G-nuz

Kakan 10:31 24 Sep 2012

Hej

Så kul att mina blogginlägg angående Alex Schulman, sexisten och Marie Serneholt, artisten (som jag älskar mer och mer förutom när hon sa att Golden Child hade attityd) har genererat så många kommentarer. Eller?

När det kommer till frågor om genus och jämställdhet har liksom ALLA nåt att säga. Häromdagen blev jag uppringd av en radiokanal som frågade mig om...  jag ville diskutera ordet HEN med Patrik Sjöberg. Ja, HÖJDHOPPAREN. Han var tydligen provocerad av hen och nu ville radion att jag skulle ta detta samtal med honom. VARFÖR?? Hur kan det vara intressant att ens höra vad Patrik Sjöberg har att säga om ordet hen. Bjuder dom in mig för att prata om höjdhopp?

Alla vill prata om genus. Även männen utan hjärna, männen med lite hjärna och ibland vissa kvinder utan insikt. Detta är ett problem uppdelat i olika omgångar. Det handlar inte om att "tycka till", du måste ha kunskap och analys. Tänk om jag börjat kommentera på en ekonomiblogg för att jag TYCKTE en massa saker utan att veta vad index och netto och allt sånt var. (ja asså ni ser ju...). Det är liksom inte bara att tycka till gott folk. Det handlar om kunskap, erfarenheter och analys. Något som jag och många av mina vänner har. Vi har skaffat oss detta under årtionden, jag själv sedan jag var 12. Detta har alltså varit mitt största intresse sedan barnsben, varje dag sedan mellanstadiet har jag rantat och snackat och diskuterat och läst på om vad, varför, om och allt omkring feminism och intersektionalitet. Och så kommer nån dude och försöker läxa upp mig... nonne nonne vet du vad. Det handlar inte om lika lön för lika arbete, det är mer grundläggande än så. Vet du inte vad och hur kvinnohatet beror på och hur det drabbar både kvinnor, män och transpersoner, då ska du nog inte vara så styv i korken. Har du inte insikt i hur mycket kvinnojourerna arbetar för att gömma och skydda kvinnor varje dag, varje sekund året runt för att de hotas att mördas av sina ex, då får du skaffa dig den kunskapen innan du predikar. Eller logga in på Flashback för här hör du inte hemma. Och nej, det hjälper inte att du tycker att alla borde få kommentera och säga vad dom vill i det "demokratiska" Sverige, för jag är trött på störda människor som passerar livet genom utan att tillförskaffa sig en rättvis bild av hur verkligheten ser ut.

Lägger upp en sexig bild på mig själv så Alex Schulman kan tolka den.

heeeeej

Fler blogginlägg från Kakan