Unna er: Bianca och Tiffany Kronlöfs "Full Patte" är det bästa på svensk tv just nu

Parisa Amiri 10:40 7 May 2014

Bianca och Tiffany Kronlöf har lyckats med något så ovanligt som rolig svensk tv. I en brytningspunkt mellan det sketchuppbygdda Inside Amy Schumer och womance/slacker-komedin Broad City hittar vi deras SVT-serie Full Patte. Det är den finaste komplimang jag gett något. Det är otvunget, intelligent, vasst, FEMINISTISKT och komedi på hög nivå. 

Vi intervjuade dem på Nöjesguiden.se inför premiären, om deras regissör Sara Haag, detta under till människa som också ligger bakom bl.a. älskade Pappas Pengar:

"Ibland när vi tycker att vi har tagit i från tårna, då kommer hon med något förslag, och vi bara tappar hakan. Hon är en sjuk blandning av extremt proffs och psykopat. Humorpsykopat."

Och denna trötta, eviga problematik: 

"Vi får vara nogranna med att påpeka att det har funnits hur mycket kvinnliga komiker som helst, men de har inte kanoniserats. De lyfts inte om och om igen, utan kvinnliga artister inom alla konstformer presenteras alltid som en nyhet."

<3

Som att det inte vore nog med själva Pulitzer-manuset och det fläckfria, orädda skådespelet innehåller soundtracket bland annat Gnuccis "360 Donna", Khias "My neck, My back" OCH Maxi, Midi och Eftis "Bad, bad boys". Nu är ni sugna va?

Full Patte - Avsnitt 1

"Om naken och påklädd skulle slåss skulle naken förlora."

Vi serveras lärdomar som "saker att inte göra naken" (tex "passa andras barn") kontra "saker att göra naken". Tjejerna ackompanjeras av en tvålfager, eager to please, ung man som skulle kunna vara en populär toyboy bland lärda män back in antikens Grekland.

betyg: 6 "Det här är inte kiss, jag är bara glad att se dig."

betyg: 6 "Skulle du vilja känna hur det är att vara tampong för en kväll?"

Plötsligt klipper de till en rnb-muskvideo om sexuellt otillfredsställande med den bevingade raden "Tillåt mig att presentera klittan - den sitter mitt i fittan." Brodera det på dukar, ni. 

Annars ser vi Ann Petrén som pårökt busshållplatsterapeut och legendariska karaktären Snubben berättar om hur han tycker att det är "sexigt med arga tjejer". Hahahahaha. 

Full Patte - Avsnitt 2

Programmet tar sin början i ångesten över att behöva skärpa sig och bli vuxen och mynnar så småningom ut till en Filip och Fredrik-special. 

"Vilken är JAG av dem två?"

"Du är den som ser ut att ha en fitta på ansiktet."

Japp. På sajten har vi sen igår en lång intervju med just Filip och Fredrik som är det mysigaste jag läst med dem, om kommande Globen-showen, La Bamba, vem som gör allt rätt i Sverige just nu och mycket mer - läs den här!

"Förlåt jag satt bara och tänkte på hur mitt liv skulle vara om Filip och Fredrik inte fanns."

Haha, herregud. Bottom line är att vi har Full Patte att tacka för tusen skratt to come. 

Fler blogginlägg från Parisa Amiri