Vi kan väl prata lite om synen på våldtäkt?!

Kakan 21:44 9 Jul 2013

Idag var två koola kvinnor hemma hos mig, från Veckorevyn för att göra ett hemmahosreportage. Älskar att synas i Veckorevyn pga unga tjejer läser den och där behövs det ju röras om en del om en säger så. Journalisten frågade om jag hade några boktips och det hade jag ju hehe. Jag tipsade om Ekis Ekmans "Varat och Varan" som är ett tvång att läsa. Tunn och enkel att förstå, pang på om prostitution och surrogatmödraskap. Och om du vill läsa deckare, eller kriminalromaner på feministiska så ska du läsa Katarina Wennstam hon är så bra, sa jag och hänvisade till Wennstams dokuböcker "Flickan och skulden" och "En riktig våltäktsman" som handlar om samhällers syn på just våldtäkt. Nä den hade hon inte läst så jag drog fram mitt ex och gav det till henne. Det e lika bra vet ni, ba byt och ge bort era gamla böcker och berika andra människors liv. Så tänkte jag på alla gubbklassiker, alla böcker som kvinnor och män och hens läst i alla år och ba hmmm, starkt och pratat och diskuterat och kommit fram till intressanta saker som egentligen bara varit ointressant jävla smörja som handlar om män och hur mycket dom älskar andra män, och sen när dom kanske knullar med kvinnor. Och att "Flickan och skulden" inte är en sån bok, för den är sann och kritisk mot vårt manssamhälle som vi lever i. Och att synen på våltäkt inte förändras, inte i domstolen i rätten, inte runt fikabordet eller hos våltäktsmannen. Och inte hos snuten:

snuten.jpg

 

Sven-Åke Hammar, en snut från Västmanland kan förklara varför överfallsvåldtäkterna ökar på sommaren. Det är för att folk (läs kvinnor, de som blir våldtagna) är mer lättklädda. Alltså ligger det i kvinnornas ansvar att inte klä sig lätt, inte syndigt eller horigt. Det vet vi alla att det kommer slå tillbaka på dom om, OM I NÅGOT FALL, en våldtäkt går till rättegång. För om du har små eller tunna kläder på dig en sommardag som sedan blir till natt, då är det väl för att du är sexuellt utlevande och ville fresta, inte för att du trivs i tunna kläder när det är varmt. Och om du då blir dömd som sexuellt utlevande då vet vi, också sen gammalt, att då ville du detta, du får i alla fall skylla dig själv.

Kanske menar lille Sven-Åke att det är när kvinnor är så lättklädda, som männen bara inte kan stoppa sig själva, dom bara MÅSTE våldta. Som en citat "naturlig" konsekvens av de lätta kläderna. Denna drift som männen har inom sig, att de måste ha sex på vilka villkor som helst, fullkomligt blommar på sommaren!

Ingenstans säger Sven-Åke att det handlar om mäns gränslösa sätt att ta sig fram i världen, att män mest våldtar kvinnor de på något sätt känner, men just på sommarn ökar våldtäkterna utomhus, Män våldtar okända kvinnor, ofta genom dödshot och våld, utomhus. Ingenstans står det något om alkohol, eller om patriarkatet, om VARFÖR män våldtar. Det nämns inte heller att våldtäkt inte handlar om sex, utan om makt och våld. Inte heller pratas det om att det är "vanliga" män som våldtar, att könsrollen MAN är så fucked up och att den sexualiteten som män lär sig identifiera sig med är så gräslig. 

Nä det pratas istället om att det är naturligt att överfallsvåldtäkterna ökar. Detta är en naturlig del av kvinnors liv, att ständigt vara rädda. Inte få äga sin egen stad, inte gatorna där, inga parker. Inte heller våra egna kroppar. Vad vi har på oss speglar vår sexualitet, inte vad som är bekvämt eller vad vi tycker är tjusigt, utan står i direkt relation till vad MÄN tycker och tänker om oss. Och i värsta fall bestämmer dom sig för att våldta oss. Och då är det vårt eget fel. Det är naturligt.

Fler blogginlägg från Kakan