Singer Jah - "Roots, reggae and culture" + miniintervju med Lance-a-lot

Hasan Ramic 14:09 19 Mar 2015

Idag släpptes Singer Jahs singel "Roots reggae and culture", producerad av svenske Lance-A-Lot. Vi tog ett kort snack om hur låten blev till. 

lars_singer_jag_weddy_weddy.jpg

Lance-A-Lot och Singer Jah håller vibben på Weddy Weddy.

 

Lance-A-Lot, Lars På Bas eller Sveriges Robbie Shakespeare, som de initierade i den svenska reggaescenen kallar honom är mycket mer än en sissionmusiker och basist i kompbandet Hot This Year Band. Han är en av sveriges oväntat många producentdoldisar som har haft stora reggae- och dancehallhits både hemma och internationellt. Det var Lars som producerade ”They don’t know” med Chronixx som senare kom att lansera honom internationellt. 

Idag kom en ny singel med en Jamaicansk sångare, Singer Jah - ”Roots, reggae and culture” på rytmen heter "Tun di mik up riddim" och jag tog ett snabbt snack med Larsa om hur låten kom till och hur framtidsplanerna ser ut. 

- 2013 åkte jag till Jamaica för andra gången. Planen var egentligen att känna pulsen efter framgångarna med Chronixx- ”They don’t know”. Jag och Singer Jah träffades redan året innan när jag var på mitt första jamaicabesök. 

Vi möttes helt enkelt upp så jag kunde spela upp lite rytmer för honom och det resulterade i tre nya låtar och det här är en av dem. 

Kommer det fler cuts på rytmen?

- Ja! Det kommer låtar med Patexx, Malakhi, Anthony Que och Carlos Turner från Antigua. Han är en helt galen talang, hans cut på rytmen kan slå stort. 

Inga svenskar?

- Nej, jag försöker hålla isär Sverige och Jamaica litegrann. 

Varför?

Helt enkelt för att nivån är för låg. Det är bara Million Stylez och Etzia som kan göra ”Jamaicagrejen" ordentligt nu när Joey Fever har lagt ner. Jag säger inte att svensk reggae är dålig, det är helt enkelt bara en genre för sig. Jag kan lätt tänka mig att göra ett släpp med svenskar anpassat för Sverige.  Jag har faktist varit på Etzia om att spela in på rytmen, men vi har aldrig hittat en tid som passat. 

Slutligen, du och trummisen Partillo är Kapten Röds närmaste kumpaner. Kommer det en ny Kaptenen-skiva snart?

- Ska jag vara ärlig så vet varken jag eller Partillo något. 

 

Lyssna på Singer Jah - "Roots, reggae and culture":

/H

Fler blogginlägg från Hasan Ramic