Äh, det är roligare att fota får.

Pontus de Wolfe 08:16 5 Aug 2012


Hoppas ni är vakna i tid idag för att kolla in min fru Elsa på Nyhetsmorgon runt halv tio, hon är där för att prata Marilyn och sprida sin klokhet över etern. Vi var som sagt även på Gotland i veckan och semestrade lite i samband med min spelning där. Kolla in hennes inlägg om i onsdags för att få ett sammanhang om hur konserten med Salem Al Fakir och Anna Järvinen tedde sig ur publikens perspektiv, själv stod jag mest avskärmad och repade hela dagen. Do it, det är en fröjd att beskåda!

Inne i Visby fick vi good vibes från ett ställe som heter 'Bakfickan' som ligger vid ett turistigt torg med nån slags ruin i mitten där det ständigt pågår gycklarspel. Gå dit och käka fantastisk husman och skippa planksteken och fläskfillé med stripsen som verkar vara standard på menyerna på de andra ställena. Folk jag har nämnt det för verkar för det mesta känna till det också. De tycker samma sak.

Gotland i stort verkar vara i det närmaste koloniserat av Stockholmare. Vi fick lära oss att västsidan runt Tofta och där vi bodde befolkas av många typ Brommaiter. Norrut mot Fårö bodde Östermalm och söderut Vasastan. På östsidan är det som alltid billigast eftersom det omöjligtvis är solnedgång över vattnet där, vilket gör att det bor konstnärer, kulturare och andra hipsters som vill känna sig lite lugnare där. (Jämför östkustfenomenet med Österlen, Ölands östkust mm. It works!) Vem vet vad man ska tycka om ett sådant till känslan nästan övertag av ett landskap - jag hörde 3-4 pers utav hundra prata gotländska - men det är väldigt lätt att ta färjan över och känna "Jävlar, här skulle jag behöva ett litet hus!".

Här bor vi.

Här bor en nyckelpiga.

Här bodde det vatten förr i tiden.

Till slut gick jag hursomhelst över till att bara fota får. Får som gör varianter av grejer. Som får som går under trappa.

Får som tror att man kommer med middag.

Clint Eastwood-får.

Får som kliar sig mot stängslet.

Får bakom människa.

Får som säger Hejdå.

P

Fler blogginlägg från Pontus de Wolfe