Hej då 2012 aka den stora enkäten

Emelie Thorén 10:59 4 Jan 2013

Träffade Lina på Babylon för att sammanfatta året som gick. Fick dessa förberedelsefrågor via SMS någon timma innan vi möttes upp. Lina är väldigt mycket för att skriva listor. Hon har listor för allt, exakt allt. Det tycker jag är fint. Jag valde att behandla det som en average enkät istället.

Gjorde du nåt 2012 som du aldrig gjort förut?
Jag var på Way Out West! Det var kul. Jag och Annie bodde på hotell och var fulla mest hela tiden. Nytt för i år var också P3 Guld, jag och Lisa spelade skivor och bodde på hotell. På samma som jag och Annie faktiskt. Här är från januari och P3 Guld, jag älskar att bo på hotell:Blev några/någon av dina vänner föräldrar i år?
Hanna fick en kusin! Min syrra klämde ur sej en urgullig liten pryl som heter Lovina. Sen är det många i min bekantskapskrets som fått barn 2012, men ingen supernära vän.

Dog någon som stod dig nära?
Nej. Och det är jag så himla tacksam för.

Vilka länder besökte du?
Cirka noll. Senaste land var himla Norge 2011. *superexotiskt*

Är det något du saknar år 2012 som du vill ha år 2013?
Jag skulle vilja ha lite mer känsla av säkerhet kring mina inkomster. Jag tjänar bra och gillar det jag gör, men jag skulle vilja ha lite mer känsla av att veta att det kommer förbli så. *frilansdilemmat* En sund kärleksrelation med asbra ligga vore ju för jävla toppen också. Om man kunde få önska fritt, alltså. Sen så skulle jag vilja resa! Se något annat. Jag har lite frön om resor med lite olika personer, jag hoppas att något av dessa får fäste i verkligheten. Jonna frågade t ex häromdagen om vi skulle dra till Kap Verde över påsk, min flygrädsla slog in med full intensitet på två röda och jag fick en kräksig känsla i halsen. Måste bemästra flygrädslan.

Vilket datum från 2012 kommer du alltid att minnas?
Jag minns inget särskilt datum alls faktiskt. Inget som står ut.

Vad var din största framgång 2012?
Jag är faktiskt så jävla glad att jag och Kalle och Emma har det så himla fint tillsammans med Hanna. Det är nog det absolut bästa med det här året, att vi kan få ha det så. Här är från i veckan då vi firade Lilla Nyår hemma hos oss:Och nu påpekade Lina (vi sitter på Babylon och myser, jag Lina Lisa) en jobbmässig framgång, jag jobbar ju bl a med sociala medier åt lite olika företag, och vet ni! En status (en ynka bild plus lite ynka copy!!!) jag skrev i höstas delades SEXTUSENSEXHUNDRASJUTTIOSJU GÅNGER, fick NIOHUNDRANITTIO KOMMENTARER och helt vanliga FYRTIOTVÅTUSENETTHUNDRAFYRTIOFEM LIKES. Hire me, I'm excellent!

Största misstaget?
Alltså, det är ju inte som att jag inte gjort misstag det här året. Man kanske skulle gått hem tidigare någon kväll, inte skickat det där SMS:et, inte vaknat på vissa platser, haft mer tålamod i vissa situationer, inte sagt så där. Massa sådana saker. Jag ångrar inget särskilt avgörande TILLFÄLLE eller GREJ så där.

Men jag ångrar att jag drog mej undan flertalet personer som stod mej nära efter breaket med A. Jag isolerade mej, alienerade mej. Å andra sidan var det det enda sättet jag kunde hantera livet på just där och då. Eller jag trodde det då iallafall. Men om jag vetat hur svårt det skulle vara att återskapa den där otvungna tryggheten igen så hade jag nog försökt att agera annorlunda då.

Bästa köpet?
Här är det högt och lågt på frågorna hörrni. Tjaa. Vad skulle det vara. Jag gillar verkligen mina nya dojjor. Så jag säger dem!Gjorde någonting dig riktigt glad?
Haha jaaaa. Så klart! Jag är tacksam för så vansinnigt mycket i mitt liv, det har stundtals varit svårt att höja blicken och se det bara.

Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2012?
http://open.spotify.com/user/popmorsa/playlist/6XITkx2Dw9tT4HC5Q2CwXY

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med andra år?
2012 har varit skärseld, inferno, katarsis. Mitt absolut värsta år i livet. Allting brakade. Det grundades i hjärtesorg, men det var mer än det, blev mer än det. En rippler-effekt, och alla sömmar brast. Som sagt. Katarsis. Look it up, beskriver rätt bra.

Vad önskar du att du gjort mer?
Jag vet inte.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Jag vet inte.

Blev du kär i år?
Haha nää. Jag hade nån tvåprocentig crush här och där. Jag har liksom inte varit celibat. Men resterande 98% var ej riktigt med i leken.

Favoritprogram på TV?
Älskade verkligen "Historieätarna". I övrigt kollar jag inte alls på teve-teve. Bara serier. Och i år gillade jag "New girl" särskilt mycket. Älskar Schmidt-y.Bästa boken du läste i år?
Oj. Här kammar jag noll. Alltså jag har ju läst. Men kan inte minnas något som var episkt bra direkt. Haha, "Hemligheten"! Jag säger den. Självhjälpsboksjävel. 2013 ska också bli året jag gör uppehåll från fantasy.

Största musikaliska upptäckten?
Upptäckt och upptäckt. Men det här året har dominerats av hiphop och r'n'b, en genre som jag alltid har haft koll på men som först i år fått dominera allt annat. Jag går ju på riktigt ut nu för tiden, på hiphopklubbar, enbart för att dansa? Kan stå fyra timmar i sträck och bara dansa, knappt prata med någon, mina vänner går hem men jag: jag dansar kvar, dansi dansi. Det är så jävla skönt.

Något du önskade dig och inte fick?
Umm, jag vet inte? Jag har i år haft den fördelen att ha haft en helt okej ekonomi, jag har kunnat köpa det mesta jag velat ha. Och jag och Hanna har inte varit sjuka nämnvärt, vi har haft det bra. Nej, jag kan inte säga att jag önskat något som aldrig kom, så där på ett personligt plan liksom. We're good. I'm good.

Vad gjorde du på din födelsedag 2012?
Jag fick hemlagad middag, rödtjut och drinkar på Aarts. En vecka senare hade jag en stor hemmafest, det var kul och vi byggde en pyramid av människokött.Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Kommunikation. Och terapi redan från och med den första januari 2012. Då hade förmodligen allt sett helt annorlunda ut nu, till det bättre alltså.

Vad fick dig att må bra?
Hanna och mina vänner. Ingen nämnd och ingen glömd.

Vilken kändis var du mest sugen på?
Jag har alltid varit lite kär i… Jason Segel och Dax Shepard typ. Kommer inte på några andra? Jag kommer knappt på ens dem, har tänkt på dessa män sammanlagt en och en halv gång i år. De tu är allafall ihop med två av mina favorittjejer. Älskar dessa from afar.Vem saknade du?
Jag har nog aldrig saknat någon eller något som jag saknat A i år. Det bara är. En stor saknad där inuti. Hans röst och minspel och humor och input. Liksom som människa. Inget konstigt med det. Han är en väldigt bra person.

De bästa nya människorna du träffade?
Umm. Äsch, jag vill inte namedroppa, skulle säkert glömma någon och det vill jag inte. Hej, tack för att ni kom in i mitt liv!

Mest stolt över?
Att mitt barn Hanna är en ytterst modig, klok, humoristisk, ödmjuk och envis liten person som snart fyller helt sjuka sex år. Och så jävla stolt över mej själv som varit med och skapat allt detta underbara som ryms i de där 25 kilona.

Högsta önskan just nu?
Att 2013 blir avsevärt mycket bättre än 2012. Det har ju så klart endast ett symboliskt värde, allt detta snack kring 2012:s avslut och 2013:s början. Men på riktigt eller ej, jag tänker använda det. Som en markör på då och nu, vad som ska bli.

Så fuck you 2012. Hej 2013, du har varit efterlängtad. Nu gör vi det här.

 

Fler blogginlägg från Emelie Thorén