Kommentarer på: Tio argument för att äta kött

Visa inlägget

125 kommentarer

Skriv kommentar
 1. Bild för Andrey
  Andrey

  Argument #11
  Grönsaker är ju djurens mat, och du vill väl inte att djuren ska svälta?

 2. Bild för H
  H

  Bästa!

 3. Bild för Angie
  Angie

  Nummer 9! Du har övertalat mig!

 4. Bild för Heinz
  Heinz

  Å så underfundigt,, å roligt, nästan som ironi,,
  För ingen "normal " person skulle väll tycka något annat än det som JAG tycker är pc,,
  Undrar hur vi skulle kunna få mat till alla om inget åt kött? För ni inser väll att djuren är energi förädlare , protein tillverkare?

 5. Bild för Micke
  Micke

  Hmm jag anar en viss ironi i dessa tio argument. Jag blir förvirrad! Vill du, eller vill du inte att vi ska äta kött?

 6. Bild för Albin
  Albin

  Åh Heinz, "energiförädlare" och "proteintillverkare" fick mig nästan att skratta lika mycket som Nannas inlägg! Haha!

 7. Bild för Andreas
  Andreas

  @ Heinz. Är det där ett tillägg som argument #11 eller är du seriös? Sanslöst ogenomtänkt och oinformerat resonemang med tanke på att djurkött på alla sätt och vis är ett energi och resursslöseri. Proteiner finns det gott om i massor växtriket och man behöver bara kombinera olika slags proteinkällor (som spannmålsprotein och bönprotein) för att det ska bli fullvärdigt alternativt käka sojaprotein.

 8. Bild för Andreas
  Andreas

  ursäkta mitt bedrövliga språk (glömde korrläsa efter redigering) men man fattar vad jag menar..

 9. Bild för Viggo
  Viggo

  Åh du är så jävla bra!

 10. Bild för Märta
  Märta

  Oj jäklar, detta känns himla problematiskt, jag fick precis en identitetskris:
  jag tycker ju inte att det är jobbigt att tänka, jag har massor av empati och visar det och jag äter kött ibland! Kött från ekologiskt uppfödda djur på mina föräldrars gård. Vänta.... nu gick krisen över!

 11. Bild för Eliz
  Eliz

  @Märta: Ekologiskt uppfödda? JA MEN VARFÖR SA DU INTE DET TIDIGARE!
  Såååå, stenhårt #4 va? ;)

 12. Bild för Heinz
  Heinz

  Trevligt att Trevligt att man retade upp nån,,? Nej jag skämtar inte,, att inte förstå innebörden av energi i mat är inte Samma sak som protein = protein. Kan människor tillgodo göra sig energi ur gräs och blad? NEJ, människan kan inte idisla ,,
  Kan djur få energi ur grödor? Ja ( idisslande djur) vilket ger kött, kött består av till ca 20% protein.

  Protein är den viktigaste källan till energi för människor,, så ska vi fortsätta vara 9-10 miljarder på denna jord , är kött och kött produktion nödvändig. Enkel matematik,, om ni inte Tror mig, är ni välkomna till SLU, här i Uppsala så ska jag visa matematiken .

 13. Bild för Olaus
  Olaus

  Lägg upp matematiken Heinz!!! *extrem pepp*

 14. Bild för Andreas
  Andreas

  @ Heinz - Om du går på SLU så borde du ha koll på att det krävs både en hel del energi (i olika former, bl a handelsgödslet och transporter) och en väldigt massa mark för att producera djurkött. Klimatmässigt är detta ett problem och nötkött är det överlägset värsta man kan käka ur klimatsynpunkt - detta är välkänt. Får man inte lära sig på SLU att växtprotein är betydligt vettigare ur klimatsynpunkt?

  Jag sade inget om att protein inte är viktigt men däremot menar jag att animaliskt protein är ett idiotiskt sätt att tillgodose vårt behov av protein. Idiotiskt eftersom det innebär att späda på ett klimatproblem samt inte minst hur det med nödvändighet kränker andra individer på fullständigt oacceptabelt sätt.

  Människor kan inte tillgodogöra sig näring ur gräs men väldigt många av de ytor som används för att "odla" gräs för idisslare kan lika gärna användas till odling av andra grödor.

 15. Bild för niklasniklasniklas
  niklasniklasniklas

  Nä, han kan ju inte va på riktigt. Då hade han ju haft koll på sina fakta. Verkar ju inte gått in att djurproduktionen står för en femtedel av jordens samlade utsläpp (mer än industrin totalt), att ett kilo kött kräver runt 100.000 liter vatten i vår allt varmare värld och att köttkonsumtionen ökat med hundratusentals ton varje decennium sen 30talet. Och proteinbiten som gick som en trasig skiva vet väl alla att det är bs (såvida man inte är kroppsbyggare kanske), man behöver runt 1g protein per kilo vikt och ska sanningen fram så finns det protein i annat än kött (fast det kanske man inte får lära sig på SLU). Och representerar man SLU måste man ju också ha koll på att runt 80–90 procent av näringen går förlorad när den tar omvägen via djuren, det låter som hyfsad waste om man frågar någon som är haj på matte..

 16. Bild för Andreas
  Andreas

  Niklasniklas gick dom där 100000liter vatten upp i tomma intet?? Det återfördes inte på något sätt till naturen eller??

 17. Bild för Millie
  Millie

  Tror inte att SLU släpper in folk som använder kommatecken på det sättet Heinz gör... i övrigt helt felargumenterat av henom.

  Nanna, I love you!

 18. Bild för Dolan
  Dolan

  Men åååh. Låt folk äta vad de vill.

 19. Bild för Hasse
  Hasse

  Om det inte var meningen att vi skulle äta kött hade djuren inte varit gjorda av mat.

 20. Bild för Andreas
  Andreas

  För mig är det självklart att låta alla göra precis som de själva behagar i alla lägen OM det inte skadar någon annan eller andras möjligheter att göra som de behagar. Det är precis där problemet med djurkonsumtionen ligger - detta skadar djur (oavsett hur "välbehandlade" de är (se #4 ovan)) men även om man skiter i hur icke-mänskliga djur har det och bara bryr sig om människor så bör man med tanke på klimatfrågan sträva efter att alla ska ha en animaliefri kost AKA vegankost (vilket är det överlägset bästa ur klimatsynpunkt).

 21. Bild för Jösse
  Jösse

  @Dolan #11

 22. Bild för Margareta Andersson
  Margareta Andersson

  Djuren ÄR inte alls gjorda av mat. Och inte vi människor heller.

 23. Bild för Petter
  Petter

  #12 Vad ska vi annars göra med allt kött?

 24. Bild för Ali
  Ali

  Damn kids :D
  Förstår ni inte att heinz trollar? Alla trollar typ! OP är ju troll också ! :D

  Jag är själv vegan.. vill inte försöka "omvända" någon.. men veganer slipper istortsett ALLA sjukdomar som finns i västvärlden..
  Cancer, autoimmuna, hjärt/kärl, diabetes.. etc :) Jag är vegan pga moralen! men tänkte alla ni som bryr er så mycket om er själva.. ni borde inte vilja dö av hjärtsjukdom eller stroke som typ majoriteten av människorna i västvärlden gör xD

 25. Bild för SO
  SO

  @Heinz dina ekvationer tvivlar jag inte på, det jag är nyfiken på är hur du ska kunna upprätthålla denna typ av uppfödning av kossor då denna metod kräver stora arealer gräsplättar, fler än vad vår jord har.
  + att metanutsläpp från kossor har en negativ inverkan på klimatet
  + de kräver mycket vatten, vatten inte alla länder har

  småskaligt så kanske det funkar, men mätta jordens köttbehov på detta sätt, du får nog sätta dig ner och klura lite till på dina fina ekvationer

 26. Bild för Apan Larsson
  Apan Larsson

  Grundproblematiken är inte att man äter kött eller grönsaker, utan att det finns för mycket människor. Tyvärr så är kannibalism inte något bra alternativ då människor är så proppfulla av gifter. En ny digerdöd eller liknande skulle sitta fint för moder jord, tyvärr skulle nog jag stryka med då jag har uselt immunförsvar men det är smällar man får ta.

 27. Bild för per
  per

  Väldigt många punkter stämmer inte här, gör lite research först...
  Läs äträtträtt.se för riktig fakta.

 28. Bild för Anton
  Anton

  Vilken underbar blogg! Har fnissat mig genom de första sidorna nu, älskar det.

 29. Bild för Marcus
  Marcus

  @Heinz om du nu faktiskt går på universitet som du påstår har du uppenbarligen gått miste om de fakta vi andra fått lära oss på universitet. Dvs att först mata djuren, för att sedan äta djuren, är enbart slöseri på energi, protein och land. Du pratar om att maten inte skulle räcka till om vi inte åt kött - Då tänker jag att du nog inte varit utanför Europa och sett dig omkring hur människor faktiskt lever. Den biten tycks du också ha missat. Det är inte i Sverige majoriteten av jordens befolkning lever, eller? Kött är en lyxvara för de allra flesta på jordklotet, och är absolut inget man äter varje vecka precis. Gör om och gör rätt tack =)

 30. Bild för Marcus
  Marcus

  @Apan Larsson Innan du förklarar grundproblematiken för oss mer påläsa kan du inte lägga 5 minuter på att själv läsa på om fördelarna med Veg, inte för vår kroppen och för att vi slipper cancersjukdomar - men för att det går åt så mycket mer resurser om vi ska äta kött 3 gånger om dagen än om vi åt Veg.

 31. Bild för Limpan
  Limpan

  Glöm inte skäl 11# Hade det inte funnits köttätare hade inte vegetarianer och veganer haft några att känna sig moraliskt överlägsna över. Det är viktigt för självkänslan!

 32. Bild för Marcus
  Marcus

  @Limpan Se till dig själv också, du pratar om överlägsenhet men hur behandlas egentligen de djur som senare hamnar på din tallrik? Är det kanske i ditt huvud en självklarhet att de skall lida och behandlas utan någon respekt för att du skall få äta kött? Bara en aning egoistiskt och omoraliskt.

 33. Bild för Andy
  Andy

  Håller med Marcus och Andreas. Tycker också man bör försöka undvika den språkliga distinktionen "människa" och "djur". Det är en olycklig terminologi som underlättar upprätthållandet av homo sapiens (en djurart) objektifierande och förtryck av andra kännande varelser.

 34. Bild för Marcus
  Marcus

  Tänk vad vissa männskor lägger energi på att bråka, förlöjliga och tjafsa, hitta på löjliga argument och allt annat - istället för att ta lite ansvar för en gångs skull? Att de flesta av oss är uppväxta med att äta kött och att det faller sig naturligt att äta 3 ggr om dagen är väl ingen anledning att aldrig ifrågasätta nånting eller att tänka lite själv nån gång.

 35. Bild för Pär Blomqvist
  Pär Blomqvist

  Alltså jag är ju inte rasist...men alla vet ju att köttätare tycker det är jobbigt att tänka och aldrig visar någon empati.

 36. Bild för Joachim
  Joachim

  Tack för att du tar upp det här! Djurförtrycket borde uppmärksammas oftare som ett intersektionellt förtryck jämsides kvinnoförtryck, rasism och queerofobi.

 37. Bild för Felix
  Felix

  Min mat bajsar på din mat.

 38. Bild för Robert
  Robert

  Haha. Klockrent!
  Mvh / Köttätaren

 39. Bild för Vifslan
  Vifslan

  Om man tar lite tofu och trycker ner i en sifon, tillsammans med lite purjolök för den där autentiska smaken, och sedan släpper loss sin förhistoriska soda stream torde det väl i allafall inte bli mindre oaptitligt än skinkmousse? Serveras i sällskap av pensionär.

 40. Bild för Vifslan
  Vifslan

  Om en tar lite tofu och trycker ner i en sifon, tillsammans med lite purjolök för den där autentiska smaken, och sedan släpper loss sin förhistoriska soda stream torde det väl i allafall inte bli mindre oaptitligt än skinkmousse? Serveras i sällskap av pensionär.

 41. Bild för Jag
  Jag

  Det stämmer säkert att djurhållningen kanske fortfarande inte är den bästa överallt: men ett djur som slaktas (på korrekt vis) "lider" inte, det är bara ett argumentativt grepp. Om argumentet lyder "alla borde sluta äta kött eftersom djuren lider" kanske alla borde ge bort alla sina tillhörigheter eftersom det finns (andra) människor som lider? Ett sådant påstående brister i sin logik.

 42. Bild för 123
  123

  Många som inte förstår skilnaden vad vi är biologiskt skapta för att äta och en ideologisk ej vetenskapligt baserad resurslära. Åsikt slår inte fakta.

 43. Bild för vegetarianen
  vegetarianen

  Lite trött på alla vegetarianer/veganer som sitter på sina höga hästar och predikar samtidigt som de glatt mumsar i sig produkter från modernt jordbruk (kanske tom tex soja från skövlad regnskogsmark) och alltså bidrar till att ta kål på hela ekosystem (genom uppodling, utdikning, gödsling osvosv). Knappast någon människa i väst äter på ett för andra arter icke skadligt sätt, så hoppa ner från hästarna och skapa ett trevligare debattklimat så kan vi säkert få fler att minska sin köttkonsumtion.

 44. Bild för Tomas
  Tomas

  Argument #783:
  Få slut på argument och börja dra fräscha och nyskapande skämt i stil med...
  "Höhö, ja' ska' starta 'Militanta Köttätareeee' å släppa morötter'a friiiia, höhö!"

  (Bonuspoäng om man är den ende som skrattar)

 45. Bild för Måns
  Måns

  Hade jag inte åkt i fängelse så är jag säker på att det hade varit jätte mumsigt med en pk-vegan till frukost(med harissa till). Eller vänta; man blir vad vad man äter...? Nej, usch jag håller mig till lammkött. /Empatistörd och stolt

 46. Bild för Nisse
  Nisse

  Jonathan Saffran Foers "Äta djur" (resonerande, filosofisk, kunnig, rolig, känslig) fick mig nästan att bli vegetarian. Den här typen av dryg, von oben-aktig, egorunkande och självtillräcklig "humor" får mig att vilja rusa till McDonalds och stoppa i mig tre Big Cow-meal, utan sallad. Vegetarianer: om ni vill få över folk på er sida, sluta då vara dryga arslen. Alltför många av er är det.

 47. Bild för Al.
  Al.

  En tråkig sak som händer om vi helt slutar med djurhållning är minskad biologisk mångfald. Betad mark är en viktig biotop för många andra djur. Nu är iofs ett av problemen med dagens djurhållning att betesdjuren får hålla tillgodo med kraftfoder av tveksamt utsprung istället för att beta. Så min önskan är att vi skär ner på köttkonsumtionen så att djuren i alla fall kan få vara djur innan de dör, inte bara proteinförädlare.

 48. Bild för Artin ghookassi
  Artin ghookassi

  Sprang stockholmmarathon igår på 4h och 25min. Sen mars 2012 har mitt främsta proteinintag kommit från havre,balj/ärtväxter, nötter och frön.
  Jag väger 110kg och är stark och uthållighet och ger regelbundet blod för mitt järnvärde är bra och blivit ännu högre sen jag började äta sojabönor(järn och proteinrikt) allt mer regelbundet. Jag äter kött ibland av olika speciella anledningar men har en 95% vegetarisk kosthållning och det ingår inte heller mejeriprodukter som mjölk,ägg, keso,kvarg eller vassle/whey som annars är väldigt populär träningsmat.

 49. Bild för Bella
  Bella

  Haha underbart! Kan du inte göra en för Komjölk också? ;) Går ju nästan att använda samma argument...!

 50. Bild för Torkel Svenson
  Torkel Svenson

  Läs på om det naturliga urvalet

 51. Bild för Torkel Svenson
  Torkel Svenson

  Ser snarare miljöskäl och hälsoskäl till att åtminstone minska köttkonsumtionen snarare än etiska skäl till att helt sluta äta kött

 52. Bild för Yngve
  Yngve

  Gladast vinner!

 53. Bild för b1t
  b1t

  Det är intressant att så många likmumsare ber andra att vara snällare och mindre dryga, som om det vore taskigare att slänga verkligheten i ansiktet på dem än att mörda och äta upp oskyldiga djur.

  Ska alla få äta vad de vill? Är det okej om jag grillar din farmor? Är det kanske så att hon inte vill bli grillad? Är det kanske så att de andra djuren ni äter inte har lust att leva sina liv i fångenskap och bli slaktade?

  Ni borde vara glada över att köttätare tolereras överhuvudtaget. Brukar ni resonera såhär med de som protesterar mot våldtäktsmän och kattplågare också? "Snälla, om ni bara hade vart lite trevligare så hade vi OCKSÅ kunnat tänka oss att våldta och plåga katter lite mer sällan!"

  Och för att svara den där SLU-snubben: Vi hade kunnat försörja en mycket större population om alla åt vegetariskt, inte tvärtom. Det går åt cirka 10g protein för att tillverka 1g nötköttsprotein. Till det tillkommer resten av all näring och vatten som djuret ska äta upp innan det växer till sig och slaktas.

 54. Bild för Mavex
  Mavex

  Nu blev jag helt plötsligt sugen på att skada och äta djur när jag läste det här. Självklart så tänker jag också att jag måste äta en dubbel portion för att ta igen faktumet att en vegetarian/vegan inte äter kött.

 55. Bild för Jonas Irene Panik
  Jonas Irene Panik

  Nanna, när jag blir kvinna vill jag vara som dig=) Fast å andra sidan är kön lika irrelevant som kött. När jag blir stor vill jag bli som Nanna. Ps, jag fyller 34 på onsdag! ds

 56. Bild för Mikael Jordansson
  Mikael Jordansson

  Ordet skinkmousse gav mig seriöst kväljningar. Ughhhh

 57. Bild för Thomas
  Thomas

  Fakta slår åsikt? Ja, fakta är ju förvisso att människan är en omnivor. Vi äter allt (men inte gräs eftersom vi inte idisslar). Vi kan äta kött och vi kan äta grönt. Detta med att vara omnivor ger oss dock ett val. Vi kan låta bli att äta kött om vi känner oss ha skäl att göra det. Om vi ska föda världens människor så måste vi äta mindre kött, inte mer och mer som trenden är idag. Varför? Det går åt väldigt mycket energi och utrymme för att producera (låt oss kalla det) köttnäring. Samma utrymme skulle ge många gånger fler mängder näring om vi odlade grönt istället. Ja, det gäller även protein. En av de absolut bästa källorna för ett fullvärdigt protein Hampa (utöver alla andra fördelar som existerar med hamapodling - stoppar jorderosion, vattensnålt, klarar sig mycket bra utan besprutning, vi kan göra schyssta fibrer av det vi inte äter (för rep, kläder, papper, hempcrete/hampabetong). Om vi då odlade hampa istället för att odla soja för att föda köttindustrins boskap skulle vi få ut väldigt mycket mer näring (inklusive protein, fullvärdigt protein) samtidigt som vi skapade många andra fördelar.

  Den människa som klankade ned på vegetarianer för att de minsann äter soja då det förekommer bla skogsskövling och avbränning för att ge plats åt sojaodlingar: Eeeh, det är en försvinnande liten mängd av sojan som äts av människor. Jag har för mig att det är över 90% av sojabönorna som slutar som....trumvirvel.....DJURFODER! Så, en massiv FAIL på dig där.

  Vi är omnivorer, vi kan välja. Att minska på köttkonsumtionen är bara positivt. Kött är en lyxvara.

 58. Bild för Jake
  Jake

  People are idiots. Ett väldigt bra talesätt i just denna tråden. Personer som pratar om att det är fel att äta kött eller det är fel att inte äta kött. En dum idiot som säger "Ska alla få äta vad de vill? Är det okej om jag grillar din farmor?" hur dum får man vara om man seriöst tänker på det sättet? Hur kan en person inte se det logiska i vad den andra säger utan måste ta det ordagrant och gå till ett sådant drastiskt scenario och peka ut att vi helt plötsligt skulle kunna vara kannibaler. Vi får äta kött då kött är bra för oss och det är vetenskapligt bevisat. Det är också bevisat att vi kan leva på annat än kött och inte behöver det men sedan är det också bevisat att vi kan använda el-bilar istället för att konsumera olja och det är också en självklarhet att vi inte måste kriga men sedan gör vi det ändå. Det handlar inte om vad vi kan och inte kan och vad vi får och inte får göra. Det handlar i slutet om vad vi vill och inte vill göra, låt folk äta kött om de vill äta kött. Jag satt själv och läste igenom kommentarerna medan jag åt på en stor stek och tänkte "Men vad roligt för er som inte äter kött, då kan ni fortsätta med det men dra inte ner mig" eftersom jag gillar att äta kött. Jag känner en starkare mättnad när jag fått i mig kött än jag får av olika sorters bönor, grönsaker osv vilket är varför jag gärna varierar mig med att äta både och. Det handlar heller inte om att vi äter kött eller att vi äter grönsaker, det handlar om i vilken mängd. Vegetarianer; äter ni för mycket grönsaker etc så kommer det tillslut inte finnas något kvar och inte heller till djuren då mycket åker bort till produktion av papper osv. Karnivorer; Ät mindre kött. Tänk på vad ni skriver innan ni rabblar ut en massa skitsnack om saker ni inte vet något om och som ni inte ens vet logiken i.
  " I said good day sir".

 59. Bild för Carl
  Carl

  Djur är mat, nyttig, god, effektiv. What not to like.

 60. Bild för Hej
  Hej

  Det låg en bra tanke bakom texten iaf. Att vi som äter kött är känslokalla och empatilösa, och att det inte finns en andledning att äta kött.

 61. Bild för b1t
  b1t

  Jake:

  Du förstår inte. Det är förståeligt! Din åsikt är ganska vanlig bland köttisar. Men det är komiskt att du tror att jag inte "ser det logiska" när du själv brister så fatalt i dina resonemang.

  Du skriver själv "låt folk äta kött om de vill äta kött". Förstår du vad det innebär? Att kött inte växer på träd? Svara på de här frågorna och tänk på saken litegrann:
  - Är det okej att stjäla?
  - Är det okej att frihetsberöva?
  - Är det okej att misshandla?
  - Är det okej att mörda?

  Fråga dig själv VARFÖR du svarar som du gör. Eftersom vi inte behöver äta kött och bara gör det för att vi känner för det/kan göra det så är dessa frågor också helt fria från omständigheter. Nu
  utgår jag från att du tänker på människor när du svarar på frågorna, som de flesta skulle ha gjort. Svara nu på samma frågor när du tänker på en hund, kanske din egen? Försök att koppla bort alla känslor
  och svara objektivt på frågorna igen.

  Blir det någon skillnad? Varför/varför inte? Om du tänker på en gris istället?

  Det största problemet med djurförtrycket är okunskap, oförmåga till empati och segregering. Människor är i allmänhet för separerade från andra djur för förstå att de också kan känna och tänka.
  Det är samma problem som med rasism. Fast ännu värre, eftersom djur ser ännu mer olika ut än vad människor gör för varandra. Till och med folk med husdjur de älskar över allt annat sitter och häver i sig likdelar utan eftertanke.

  Jag har diskuterat det otaliga gånger och jag har ALDRIG hört ett argument som rättfärdigar köttätande moraliskt. Det finns inte. Antingen är du en hycklare och djurförtryckare eller så är du inte det och kanske till och med
  försöker göra något åt det. Det är kanske trist att få det skrivet svart på vitt. Många reagerar med ilska eller försöker skämta bort det. Men det är ingenting jag hittar på själv, det är bara så det är.

 62. Bild för Ea
  Ea

  Gud jag blir så trött på hur jävla rediga vegetarianer ska vara hela tiden. Ni är räddningen för våran planet med era sojabönor, ekologiska bananer och empati!

  Jag har nog aldrig haft så ont i magen som när jag käkat soja- och quornbiff...jävla skräp! Ofullständigt protein och man blir trött av det. Och jag är djurvän, och älskar djur...och jag anser att jag visst kan äta kött och gilla djur. Lika mkt som att man kan hata vissa människor och älska andra! Ni är inte över andra människor för ni äter grönsaker, jävl trams!

 63. Bild för Millie
  Millie

  Buhu, lilla Nisse blir ledsen när vi inte säger snällt hur orättvist och idiotiskt det är att äta kött. Stackars Nisse.

  Tänk till varför det är så att ni karnivorer blir så upprörda över när vi herbivorer pekar ut alla dessa fel i den over-the-top-köttätande västvärlden? Vad är det som gör att endast förtryckare, av olika slag, får gå runt och vara dryga medan de som kämpar mot förtryck måste vara snälla och glada? /Med rätta en dryg vegetarian

 64. Bild för b1t
  b1t

  EA: Så käka inte sojabiffar. Men kalla dig inte för djurvän när du käkar upp dem. Inte går du väl och mördar eller käkar upp människor, ens om du hatar dem? Jag tror också att du kan äta kött och gilla (specifika) djur som du inte dödar. Men det har ju ingenting med saken att göra.

 65. Bild för Leo
  Leo

  Hej alla!

  Några nedan rättfärdigar sitt köttätande med darwinistiska tankar om naturligt urval. Visst är det så att katter äter fåglar och valar äter krill, men vi är väl ändå människor?! Om vi skulle låta urvalstanken genomsyra alla våra livsval skulle samhället snart se ut som nazityskland. Jag dömer ingen som äter kött, däremot tycker jag inte att det går att försvara rent etiskt. Varför inte bara säga "Jag äter kött för jag tycker det är gott och jag bryr mig inte så jättemycket om djuren som jag stoppar i min mun"?

  Jag vill också säga att det de facto är drygt att tro att man är bättre än andra för att man inte äter kött. Människor som äter kött kan vara snälla och vegetarianer kan vara dumma.

 66. Bild för Lorena
  Lorena

  Olá! Consegui ler um pouco do seu texto usando um tradutor, espero que consiga entender minha mensagem usando um tradutor também. Nossa, eu estava vendo o facebook de uma vegana da Suécia e fiquei doida de raiva. Vocês tem tantas opções veganas em um país tão pequeno! Tem opção até no McDonald's! Beijos

 67. Bild för E.rik
  E.rik

  Du är så klyftig med din SYLVASSA kritik! Att med halvhjärtad ironi ta andra sidan av argumentationen är så jävla nytänkande – som ett fån brister jag ut i skratt och slår mig på mitt knä! Kött är nödvändigt för utvecklingen av bland annat vår hjärna. Hade vi inte ätit kött från början så hade du väl fått skriva ditt utdragna gnäll på en stenvägg, med ditt eget bajs. Men fortsätt gnäll du och skriv lite sinnesslöa inlägg på din fräscha Macbook Pro.

  Ha en härlig sommar

 68. Bild för b1t
  b1t

  Erik:

  Hej! Hela ditt inlägg är ett utmärkt exempel på att du har fel och kanske till och med visar på att köttkonsumtion faktiskt hämmar utvecklingen av vissa hjärnfunktioner. Vad kött betydde för människor för några tusen års sedan KANSKE inte är så relevant idag, kanske.

 69. Bild för Lo
  Lo

  Ojojoj, vad du behövs!! Jag blir så arg när jag argumenterar, men ditt sätt funkar mkt bättre! :)

 70. Bild för Linika
  Linika

  Problemet är väl inte att man äter kött. Problemet är att djurhållningen är kass och att djuren inte får äta det de bör, samt att vi är för många människor på denna stackars jord.

  För övrigt kanske det går finfint att odla massa mat nu. Men det är ju också så att odling har tagit död på civilisationer förut. Det är bara en tidsfråga innan vattnet tar slut och marken inte har någon näring kvar.

 71. Bild för Aneleh
  Aneleh

  @HEINZ: "Protein är den viktigaste källan till energi för människor,, så ska vi fortsätta vara 9-10 miljarder på denna jord , är kött och kött produktion nödvändig."
  - Touché! Vi ska INTE fortsätta vara 9-10 miljarder människor på jorden, för då räcker den inte till oavsett vad vi äter i längden.

 72. Bild för MeatEater69
  MeatEater69

  Mänskligheten har inte ätit kött sen urminnes-tider just pågrund av en oförmåga att visa empati, om det nu är det du tror ?

 73. Bild för Peter
  Peter

  "Det stämmer säkert att djurhållningen kanske fortfarande inte är den bästa överallt:"
  Den är t ex inte den bästa i - låt oss ta ett land på måfå - Sverige. Faktum är ju att djurskyddet knappt har några resurser.

  @JAG: "men ett djur som slaktas (på korrekt vis) 'lider' inte, det är bara ett argumentativt grepp."
  Att djur överhuvudtaget skulle slaktas på ett "korrekt" vis är ju i sig ett argumentativt grepp då det inte sker i verkligheten. Tanken att det ens finns ett sätt att döda någon "korrekt" för att inget lidande ska uppstå är det i sig mest retorik.

  "Ett sådant påstående brister i sin logik."
  Jag håller med om att ditt påstående om att man ska ge bort alla sina tillhörligheter baserat på att andra lider av oklar anledning brister rent logiskt. Men om dessa tillhörigheter innebär att andra människor lider så kan det vara rätt bra att ge bort dem ja. Typ, du sitter på den enda källan rent vatten och bara de med tillräcklig mängd pengar får dricka ur den medan de fattiga dör som flugor. Ja, då är det nog helt okej att det dära vattnet tillhör alla.

 74. Bild för Peter
  Peter

  Eh, hela mitt tidigare inlägg var riktat till "JAG" men jag råkade klistra in användarnamnet på fel ställe. Mea culpa och allt det där.

  @Linika: Kan du förklara varför vattnet och näringen i jorden tar slut endast om man odlar mat till sig själv snarare än att odla mer mat till boskap som man sedan ska äta? I min bok så tar vattnet slut av att man använder mer vatten (som vid köttproduktion), inte mindre (vegetarisk produktion). Samma sak med näringen.

  @E.rik: Men hur funkar egentligen det med alla djurarter som lever på enbart kött? Typ gamar, sitter de och skriver inlägg hela dagarna?

 75. Bild för Gustavo
  Gustavo

  SERIÖST: ÄT INTE KÖTT FÖR I HELVETE HUR JÄVLA SVÅRT SKA DET VARA?!
  PS. NANNA ÄR BÄZT!.DS

 76. Bild för Jonas
  Jonas

  Jag bryr mig inte om något av de här argumenten.

 77. Bild för Nina
  Nina

  Hasse: "Om det inte var meningen att vi skulle äta kött hade djuren inte varit gjorda av mat." Även vi människor är gjorda av kött, ska alla bli kannibaler då också menar du? ;)

 78. Bild för Nina
  Nina

  Ea: det finns en deeel andra saker att äta än soja och quorn-biffar, haha.

 79. Bild för Conny
  Conny

  Äter kött , ser inga problem med det och anledningen till att jag vill att djuren ska gå få fritt fram till slakt osv har att göra med att köttet faktiskt smakar bättre och inget med bättre samvete och göra.

  Men med tanke på att våran jord inte skulle kunna hantera att vi skulle gå över 100% till ej kött konsumption så ser jag denna debatt som lite död.

  Däremot tycker jag vi kan vara mer balanserad i våran kost och kan minska köttkonsumption det ser jag bara som positivt.

  /C

 80. Bild för b1t
  b1t

  Conny: Haha, är du allvarlig? Vad tror du alla djurlik du mumsat i dig har växt upp på? Luft och fejkad välvilja? Bara för att du inte vet bättre och har ett machofierat bekräftelsebehov betyder det inte att debatten är död, snarare tvärtom faktiskt. Det är på grund av dig och dina gelikar som debatten fortfarande existerar (och behövs). Gör världen en tjänst och utbilda dig innan du uttalar dig om saker du inte förstår.

 81. Bild för Conny
  Conny

  Till B1T

  Men om du kallar folk namn så fort dom har en annan åsikt så lär du knappast få en vettig debatt.

  Sen så sa jag aldrig att debatten var helt död, bra om man läser allt vad jag skriver.

  Men ska du ha en bra debatt och verkligen vill att folk ska minska eller sluta äta kött, skippa hela diskussionen om att djur är lika mycket värda människor eller det är inte humant etc,

  Ta upp de negativa sakerna med överkonsumtion av kött istället, kommer isåfall påverka människor mer.

  Mvh

  /C

 82. Bild för b1t
  b1t

  Conny:

  Jag har inte kallat dig för namn och du skrev själv "så ser jag denna debatt som lite död", jag har inte påstått att du skrivit något annat.

  Det är bra om köttäteriet minskar, men att det gör det för att folk är själviska är fel anledning för jag tror inte det är hållbart i längden.

  De flesta människor (inkl. du, enligt egen utsago) verkar har problem med att empatisera med individer som inte står en nära, även när det handlar om människor.

  För att göra det enkelt för dig: Skulle du tycka att debatten var viktigare om det var din familj och dina vänner som blev uppätna för att det smakade gott.. eller för att någon vant sig vid att äta människor? Varför? Skulle du tycka det var rätt att spärra in dig, avla på dig och äta upp/utnyttja dina barn för profit? Du verkar tycka att det är rätt att göra så mot oskyldiga djur bara för att vi KAN, för att vi är starkare. Är det så jag ska tolka det?

 83. Bild för Marlene Nilsson
  Marlene Nilsson

  Älskar listan, Nanna! Men argument # 7 fattar jag inte riktigt. "Skulle du tro på andra saker som inte är vetenskapligt bevisade, t.ex. att universum styrs av en utterlik varelse i näbbstövlar?" Majoriteten av jordens befolkning svarar ju ja på den saken. En utterlik varelse i näbbstövlar som heter Gud.

 84. Bild för Grisen Nisse
  Grisen Nisse

  Om vi inte var menade att äta kött, varför är kött så gott då? Tyst med er bara, ät kött av djur som mått bra under sin uppväxt och slaktats på ett humant sätt.

 85. Bild för b1t
  b1t

  Grisen Nisse: Kommer du vara tyst om jag käkar upp din familj då? Förutsatt att de haft en bra uppväxt och slaktas på ett humant sätt givetvis.

 86. Bild för Hen
  Hen

  Fint. "Debatten" kommer definitivt att leda till något konstruktivt när alla skriker men ingen lyssnar. Att kalla någon likmumsare måste ju leda till att denne slutar att mumsa likdelar. Påstå att det finns humana tillvägagångssätt vid slakt så frossar alla pizza med oxfilé på bakfyllan.

  "Men du lyssnar ju inte!"
  "Men du hör ju inte!"

 87. Bild för b1t
  b1t

  Vad är det för fel med att kalla någon för likmumsare om det är sant? Jag tycker det är ett ganska gulligt ord för ett ganska hemskt beteende, i kontexten att det handlar om att döda i onödan för att äta. Nä, inte blir det någon debatt om man hoppar över argumenten och bara läser enstaka ord. Människor generellt sett och köttätande svenssons i synnerhet är väldigt duktiga på att inte höra argument eller ta till sig debatter så fort de ifrågasätter deras egna normer, värderingar eller livsstilar, hur onödiga, grymma eller destruktiva de än må vara.

 88. Bild för Emelie
  Emelie

  Till B1T:

  Jag har läst igenom denna tråd nu och jag är en helt vanlig Svensson som kämpar för att minska på köttätandet. Jag känner ibland empati för djuren men oftast inte, då jag helt enkelt är uppväxt med att inte känna någonting. Däremot så vill jag göra det för min egna och miljöns skull. Efter att ha presenterat mig kommer du säkert förakta mig, då du märker att jag inte delar din åsikt om djuren, men trots det hoppas jag du lyssnar. Jag gick på en detox i lite mer än en vecka utan kött och mejeriprodukter och kände direkt hur pigg, lätt och frisk jag blev.
  När jag läser det du skriver i denna tråd blir jag inte mer övertygad till att sluta äta kött. Du är elak och tycker att alla som äter kött är elaka. Om du vill att folk ska köpa dina argument och överhuvudtaget lyssna på det du säger så råder jag dig till att argumentera trevligare. Jag märker att du verkligen brinner för det här och har en grymt stark åsikt - vilket är en fantastisk grund! Men den riktiga konsten ligger i att förmedla och diskutera, och det är där det brister. Jag tror verkligen inte jag hade orkat diskutera med dig IRL. Och likmumsare är ett otrevligt ord som du kommer förlora många lyssnare på.

  Bara några tips från en utomstående! Lycka till.
  MVH, Emelie - Wannabe-veganen

 89. Bild för Conny
  Conny

  Till b1t

  Tyvärr så faller ditt resonemang av den enkla anledningen att för dig är djur lika människan , och det får du gärna tycka, men du får inte folk att sluta äta kött för det.

  Jag tycker inte det därav har jag inga problem med att äta kött.

  Och baserat på det jag läst så är det en minoritet som valt att inte äta kött pgr att det skulle vara mord eller andra konstiga föreställningar.

 90. Bild för b1t
  b1t

  Till Conny:

  Mitt resonemang faller inte oavsett hur jag värderar djur eller människor - det bygger på hur DU värderar djur (inkl. människor). När jag säger djur så pratar jag om djur i biologisk mening, alltså även människan. Det faktum att människor och de andra djuren (som utsätts för slakt, tortyr, frihetsberövning etc i våra djurindustrier) alla ingår i kategorin "djur" är själva grunden till varför jag, och många andra, tycker att det är fel att göra som vi gör mot djur idag. Vi delar nämligen egenskaper, även de egenskaper som anses ligga till grund för t,ex kriminalisering av mord och våld, såsom ett intresse av frihet, liv och att slippa smärta. Så eftersom det är fel att göra så mot människor på dessa grunder så följer det att det är fel mot andra arter som delar dessa egenskaper.

  Det handlar inte om värderingar på det sättet. Däremot är det ett felaktigt argument, eller ett icke-existerande argument, att påstå att vi har rätt att göra så bara för att vi (du) värderar andra djur mindre än människor. Det är exakt samma argument som rasister använder för att rättfärdiga oförätter mot sina offer, manliga sexister mot kvinnor osv.

  Till Emelie:

  Jag blev bara glad över vad du skrev och jag tycker det är bra att du försöker minska din djurkonsumtion, oavsett anledning så bidrar du ändå i praktiken till ett minskat lidande och dödande. Jag diskuterar verkligen inte på det sättet IRL (vilket jag sällan gör överhuvudtaget om ingen frågar mig direkt). Du kan säkert förstå att jag tröttnat om jag säger att jag diskuterat det här, mer eller mindre, fler gånger än jag kan minnas. Efter ett tag tröttnar man på att höra samma dåliga argument och ursäkter, samma nonchalanta och känslokalla attityd gentemot djur som känner stress, sorg, smärta, längtan, glädje och panik precis som vi gör. Ibland när folk uttrycker sig extra dumt eller känsokallt är det svårt att hålla sig ifrån att inte svara på samma nivå. Sen tror jag också att en del personer behöver få höra saker på sitt eget sätt för att förstå vad det är de säger och gör.

  Sen vill jag också påpeka att det är ganska intressant att du tycker jag är elak och att jag verkar tycka att alla köttätare är elaka. Det är inte ovanligt att folk (köttätare) anklagar andra (veganer) som endast påpekar hur fel de tycker att de (köttätare) bär sig åt, som elaka, otrevliga eller rentav hotfulla, även om det som sagts inte ens innehåller hot eller egentliga elakheter. Jag kan mycket väl förstå att det uppfattas så, jag var trots allt själv köttätare i 25 år och ägnade knappt ett tanke åt hur vi behandlade djur som jag inte träffade eller lärde känna. Det är lite så det går runt, att ingen får se eller höra vad som egentligen händer bakom ridåerna. Det är bara normalt att köpa kött i affären och klappa husdjuret när vi kommer hem, man ifrågasätter inte.

  Men om du sätter det i perspektiv, vad jag säger som du tycker är elakt och vad jag faktiskt pratar om (djurindustrin). Hur elaka är mina kommentarer (exakt vilka kommentarer är det du syftar på?) i jämförelse med att hålla oskyldiga djur inspärrade hela livet, döda dem mot deras vilja etc? Jag kan förstå, som sagt, att det jag säger kommer som en shock, att det känns personligt och elakt, för det ÄR det (antagligen) i eran sfär, eran värld som ni (och jag växt upp i), men att påpeka att man bidrar till mycket större elakheter är väl inte sig nödvändigtvis elakt, om man sätter det i perspektiv till vad djuren får stå ut med.

 91. Bild för Ano Nymo
  Ano Nymo

  Om jag var en steeek, bara föör en dag....

 92. Bild för Ano Nymo
  Ano Nymo

  Om jag var en steeek, bara föör en dag....

 93. Bild för Ano Nymo
  Ano Nymo

  Om jag var en steeek, bara föör en dag....

 94. Bild för >
  >

  so edgy that I cut myself

 95. Bild för i
  i

  "Kommer du vara tyst om jag käkar upp din familj då? Förutsatt att de haft en bra uppväxt och slaktas på ett humant sätt givetvis."

  Detta var det sämsta argumentet jag någonsin hört. Tror du att grisar äter andra grisar? Nej exakt, och vi människor hade inte kunnat leva på att äta varandra för att vi är inte gjorda för kannibalism. Om det nu finns så många argument för att va vegetarian/vegan (vilket jag tycker det finns), varför välja detta? Det är klart att det är bättre att inte äta kött osv. Men vem fan bryr sig? Så länge det är gott. Och ärligt har du sett någon vegan men bra kropp? De är smala och feta på samma gång, inte en muskel i syne... Det svider kanske för dig som vill rädda världen men tyvärr. Folk kommer alltid göra saker de gillar även om det är på bekostnad av andra. Ger du bort alla dina pengar till svältande barn också eller? Odlar din egen hampa som du gör tråd av för att sedan sy dina egna kläder, för du vet om du köper så är det barn som plågats i fabriker för att tillverka dem? Nej skulle inte tro det va. Ett nytt livsmål du kan skaffa dig: börja övertala fiskmåsar om att inte äta fisk. Vafan haven är ju snart tomma åh nej :( :'(

 96. Bild för Cassandra

  Måste säga att detta var det sämsta jag någonsin läst! Hoppas djuren äter upp dig, för dig till middag vorre underbart för djuren. Vidriga människa!

 97. Bild för Andreas
  Andreas

  Bland det mest värdelösa jag har läst någonsin. Försök göra det lite mer verklighetsförankrat nästa gång, jag vet att humor är subjektivt men kan på fullaste allvar inte se att någon ser det roliga i dina satiriska argument.

 98. Bild för b1t
  b1t

  I: Kan vara det sämsta du hört, kanske beror på att du inte förstod. Det har ingenting med kannibalism att göra och hade du läst tidigare inlägg kan du se att jag tagit upp andra saker. Det kunde lika gärna varit en annat djur som åt upp dem, argumentet är detsamma. Men jag skriver inte här för att propagera eller lägga fram massa argument för veganism, jag besvarar bara "argumenten" som köttisarna lägger fram. Som tur är så är inte alla människor lika själviska som du som alltid gör saker de gillar på bekostnad av andra.

  Smala och feta på samma gång? Du tror verkligen att det har med kött att göra?

  http://hetq.am/eng/articles/30400/germanys-strongest-man---you-have-the-...
  http://www.veganbodybuilding.com/
  http://www.greatveganathletes.com/tags/mma

 99. Bild för Olivia Waldorf
  Olivia Waldorf

  Dummaste jag läst. Det absolut dummaste jag någonsin läst i hela mitt liv.
  Riktigt dåliga argument och riktigt omoget.
  "Om djuren ej medtyckt, skulle de sagt nej". Med vilken röst då? Du tror inte dom skriker?
  Det gör dom. Tro mig, det gör dom. Och det borde du med göra.

 100. Bild för Sabina
  Sabina

  Annars funkar ju "om det inte är meningen att äta djur, varför är dom då gjorda av kött?" ett bra argument.. (med betoning på bra..)

 101. Bild för judith
  judith

  hej jag heter Judith och är 14 år

 102. Bild för Aryana
  Aryana

  Vet inte om du driver eller inte, men inlägg som dessa får en verkligen att förlora allt hopp om mänskligheten. Om det verkligen är så du resonerar är du helt jävla pantad.

  #1 Men vegetariska och veganska alternativ är för tunga för att lyftas upp eller?
  #2 Om människan inte åt djur skulle vi inte föda upp djur och därför skulle vi inte heller hamna i underläge.
  #3 En nyhet (tydligen): Djur kan inte prata.
  #4 Ett slakteri är inte "ett härligt spa".
  #5 Herregud.
  #6 Utveckling är fel alltså? Vi har faktiskt ätit grönt i alla tider också, och när det var mer grönt var ingen överviktig osv. TÄNK OM, TÄNK RÄTT.
  #7 Det är inte heller bevisat att grönsaker har känslor, eller hur?
  #8 Uppenbarligen använder du internet på fel sätt. Eller är lat. Kan vara båda.
  #9 Finns det en grupp som säger att vi borde ersätta djur med pensionärer? Bort med ALL kött.
  #10 Jag håller med om att människor som äter kött saknar empati för djur, men att människor äter kött BARA FÖR ATT slippa visa empati? Njaaa.

 103. Bild för bronko
  bronko

  Om man nu vill minska köttkonsumptionen funkar det nog bättre på en köttätare att uppmuntra till att minska köttintag och ersätta med annat fullvärdigt animaliskt protein till att börja med. Om alla gör det istället för att ett litet heligt, olidligt fåtal avstår helt är problemet löst.

 104. Bild för Simon
  Simon

  Ät kött för att du gillar kött. Ät inte mycket kött för att inte överkonsumera. För övrigt, när till exempel vegetarianer frågar om jag skulle kunna döda ett djur för att få mat, vilket har hänt förut, ja, det kan jag.
  Ett liv är ett liv, ingen är på så sätt mer värd än någon annan. Däremot finns etik och moral, och min moral säger att om jag behöver göra något för att överleva så gör jag det. Nu är det bara så att det är mycket mer bekvämt att slippa föda upp djur eller gå ut i skogen och jaga eller fisk än att gå till affären och köpa kött.

  För övrigt, jag äter mycket för att ersätta kött, och äter därför så lite kött som möjligt. Bara för att jag kan göra allt det där betyder inte att jag är en hemsk person, vilket du, Nanna får oss att framstå som. Det är ett väldigt kränkande beteende, och ja, jag vet att det inte är riktat till just personer som mig, men det betyder inte att jag inte påverkas av det.

 105. Bild för Djurens fel
  Djurens fel

  skulle de finnas Vilda grisar o o vilda höns o vilda kor om vi inte åt upp dom jävlarna?

 106. Bild för köttätaren
  köttätaren

  tänk er om vi människor slutade äta kött, tänk er 100 år framåt efter vi slutat med kött, vad skulle hända med våra kroppar när vi inte får den naturliga näringen? Våra kroppar byter ut den saknade delen mot nått annat och det är inte alltid bra. Sen skulle mycket pengar krasa i kassan, för hela världen. vilket betyder med längre sikt.. krig.. för krig har man för att ta över andras länder, makt/pengar. så, lägg ner. kommer aaaldrig funka

 107. Bild för Grispastorn
  Grispastorn

  Likställer man djur med människor har man tagit hela grejen lite för långt. Om det i en specifik situation handlade om att rädda en människa (kosthållning,kön,klass,etnicitet,trosuppfattning etc irrelevant) eller säg en gris/en sjöko/en gås osv. hoppas jag fan i mig att man räddar människan. Att hålla på att argumentera för en köttfri kost med "då kan väl jag käka upp din mormor för att jag tycker hon verkar god" är ju skitfånigt, rabiat och löjeväckande. Det finns ju anledningar till att du döms till fängelse om du äter en människa men inte om du äter ett djur. Det handlar dels om ett slags samfund, att vi faktiskt är människor. Att vi och djur är olika, mentalt och fysiskt. Däremot finns inga etiska eller ens bra argument för köttätande förutom att det smakar gott, men det är en annan grej.

 108. Bild för Niklas Bajj
  Niklas Bajj

  Hej! Ja är en pojjke på shugiåtta jordsnurr. Nu är de såhär att ja har en katt. Somm ni kansche försstår så går de åt en massa kor å fisskar å kykklingar under en liten katts lifstid. Hon är en rikti milljöbov! hon äter mer schött än va ja gör! Galet va!?
  Ja tycker kossor är jettesöta. Innan ja läste denn här bloggen så visste ja inte att min katt är ansvari för att de dör en massa kossor å pippifåglar. Ja vet inte va ja ska jöra! ja kommer ingestanns när ja försöker prata me henne, de är som om hon inte vill lyssna. hon tänker bara på sejj skälv! De kenns som hon tykker att honn är bettre en mej. Va ska ja jöra? Ska ja ta bort henne? De är vell de enda retta? Då får ju en massa djur leva å skutta åmmkring i haagen me sina kommpissar. Ja skulle värklien va takksamm för svar.

  S.P. Ja är bara shugiåtta år gammal så ja är innte så bra på att stava så ni behööver vell inte va elakka om ja stavat nått fel?

 109. Bild för Joelbitar
  Joelbitar

  Älskar att personen som visade mig denna inte förstod ironin i detta. Han äter iofs mest kött och har därför blir lat och dum.
  "Grönsaker är djurens mat" som AUDREY sa hade ju kunnat vara med också eftersom det finns ju inga djur som inte äter kött?

 110. Bild för cassandra
  cassandra

  Värsta jag läst på länge HAHAHA herregud, du måste vara helt hjärndöd och skadad i din hjärna. Förstår att det kanske är lite ironi i det hela, men håll klaffen med din skit.

  Och du andrey. Vilka djur äter grönsaker? rådjur äter gräs vilket älgar även gör, är det någonting som vi brukar äta?. + att djur äter djur, då tar vi ju deras mat också eller hur? Så ditt sätt att tänka kan du spola ner i toaletten.

 111. Bild för victoria
  victoria

  Dethär är ju en skämtartikel!
  Alla argumenten var ren skit.
  #1: Människan är utvecklad allätare, en kollar man riktigt noga så har vi platta tänder som växtätare och långa tarmar för att växter är svårare att smäta än kött. Därför har lejon t.ex korta tarmar och människor och andra växtätare långa.

  #2 Människan föder upp djur för slakt pågrund av köttmissbruk. Skulle vi inte äta djurkött så skulle vi heller inte behöva föda upp så många. Inget problem.

  #3 Inte ens värt att svara på, idioti.

  #4 jag undrar påriktigt vilka som inte fattar att detta är ett stort jävla skämt...

  #5 Dethär blir bara dummare och dummare så skit samma.
  Men ni förstår min poäng, det är inte på nåt sätt ok att äta djurkött om man inte också gör det lagligt att äta allt slags kött.
  Och hur kan det vara 18 års gräns på att köpa cigaretter och inte kött? När det till och med på samma sätt skadar!

  -Miljöfarligt
  -Cancer risken ökar
  -Liv riskeras/offras(ännu värre)
  -Hälsofarligt

  Och allt jävla tjat om feminism, det är självklart viktigt men varför tas inte djurens rättigheter upp på samma sätt? Det är ju för i helvete samma sak! Själviska jävla människa!
  Jag säger bara att jag önskar männskligt liv ett helvete på jorden och att vi dör ut så småningom. Tack och hej jag blev bara arg..

 112. Bild för ellen
  ellen

  men VAD ÄR det för människor som inte förstår humorn i detta och ska tillrättavisa? Blir HELT mörkrädd av det. Jaja. Underbart bra inlägg Nanna! Älskar särskilt #4

 113. Bild för veganen daniel
  veganen daniel

  Håller mig till att äta tanter från o m nu.

 114. Bild för Anansie
  Anansie

  En fråga, varför är Darin med??

 115. Bild för Johan
  Johan

  Jag läste bästa argumentet någonsin igår :
  "Men om vi inte äter kor så kommer de ju inte att födas och kommer inte att existera. Varför hatar ni kor?"

 116. Bild för sverker.andersson
  sverker.andersson

  Man behöver bara ett argument för att äta kött, det smakar gott.

 117. Bild för Maja
  Maja

  U got me at nr 9!

 118. Bild för joakim
  joakim

  1# Våra händer är designade för att plocka och öppna upp frukter o grönsaker. våra tänder är till för att mala och knäcka nötter.

  2# Naturen har reglerat sig själv on populationer i 100 000 tals år. på samma sätt som den reglerar människans population igenom virus, naturkatastrofer och istider.

  3# Vad menas med detta argumentet??? bara för att dom inte talar vårat språk så ger dom rätt tydliga teckan vid slakt eller på väg till slakt, tx att inte gå av flaket på lastbilen som transporterade dom. om vi nån dag skulle komma i kontakt med en annan livsform i rymden som talade ett helt annat språk så skulle det alltså vara okey att slakta dom sedan stycka upp dom o äta dom bara för att vi inte förstår dom " Ja vem vet dom kanske skriker ÄT MIG" när ni tvingar dom in i en trång last bil o sen in på slakteriet o sätter bulten igenom deras skallben..

  #4 är bara totalt efterbliven.. djuren har långt ifrån levt ut sina liv när de blir slaktade en del blir slaktade när de bara är några MÅNADER gamla för guds skull....
  Så då borde de ju vara fullt acceptabelt att döda och äta sina barn då man förmodligen behandlar dom bättre än något annat djur...

  #5 aha så det är därför mer och mer svenskar ser ut so feta grisar.. Backon! så klart överkonsumeras flitigt av svenskarna.. varför i helvete ser inte kor, får, o hästar ut som GRÄS om ja får fråga??

  #6 En annan grej vi också gjort i verkligen ALLA tider är att kriga och döda varandra och bara tills alldeles nyligen så började vi se slaveriet som oetiskt. kanske bara kanske så kanske det är dags att börja inse att ALL form av slaveri på självmedvetna varelser som är fullt kapabla till att känna sorg smärta längtan och glädje är helt jävla sjukt när vi kan få ALLT ifrån växt riket.

  7#Vem fan har sagt att man tror att grönsaker har känslor förutom du själv till att börja med?
  Sätt din hand ovanför en låga. du kommer rätt fort att rycka bort den av smärta, gör samma sak med vilket djur som helst och denne kommer att reagera på exat samma vis.
  Ta däremot en broccoli o håll ovanför lågan och du kommer inte få höra något skrik eller märka av någon tillbaka ryck. plantor kan reagera till värme, kyla, ljus och mörker men dom är inga självmedvetna varelser med personlighet och känslor.

  8# sojabönor urpressade på vätska sedan stekta och uppskivade.

  9#förstår inte argumentet då människor ÄR djur. o varför skulle vi inte kunna leva på en enbart plant baserad diet? minimerad risk för hjärt o kärl sjukdomar samt minskad risk för cancer låter väl inte så dumt va?

  10# orkar man ändå inte tänka / bry sig o vad man äter så varför inte äta grönsaker?
  bara för att man är uppfostrad med kött ätande så betyder det inte att det är rätt.
  Kött ätarna försöker på liknande sätt som slavägare i usa som var uppväxta med att ha slavar i hemmet också rättfärdiga varför det är acceptabelt att inte ändra på sig.

  Djuren är inte våra till att utnyttja på kött, läder, ägg eller mjölk. dom är som vi alla fullt medvetna varelser kapabla till att känna kärlek, sorg, smärta, glädje och dom vill vara fria.
  Kött industrin ansvarar för mera koldioxid utsläpp än alla transport medel kombinerade.
  Här är en länk för den som önskar lära sig mer om köttätandets påverkan på miljön.
  http://www.unep.org/pdf/unep-geas_oct_2012.pdf

 119. Bild för Roggbiv
  Roggbiv

  I mina hemtrakter rullar vi veganer i senap och ströbröd.

 120. Bild för Roggbiv
  Roggbiv

  Tänk på alla stackars insekter som stryker med för att vi ska få äta grönsaker. Insekter är väl också levande kännande varelser som förtjänar empati.

 121. Bild för :(
  :(

  Tycker att de finns jävligt många dumma människorsom skriver här jag som är 13 fattar till och me hur fel de är seriöst tror ni påriktigt att människorna inte kan leva på grönt? Alltså de är inte värt de, ingen bryr sig om de är gott. De handlar om liv o död. Vad är de ni har imot djuren vad har dem gjort för att försköna detta. Dem får lida varje dag. Hur kan ni tycka att de är så hämskt me djurplågeri om ni äter kött de är djurplågeri. O ja ska inte ens nämna jakt, men seriöst ni är vuxna vem som helst fattar detta. #Govegan

 122. Bild för .
  .

  Du som skrev inlägget är ju dum i huvet hoppas ni som äter kött få bli ett utsatt djur i nästa liv. Så får ni känna hur det känns.

Skriv kommentar

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Nanna Johansson

Jag heter Nanna Johansson och jobbar som serietecknare och krönikör i Malmö. Har även lånat ut min späda pojkröst till Tankesmedjan i P3 och skrivit skämt för olika TV-program. 

Mina serier finns att köpa/låna i bokform och heter då: "Välkommen till din psykos", "Mig blir du snart kär i" och "Fulheten".

PS: Följ mig skitagärna på Twitter. @Dom_tvingar_mig.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla