Mina mest lästa inlägg 2012 (STATISTIK DON'T LIE)

Emelie Thorén 13:12 2 Jan 2013

Jahopp, jag hade tänkt göra något slags årssammanfattning precis idag, exakt just nu faktiskt, och så plingade det till i inboxen. Då har Vendela på Nöjesguiden skickat mej ett mail med mina tio mest lästa inlägg under 2012. Så det kanske är den vägen jag ska gå. Se om jag hittar något tema kanske. Jag har inte kollat länkarna ännu, så det blir lite julklappskänsla. *iih*

Ska jag börja på tian eller ettan. Undrar jag nu. Äsch, man räknar väl alltid ner väl? Ok.

10. Let me have this. 26 april 2012.
Åh nej. Jag läser så sällan de ledsna inläggen efter att jag väl publicerat dem. Det här skrev jag en dag eller två efter att jag och A breakat efter vårt "sista försök" eller vad man ska kalla det så här i efterhand. Blir lite rörd och stolt över tillförsikten i orden. Jag försöker hålla huvudet så högt, så högt. Gulle. Vill krama mej själv.

"Jag vet fan inte. Vet bara att det är okej. Allt är okej. Allt gick i kras, men jag känner mej hel. Tidsklipp, imorgon ringer jag han och ba: "men du baby, det här med lobotomi har vi ju inte testat, det har vi ju faktiskt inte, ska vi...". Men imorgon är inte idag."

9. Let me show you the world in my eyes. 26 mars 2012.
Sexet och skulden. Att vara den som inte vill ligga vs vilja mer än den andra. Hur jag än vrider på ett gemensamt problem inuti en relation, hur skulden ofelbart alltid hamnar på mina axlar. Aldrig någon annans. Enligt mina egna tankebanor alltså. OBS! Uj uj uj vad detta jobbas med nu, på ett mer konstruktivt sätt. Terapi etc.

"Jag har oftast varit den som inte velat, och det är fullkomligt vidrigt. Skulden, pressen, den talande tystnaden i sovrummet och all over the place. Att äntligen göra det en kväll och tänka "phew, nu kan jag vara ångestfri i åtminstone en vecka till". Det är så jävla knäckande."

8. Roger that. 2 mars 2012.
Palestinasjal från H&M. Dr Martens kombinerad med upprullat och Bombar-jacka. Jag är förvirrad kring vad som är okej att ha på sig och vad som är politiskt laddat och inte.

"Så jag har en fråga: Är dessa kläder fortfarande skinnskalle-attribut? Gör jag omedvetet ett helt sjukt politiskt statement i denna kombination av kläder? 2012?"

7. And she will always carry on, something is lost but something is found 16 januari 2012.
Haha åh, mitt Plumsa-inlägg. Jag gillar det så himla mycket och jag tycker faktiskt likadant nu med. Så himla ogenomtänkt inlägg, minns att jag bara satte mej vid datan med en tanke i huvudet och en kvart senare hade jag publicerat, helt utan genomläs. Skrev det i affekt, tror jag (extremt temporärt) vaknat upp ur en tycka synd om mej själv-dvala och var så jävla trött på mej själv. Trött på att känna mej utan egen kraft, egen vilja, helt till lags inför någon annans nycker och känslor. Nu ska jag citera min vän Lina Thomsgård, hon läste detta smarta någonstans: "What you settle for, you end up with". Det är väl rätt på pricken vad jag försöker säga i det här inlägget. Med cirka sju miljoner tecken.

"Och jag kommer fucka upp igen, på ett eller annat vis. Skitsnart förmodligen. Jag lär mej fortfarande var mina gränser går. Ba "åh, nu har jag äntligen is under fötterna, jaha kolla DÄR, där är den supertunn, äh, den håller säkert - PLUMS!". *ajje*  Det är bara så himla befriande att jag liksom kommit på att.... well. Att jag själv bestämmer ändå."

6. Åh nej, jag ger mig in i det. 20 maj 2012.
Jag får nästan aldrig skit i kommentarer här. Inte på röda Popmorsa heller. Och jag har bloggat om det förut, hur jag helt enkelt tror att det är svårt att sparka på nån som redan serverat sina litenheter på ett silverfat - jag är liksom redan min egen största kritiker? Typ så. Eller jag vet inte. Men nu hade jag fått det allafall, nån som tyckte jag var en onödig person överlag. Minns inte nu (läs mer här). Men jag tog illa upp iallafall och skrev ett slags brandtal/försvarstal. Och jag tycker jag säger rätt bra saker faktiskt, hehe. Tycker rätt så precis lika än i dag.

"För de flesta är det inte kul jämt. Och de känslorna, för ja, det här är oftast en plats för känslo-ält, de måste också få belysas och få plats. Att man kan känna att man inte är ensam om att må crap då och då. Att knappt någon känner sig hel hela tiden oavsett fina nya byxor eller glada instagram-nyllen. Alla har oavsett hur de ser ut där på ytan sina egna kors att bära. Det om något tycker jag är alldeles för osynligt i dag. Jag ORKAR inte mer glättighet och leenden som inte når ögonen och kvittrande "allt är perfekt i mitt liv just nu och vi bakade bullar i morse, organiska faktiskt". Good for you! Men för mej känns det som en Disney-värld."

5. All this talk of getting older is getting me down my love. 22 mars 2012.
Haha jaha. Det är tydligen populärt att prata om smink? Jag undrar iallafall huruvuda mineralpuder verkligen funkar för jag åldrades cirka 17 år när jag använde skiten.

"Jag har detta dilemma, som tränger undan alla viktiga saker som recycling och vilken skola jag ska sätta min unge i kö i nästa år: min hud i fejjan ser asrisig ut! Kan inte gå förbi en spegel utan att inspektera saken närmare, jag undviker att LE bland folk för jag känner att då kanske nåt går sönder."

4. Scener ur ett äktenskap. 26 augusti 2012.
Apropå "what you settle for…" osv. Här var det inte så kul. Alls. I den här texten beskriver jag en av mina mest förnedrande upplevelser inom ramen av kärleksrelationer. Det är längesen nu, jag kanske har gjort det värre i mitt huvud, jag vet inte längre. Men det där var vad som hände. Och det mest skrämmande av allt är att jag inte vet om jag skulle reagerat så värst mycket annorlunda idag. Jag hoppas det. Men jag vet faktiskt inte. Och det här inlägget hänger ju på många sätt ihop med "Plumsa"-texten. Hela det här året, 2012, mitt sämsta år alla kategorier någonsin, har jag jobbat oerhört mycket med mej själv. Tvingats till det pga överlevnad. Och då ställs man öga mot öga mot exempelvis sådant här. Vem man är, varför man är, vem man var, vem man vill bli, hur man vill vara.

""Du äcklar mej", sa han till slut."

3. Ää-eh. 11 september 2012.
Ba en bild på Chris Browns hals-tattoo på en misshandlad Rihanna. Tror det var fejk va? Forskade aldrig så mycket mer i det där. Vill inte publicera bilden igen pga vidrig, sann eller ej.

2. A burning sensation. 17 juli 2012.
Jag blir så jävla ledsen när jag läser det här. Fin text ändå kan jag tycka.

"Jag hade messat honom, "kom". Jag hade varit singel två veckor, max tre. Vi hade bestämt att inget skulle hända. Inte nu. Jag var för fucked up. Han kom ändå. Jag hade min svarta klänning med rosa och lila ränder. Han iakttog mej konstant, varenda rörelse, varenda leende. Och hans ögon brände hål i mej, sög tag i mej och golvet försvann under mina fötter."

1. Asbra midsommar. 27 juni 2011.
Umm. Lite udda etta. Måste ha länkat till detta inlägg på nåt vänster. Midsommar 2011 på A:s skärgårdsställe. Det var fint.

Fler blogginlägg från Emelie Thorén