My pep talk turn into a pep rally

Emelie Thorén 09:34 26 May 2014

Och helvete vad man tappar tron på mänskligheten när man vaknar till 9,8 procent för SD. Det ÄR ju så ledsamt, jag blir inte arg, jag blir bedrövad. Kollar på Josef och ba ÄEH. Googlar vidare och ser att det inte gått direkt bättre i de andra valen runt om i Europa. Huu, jag tycker att det är så jävla skrämmande. 

On a different note. Hade så jäkla maxad och bra helg! På fredagen var jag (ASSÅ!) på Rebeckas hemma-från-London-mys vid Helgalunden. En härlig skara kvinner, blombuketter och pianosång från Marit. Någon tog en cigarett, någon drog en gapflabbig anekdot, alla drack vi cava. Ungar rännde mellan benen, luften var ljum och doftade av syren och parfym. Min första "utesession" sedan Way out west förra sommaren! Drack två cava, blev redlös. Närå. Kajsa Grytt var där, fick panik - jag får ju det av människor jag ser upp till. Hon och Lisa känner varann så de började prata, jag stod bredvid, Lisa vänder sej om med munnen öppnad för att säga "det här är Emelie", men serrni... då var jag borta sedan länge. Way way gone. KAN INTE HANTERA. Så istället var jag otrevlig? Det finns ingen logik eller rimlighet, det enda jag vet: panik.

Vid nio pep jag och Lisa till Pelikan och drack en enhet till och sedan när klockan blev halv elva och hjärtat var fullt och jag strosade hem till mina finaste.

På lördagen fyllde Jiasi trettio år och festen hölls på Gärdet, så obevandrad på Östrmalm, slogs direkt av hur himla grönt och rent allting var. Inte för att Söder är skitigt direkt, men det var så himla pryyyydligt allting. Rabatterna var självlysande, träden stod på rad typ. Där var det folkfest i mindre format, varje ålder var representerad, en bergsprängare spelade musik man inte kunde stå still till, solen gassade, det fanns MÄNGDER med mat från grillen och ölen var kallare än kallast och det var så jäkla fint. Av oss fick Jasse den officiella VM-bollen.

Sen åkte jag och Jossan och Hanna hem till åtta för vi skulle se semin i Gladiatorerna men då var det nån himla hockey så jag genomled nån skittråkig familjefilm på dubbad svenska istället.

Söndag! Jag och Hanna drog till HM och tjackade två nya kjolar och två nya linnen. Hon växer så mycket? Och fort! Och igår, för första gången, så handlade vi på stortjejsavdelningen! *iiiiih* Sen gjorde vi detta, och detta är ej vanligt, jag besökte en villa som det bor en kompis i! Nille och Nina har köpt det SJUKASTE VACKRA huset i/på Solsidan (ja, det finns tydligen på ricko?!). Vi grillade fish tacos och drack äppelmust. Det var så gråtvackert därute. Efter tre stationer med Saltsjö-banan så kändes det som att man var ute på Bullerby-landet. Dog lite, och lekte med tanken att en kanske skulle flytta utåt, men sedan så avtog det. Jag gillar nog stan bäst ändå. Jag gör ju det.

Fler blogginlägg från Emelie Thorén