Kommentarer på: Feministisk SKRUBBsöndag!

Visa inlägget

24 kommentarer

Skriv kommentar
 1. Bild för Sivan
  Sivan

  Alltså vad fan. Sånt här gör mig lika ångestfull som kanske rader av bantningstips för andra. Förstår inte varför detta är ok. Och nu helt peppar i feministiska kretsar. Får fett mkt ångest då jag både har problemhy å börjar bli äldre. Att rekommendera mig sånthär är detsamma som att bantningshetsa. Sux!

 2. Bild för frac
  frac

  Jag har fortfarande de känslorna för Bliss. Blir sur så fort jag ser de där fatgirlslim. Ps. Känner för att testa alla de andra du tipsar om!

 3. Bild för Sarah
  Sarah

  TACK!! Jag blir så lycklig av dessa tipsen! Kan du inte berätta om erfarenheter runt olika serum och dagkrämer också? Är ständigt på jakt efter det perfekta serumet och har ännu inte "hittat hem" som du skriver. Ser mycket fram emot fortsättningen!

 4. Bild för Arvida
  Arvida

  Asso känner mig helt lost på serum! Ett stort seruminlägg plz? :)

 5. Bild för Fia
  Fia

  Men jippie Kakan, fan vad bra tips! Guida mig rätt i den här jungeln, jag är så lost. Du får hemskt gärna posta om serum och fuktkrämer också.

 6. Bild för Maya
  Maya

  Sånt här gör även mig EXTREMT ångestfull. Ja, lika mycket som tex bantningstips för andra som någon redan sagt innan. //Ung med problemhy.

 7. Bild för ammo
  ammo

  Jag håller med övriga som tycker detta är djupt problematiskt. Först när den här sminkhetsen kom bland feminister tänkte jag att det var bra, kunde vara befriande, att det inte finns gränser för vad vi "får göra" liksom. Men nu har det gått åt ett sorgligt håll där de traditionellt normvackra ofta syns och de måsta dessutom ha perfekt (eller coolt utsmetat) läppstift och fucking hy. utseendehets. Det är ju precis som att dela bantningstips. Märker ni inte vartåt de barkar? Skitmånga har ångest för detta. Men det anses banalare att prata om detta förtryck än andra. Inte lika viktigt. Det ÄR viktigt! Och nej det är inte "dubbelbestraffning" om vi som mår väldigt väldigt dåligt av detta påtalar förtrycket. INTE! Nu skall vi vara feminister, ha en blogg, vara journalister etc OCH dessutom vara vackra. HELL NO! ( men inombords gråter vi). Och om nån tänker "ta inte åt er då" så applicera det på annat förtryck. tack för mig.

 8. Bild för jenny
  jenny

  Alltså kan alla sluta säga åt feminister vad de "får" och inte får göra just pga de e feminister?! Kakan du är grym!!!!!! Love u!!

 9. Bild för Cecilia
  Cecilia

  Jätteintressant!!! Älskar detta.
  Men! Har du någonsin provat naturliga medel? Typ oljor, aloe vera och skrubb med socker/kaffe.
  Vill bara veta typ vad du tycker om det och om du provat?

  Bästa hälsningar!

 10. Bild för Maggan

  Det finns fortfarande gott om folk som avfärdar en person eller en blogg så fort det ser en skönhetsprodukt. Så att blogga om skönhet är fortfarande att sparka in en dörr och det är det viktiga. Man kan inte behaga alla. Jag brukar banta ibland och är öppen med det men jag skriver mest om det för att det anses underklass. Jag är såklart inte underklass men ändå. Skönhetsprodukter är också arbetarklass, det är jättelätt för en borgarbrackarunge att skita i alltihop och gå runt i containtrar och äta dumpstrade sopor och lukta gammalt otvättat hår, eftersom dom vet att dom aldrig kan bli "äkta" uteliggare även om dom t o m skulle vilja.

 11. Bild för Limpan
  Limpan

  Hej Kakan! Tack för alla tips. Har börjat med serum nu. Kör Bodyshops. Kan du rekommendera något bra läppbalsam? Är svintrött på lypsyl/försvarets osv. Tackåhej! /Limpan

 12. Bild för Ida
  Ida

  Tycker också att detta inlägg är problematiskt. Hur kan man prata om det som anses "traditionellt kvinnligt" utan att man också bidrar till att reproducera föreställningar som ligger i linje med att kvinnor ska behaga, vara fina att titta på etc...Är en fråga jag själv brottas med, och inte är helt färdig med och tror det är därför det skaver lite att läsa ett sådant här inlägg.

  Jag undrar också hur du, Maggan, menar at skönhetsprodukter är arbetarklass? Av de tips som Kakan ger här har väl knappast your average arbetarklasskvinna råd med? En snabb koll på priserna så ser jag i alla fall att de kostar allt mellan 400 och 800 kr. Tycker definitivt inte att skönhetsprodukter är knutet till arbetarklass, utan sortens skönhetsprodukter och hur de används snarare är en klassfråga. Och att det är lätt för en "borgarbrackunge att skita i alltihop och dumpstra i container" har väl inte med saken att göra ö h t.

 13. Bild för Mia
  Mia

  Tack för tipsen! Har känslig hy och använder som någon annan här också skrev mest produkter från skafferi och kylskåpet :) Det är otroligt skönt att skrubba kroppen med olja och socker, och för mig som kliar sönder mig om jag blir torr så är oljeskrubb kalas för huden. Dock alldeles för grovt för ansiktet. Ska läsa igenom igen och se om någon av dina tips låter som matchning för mitt fejs.
  Pussåkram Kakan!

 14. Bild för Anna
  Anna

  Heja Kakan! Mera göttiga tips som gör min hy vackrare och surpupporna ännu surare! Puss från Trollywood

 15. Bild för Cecilia
  Cecilia

  Alltså vafan Kakan, SOM jag älskar dig!
  Jag skiter i min hud eller såhär: jag prioriterar annat menar jag, men så kan det vara skitisamma. Jag ville bara säga det att fy satan vilken bra du är.

 16. Bild för Dangerous Beans
  Dangerous Beans

  Och jag ÄLSKAR Bliss för just Fat Girl Slim! Har varit på väg att köpa flera gånger pga namnet (men Clarins anti-cellulit-kräm är bättre.) Men som sagt, FGS är sjukt roligt.

 17. Bild för Carro
  Carro

  Reclaim hudvård/smink! Varför skulle en som feminist inte "få" intressera sig för det? Trist attityd med förbud.

  Säger bara flytande honung som ansiktsmask! Jag har knappt några finnar sen jag började med det! Bra pris dessutom ;)

 18. Bild för Flini
  Flini

  Limpan - Jag har skitbra tips på läppbalsam; märket "Hurraw", kommer i massa dofter/smaker, men de bästa och mest återfuktande varianterna är antingen "Coffee Bean" eller "Licorice" om du vill ha färglösa, eller "Black Cherry" om du vill ha lite färg.
  John Master's Organics läppbalsam "Lip Calm" är också superbra. Dessa är läkande, återfuktande, ekologiska och naturliga, och det bästa av allt, dina läppar blir inte beroende som de kan bli av exempelvis lypsyl och andra mineralolje-cerat.

 19. Bild för Flini
  Flini

  Mia - Du kan använda Kung Markattas Äppelcidervinäger som "kemisk peeling". Den är superbra, innehåller massor med vitaminer, mineraler och syror, motverkar akne, rengör på djupet samt innehåller så kallad "fulvic acid" som gör att huden läker snabbare och håller sig yngre längre. I ett litet glas, häll 1/3 vatten och 2/3 äppelcidervinäger, doppa en bomullstuss i och applicera på ansikte, hals och dekolletage i cirklar, låt verka i upp till 5 minuter, skölj sedan av noga.

  Ettt tips: Har du en "mogen" finne så ta en bomullstuss med ren outspädd rumstempererad äppelcidervinäger direkt på den, gör cirkelrörelser med lätt tyck tills den poppar sig själv. OBS! gör endast det på "mogna" finnar eftersom de de poppar rätt fort, man ska nämligen inte hålla på för länge då kan det bli sår och göra ont eftersom det är så stark syra. Skölj sedan av med kallt vatten.

 20. Bild för Ida
  Ida
 21. Bild för Karin
  Karin

  Hur blev hudvård helt plötsligt till 'skönhetshets'? Precis som att andra tränar/motionerar, äter 'bra' mat eller annat de MÅR BRA av kan väl Kakan och vi andra som gillar hudvård få hålla på med det. Och till er med problemhy som får ångest av dessa tips: Det är tips på något som gör att huden mår bra, det kanske kunde vara tips att ta till sig istället för att känna sig påhoppad av skönhetsideal, oavsett prisklass för andra här har ju helt klart 'husmorsknep' (ursäkta det o-PKiga i detta uttryck).
  Som Kakan skrev i ett senare inlägg, en får plocka russinen ur kakan. :D
  /Borgarbrackaungen

 22. Bild för Maggan

  Jag tycker hudvård är skönhetshets. Men jag är inte emot skönhetshets. Handlar inte all hudvård om att få huden att se yngre ut? På alla förpackningen man köper står det "anti age" och alla företag tjänar pengar på att ge löften om att deras hudkräm får din hud att bli x många år yngre. Solskydd handlar ju också om att huden inte ska just ÅLDRAS. Jag är emot att man inte får åldras, men har börjat använda antirynkkräm på natten så att jag fortfarande ska komma undan att gå på samma dansklasser som tonåringar och åka på barnbiljett på bussen. Egentligen tror jag att hudkrämer är bullshit. Jag litar inte på kapitalistiska företag och hokuspokusalternativmedicinare utan tror på Svensk sjukvård. Ingen inom sjukvården tror på rynkkrämer, förutom att en del fungerar som solskyddsfaktor. Däremot fick jag höra (källa anställd på svensk sjukvård och högskoleutbildad) att honung innehåller botox. Därför får inte barn äta honung eftersom botox är ett nervgift som kan slå ut andningen. Honung innehåller en bakterie som tillverkar botox, dock är det oklart om huden klarar av att ta upp ämnet om man applicerar det på huden.

 23. Bild för Karin
  Karin

  Det var många generaliseringar i ditt inlägg Maggan.
  Visst, en del vill säkert jobba anti-age. Men det står inte anti-age på alla förpackningar. En del vill jobba bort sina finnar - som är inflammationer i huden - som kan göra ont. En del vill slippa att vara torra - för att det kliar. Och en del vill säkert försöka 'se bättre' ut med sina mått mätt.
  Solskyddskrämer tror jag att de flesta använder för att minimera solskadad hud som i sin tur kan ge hudcancer, men det är bara en teori jag har....
  Annica 'Hudspecialisten' Forsgren har ett sånt där kapitalistiskt företag (som du kallar det?) som tjänar pengar på andra människors hud. Men hon hjälper också folk med 'problemhud'. Hon har dessutom ganska många anställda som i sin tur tjänar pengar och slipper vara arbetslösa - precis som de som tillverkar hudvårdsprodukter har, anställda alltså och ett mål om att hjälpa folk, och naturligtvis tjäna pengar.
  Det är bra att du tror på svensk sjukvård.
  Vi är ju alla olika och visst är det bra! (:

 24. Bild för Matriarkatet
  Matriarkatet

  Åh, kommentarsfältet kommer ihåg mig!

  Här har jag inte testat en enda. Använder nu Paulas 2% BHA Gel. Du måste förresten bara prova deras 2% body BHA-kräm (okej så heter den inte men du hittar den, Resist heter den). Eller det måste du ju inte, men jag älskar den i alla fall. Alla inflammationer (finnar alltså) på ryggen försvann på riktigt efter första användningen, och har hållit sig borta sen dess, i kanske fem veckor i alla fall.

  När det kommer till mekanisk peeling så använder jag en från Decleor som jag har test på. Den är skön att komplettera BHA med.

Skriv kommentar

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

KakanKakan Hermansson
är 33 år och queen of everything.

Hon är feminist och antirasist och pratar gärna hbtq, klass och våld. Förutom tv gör hon radio på Morgonpasset i P3, bloggar om kvinnor, ibland om rnb och har en master of fine arts i keramik och glas. Gör även video.

Älskar systerskapet högst.

Best of Kakan:

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla