet må iofs brista ibland och bla bla, det där kan man säga vad man vill om, men med det sagt lämnar jag den rättsliga aspekten), eh ja, vart var jag? jo, även om chris brown sonat detta sitt brott, så: jag tycker inte att det är ett dugg orimligt att bojkotta mannen och inte välkomna honom in i "salongerna" igen. vad säger man egentligen när man låter honom/bokar honom för att spela i ett sammanhang som grammy awards, efter det han gjort? han är "artist och offentlig person" och vad han ges för utrymme i det offentliga/i detta sammanhang, det tycker jag är extremt viktigt att se till.

Självklart är männen som slår handlande individer, och de ska utan tvekan straffas. Min poäng var att män, precis som kvinnor måste förhålla sig till bilden av vad kvinnan "är", förhåller sig till normer om vad manlighet är. Och att det i de normerna finns massor av saker som uppmuntrar män att hantera konflikter med t ex våld, boys don't cry osv. Jag kan också till viss del hålla med om att en bojkott ibland är rimlig, men är mer intresserad av att diskutera hur länge och under vilka former? Jag tycker inte nödvändigtvis att man uppmuntrar hans våld mot Rihanna för att man belönar hans musikaliska prestationer. Sen tycker jag att det hade varit mycket mer intressant att prata om hur vi förhåller oss till de män i vår närhet som slår/begår sexbrott etc. Det är jättelätt att avfärda Chris Brown och andra random kändisar, vi kommer aldrig behöva möta dom. Men faktum är ju när att våldet är så utbrett som det är, så har vi alla någonslags erfarenhet av det. Det är ju pappor, söner, brorsor och pojkvänner som står för det.

En annan Fanny

Whitney sa själv i en intervju med Oprah att Bobby introducerade henne för droger och att dem missbrukade tillsammans. I deras förhållande styrda han över och misshandlade henne samt styrde in henne på drogernas väg så jag tycker man kan säga att han indirekt dödade henne,

Jag har själv sett den intervjun. Såg den innan jag skrev min text. Minns inte att hon sa att han specifikt introducerade henne för droger, men även om det var så, så väljer hon väl faktiskt aktivt själv om hon är sugen på att ta dem eller inte? Att resonera som du gör här tycker jag är att helt ta ifrån henne sitt eget handlingsutrymme.

J

apropå "näringsförbud" är det såklart också intressant att jämföra chris brown med hur andra våldsamma män behandlas, t.ex. charlie sheen. hur som helst tycker jag nog att de i allmänhet kommer allt för lätt undan... jag tror också att mycket av hatet mot brown har att göra med att han aldrig riktigt tagit ansvar för vad som hände (vilket man skulle kunna argumentera för att han inte behöver göra, antar jag...) utan distanserat sig från misshandeln genom att hänvisa till "the situation" o. dyl., samt ofta framställt sig själv som en underdog eller offer som alla hatar på av outgrundliga anledningar. han uppvisat liksom inte den attityd man förväntar sig av någon som arbetat igenom vad han gjort och jobbar för att undvika återfall.

Jag tror också att hatet mot Brown har mycket att göra med att han inte gjort en ordentlig avbön, han har väl överlag gett ett väldigt barnsligt och dumstolt intryck, så ja, absolut!

e

vad gäller chris brown så har han inte direkt visat nån ånger, som andra tidigare påpekat här, han beter sig rentav som en jäla douchebag. han skyller ständigt på andra omständigheter i intervjuer och har till och med insinuerat att rihanna fick skylla sig själv för att hon kaxade emot. du har rätt till din åsikt om hur brottslingar/våldtäktsmän ska få en andra chans, men jag tycker det är olyckligt att du tar upp chris brown som exempel, för han har i mitt tycke verkligen INTE gjort sig förtjänt av någon andra chans. än.

Har inga invändningar mot att Chris Brown verkar vara en douche, är helt med dig på det. Jag använde Chris Brown som exempel på hur diskussionen går för att jag upplever att folk gör det väldigt enkelt för sig, genom att prata om hur man bör agera mot kändisar, men ingen talar om hur vi förhåller oss till de män som begår samma brott, som vi alla har runt omkring oss. Sorry om jag varit otydlig. Sedan, som jag skrivit här ovan så tycker jag inte att man nödvändigtvis, för att man ger någon pris för sitt arbete, ställer sig bakom allt privatpersonen gjort i sitt liv.

3 Visa kommentarer (3)

Fler blogginlägg från Rebecka