Kommentarer på: Som väntat ägde Lena Dunham Skavlan

Visa inlägget

12 kommentarer

Skriv kommentar
 1. Bild för Tobias
  Tobias

  Serien girls hade jag ingen aning om att den fanns och jag ska se till att kolla på den då den verkar helt underbar och en serie som verkligen behövs.

  Skulle bara vilja att någon skulle kunna förklara för mig hur Skavlan blev ägd? Eller menas det att hon var fantastisk i skavlans program? Jag ser problematiken i hur han uttalar sig men tror inte att han aktivt försöker trycka ner henne eller liknande. Jag tycker att jag kan känna igen att speciellt äldre har svårt att (även om dom håller med) prata om feminism och allt vad det innebär utan att ibland uttrycka sig klumpigt. Som ett exempel att folk och även jag ofta skriver HAN istället för någon osv.

  Om någon förstår och vill diskutera det här vore det jättetrevligt!

 2. Bild för Edith
  Edith

  Han "blir ägd" på det sättet att Dunham istället för att bara fortsätta vidare på han föreslagna ämne om hur härligt modig och frimodig hon är som visar upp sig i bikini i en icke- modell- kropp (det är ingen som frågar en Victoria's secret modell om DE känner sig modiga när de går omkring på ett podium edast iförda lite sytråd och ett par paljetter), så visar hon att det han säger egentligen är ganska ogenomtänkt och klumpigt. Mycket av det feminister reagerar på utgår inte från medvetet förtryck, utan saker som människor gör och säger omedvetet.

 3. Bild för Tobias
  Tobias

  Jag håller med om att det är klumpigt uttalande. Men att säga att han blir ägd när han gör en groda, hon svarar på det han säger och jag ser inte att han försöker säga någonting annat. Ser inte varför det ska stå att han blir ägd när jag skulle vilja påstå att hon sätter fingret på problemet. Det är väl det som är bra med intervjun och inte att skavlan blir ägd? Jag tror han förstår vad han gjorde och förstår att det var klumpigt?

 4. Bild för Jonas
  Jonas

  Hyfsat dryg brud. Men varför gav hon Skalan komplimanger hela tiden? Han är ju helt lost. Jag tycker inte det här var ett möte mellan en feminist och en mansgris utan en stjärna från New York och en tafflig programledare. Tyvärr var det Dunham som framstod i dålig dager medan Skalan kan stamma vidare.

 5. Bild för Helena
  Helena

  Men är det verkligen en förelämpning? Skillnaden är ju att hon får extremt mycket kritik från folk som tycker att hon ska låta bli lättklädda scener och bilder för att hon inte är tillräckligt attraktiv enligt normen, och blir väldigt provocerade av att hon inte skäms över sitt utseende. Det händer ju inte en Victoria's Secret-modell. Jag ser mig som feminist och tycker att hon är modig för att hon inte ger efter för detta - jag tror inte att jag själv hade klarat det utan att låta det påverka självkänslan. Självklart är målet att vi ska leva i ett samhälle där hon inte skulle få den här kritiken, men eftersom vi inte nått dit än så tycker jag det hon gör är viktigt. Det är otroligt ovanligt och jag är tacksam för att hon vågar.

 6. Bild för Marre
  Marre

  Tycker Dunham gör sig lite löjlig. Gör man medvetet en stor poäng av att bryta normer genom att visa upp sin "normalkropp" i TV och får kritik för det, så är det väl inte på något sätt konstigt att Skavlan tar upp detta?

 7. Bild för idd
  idd

  Jag fick inte alls den uppfattningen när jag såg programmet. Tyckte att Skavlan förstod problematiken och tog till sig av det Dunham sa. Därför tycker jag inte att Dunham ägde Skavlan, hon bara ägde själv, som i att vara grym!

 8. Bild för paula
  paula

  Serien hyllas ofta (av kvinnor) för att Lena Dunham "vågar visa sin kropp", det är väl då samma slags förolämpning som Skavlan kom med här. När jag såg serien uppfattade jag det enbart som att Lenas karaktär, samt Lena själv förmodligen, har en personlighet som är att inte bry sig öht om den stereotypa uppfattningen om hur man ska se ut. Alltså, jag tolkade det som en del i hennes personlighet att t.ex gå runt utan kläder för att det inte spelar någon roll - vem orkar bry sig? - snarare än ett ställningstagande. Att hon (Dunham) hyllas för detta, enbart på grund av att hon inte är smal, tycker jag är konstigt. Resten av tjejerna i serien är ju "söta" och smala.

 9. Bild för Julia A
  Julia A

  Jag vet inte jag, han sade ju att folk sagt att det är modigt och lät det hänga i luften för att höra hennes syn på det, han uttryckte ju inte den åsikten själv.

 10. Bild för Cecilia
  Cecilia

Skriv kommentar

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla