Roger that

Emelie Thorén 13:55 2 Mar 2012

En gång fick jag en utskällning på öppen gata för att jag hade en palestina-sjal på mej. Och okej, det kanske inte var en regelrätt utskällning men två arga meningar på en följd om hur jag för i helvete borde ta av mej den där pga vad den stod för. Eller nåt liknande. Jag minns faktiskt inte, för jag blev så skärrad och har i stort sett blockerat hela händelsen i hjärnan. Sjalen, vettifan om det var en PALESTINA-palestina, hade köpt den på HM eller nåt. Sedan dess har jag i allafall inte använt den. Mest av rädsla för att den ska provocera och VIPS åker jag på en ny verbal snyting. Är oerhört konflikträdd.

Igår när jag skulle till Rättviseförmedlingens tvåårskalas i Hornstull klädde jag mej som följer: höga Docs, upprullade jeans och en klassisk bombarjacka. För mej personligen är inte detta laddade kläder, jag reflekterade inte mer över mitt klädval än "iiiih, nämen vad fin jag är". Typ. Varenda hipster äger en bombarjacka, var tredje average tonårsbrud jag möter här på Södermalm har Docs, förmodligen inköpta i den nyöppnade Dr Martens butiken. Varenda svensk modetidning hade någon gång under hösten bombarjackan, kängan, som vinterns IT-plagg (sko). Robyn, Rebecca & Fiona, MIA... listan kan göras superlång på artister osv som bär denna kombo på något sätt. Men i tunnelbanan, när jag stod och väntade på Lisa helt själv, när jag var inne på Pressbyrån... jag fick superkonstiga blickar? Jävligt osköna sådana. Eller jag läste in det så i allafall och det var rätt obehagligt.

Så jag har en fråga: Är dessa kläder fortfarande skinnskalle-attribut? Gör jag omedvetet ett helt sjukt politiskt statement i denna kombination av kläder? 2012? Jag undrar verkligen på riktigt. Jag kanske är supernaiv, men jag trodde verkligen inte det?

Fler blogginlägg från Emelie Thorén