De 10 intressantaste sidorna man hittar om man skriver sökordet "flickvän" på Facebook

Nanna Johansson 14:33 7 Dec 2012

Efter succén De 10 intressantaste sidorna man hittar om man skriver sökordet "kvinnor" på Facebook, och de lite mindre (läs: mycket mindre) virala "tjejer"-sökningarna del ett och två, kommer här det tredje och sista inlägget i denna sökordstrilogi. Den här gången fördjupar vi oss i vad Facebook-användarna har att säga om flickvänner. Hoppa in! *pekar mot folkabuss med destination Crazy Fun Land*

Plats 10:

Det första jag undrar är vad man egentligen diskuterar på den här sidan. Men min undran överskuggas snabbt av en gnagande oro för att nätverket "Alla vi som har flickvänner med stora bröst" är lite för löst. Jag menar, kittet som binder samman deras vänskap är ju inte direkt jättestarkt. Vad händer till exempel om en medlem plötsligt dumpas av sin storbystade flickvän och träffar en A-kupa? Förlorar hen kontakten med sina "Alla vi som har flickvänner med stora bröst"-vänner? Blir hen utfryst ur pattfie-partnernas gemenskap, likt en Simba som stöts ut ur lejonflocken? Det får bara inte hända :(

Plats 9:

Om Din Pojkvän Startade Gruppen "Om Din Flickvän Sa 'Det Är AIK Eller Mig' Skulle Du Sakna Henne Då?" Skulle Du Sakna Honom Då?

Plats 8:

Om detta inte bara syftar på gammalt hederligt nätdejtande så är det här det mest fantasieggande som skrivits på hela internet. Faktum är att jag slungas ut i ett svart, metafysiskt hål när jag försöker greppa innebörden. Tid och rum upphör att existera, jag hör ljudet av en melodi som aldrig spelats, jag känner ett starkt behov av att en äldre kille i sidbena ska förklara universums beskaffenhet för mig och himla med ögonen när jag fortfarande inte fattar. Den känslan.

Plats 7:

Guuu' va spännande med tävling – jag ÄLSKAR tävling! Men just den här måste jag ha missat. När gick den av stapeln? Och framför allt: vilken gren tävlades det i? Jag försöker liksom hitta ledtrådar i gruppnamnet men är lika hjälplöst förvirrad som om där stått "Real Madrid vs Björn Borg 1-0".

Plats 6:

Det här måste vara den mest ambitiösa sidan på hela Facebook. 1 miljoner saker liksom! 1 miljoner! Upphovsmannen till den här sidan har alltså inte bara gjort ett hästjobb på klassificeringsfronten, likt en heterorelationernas svar på Carl von Linné. Nä, hen måste dessutom ha tvingats tänka rejält jävla mycket utanför boxen för att få ihop till hela 1 miljoner (1 000 000er) tankar. Då duger ju inte bara de mest uppenbara tankarna en pojkvän tänker när han är med sin flickvän ("Jag är med min flickvän" / "Jag är en pojkvän" / "Jag tänker"). Nä, för denna uppgift krävs Advanced Creativity Skillz ("Kan man spjälka wolfram?" / "6 x 8 = 48" / "o_0"). Hatten av.

Plats 5:

Hej hederskulturdoftande svartsjuka! Vad kul att du letat dig in i sammanhang där det är kutym att "sitta i knät på varandra". Alltså högstadiet. Och vad kul att dina små sedlighetspoliser brinner så mycket för monogami att de till och med manifesterar det på Facebook. Great job there!

Plats 4:

Om den här sidan retar mig? Okej, guilty as charged. Men det är framför allt för att personen som startat sidan skriver "flickvännen", inte "min före detta flickvän". Det här är alltså ett förhållande som FORTFARANDE PÅGÅR. Ett förhållande där den ena parten går hem till sin flickvän, "öppnar" hennes BH och sedan försvinner som en skugga. Vad är det för liv, frågar jag mig. Vad är det för liv? (Och varför verkar 137 personer identifiera sig med det?)

Plats 3:

Ja, hahaha, jag förstår att det blir konstig stämning när man precis är på väg att stjäla smörkniv och tekoppar men plötsligt ertappas av sin tjej. Pinigt!

Plats 2:

Vid en första anblick verkar medlemmarna av de här olika grupperingarna vilja samma sak, men tittar man närmare inser man att inget kunde vara mer fel. Bara för att man vill "umgås" med flickvännen betyder det väl för helvete inte att man vill "mysa" med henne! Och vad är "umgås" förresten, kan man inte bara "vara" med varandra? Men även i "vara"-gänget hittar vi en splittring – en utbrytarfalang tycker bestämt att "vara" ska stavas "va".

Gruppen "Umgås med flickvänner vänner och min hund" är för de riktiga jävla finsmakarna. För att få vara med där ska man inte bara ha en flickvän, utan även vänner och hund. Frimurarorden har fan enklare inträdeskrav!

Plats 1:

Mmm. Låt oss tänka oss ett typiskt sammanhang där en flickvän har våtdräkt och snorkel på sig. Jag tänker osökt på havet, kanske en kurs för att ta dykarcertifikat. Låt oss nu tänka oss flickvännen i vattnet, där hon snorklar. Och sist men inte minst: låt oss föreställa oss den runkande pojkvännen som simmar bredvid.

Fler blogginlägg från Nanna Johansson